REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniaus universtitetas savo bendruomenei pranešė, kad stabdo kontaktinį universiteto studijų procesą artimiausioms 14-ai dienų. 

Ketvirtadienį Vilniaus universtitetas savo bendruomenei pranešė, kad stabdo kontaktinį universiteto studijų procesą artimiausioms 14-ai dienų. 

REKLAMA

„Pasaulio sveikatos organizacijai paskelbus, kad SARS-CoV-2 sukeltos infekcijos COVID-19 plitimas tapo pandemija ir siekdami prevenciškai apsaugoti visų mūsų bendruomenės narių sveikatą, koronaviruso prevencijai skirta darbo grupė priėmė sprendimą stabdyti kontaktinį Vilniaus universiteto studijų procesą artimiausioms 14 dienų, nuo rytojaus iki kovo 27 d. imtinai su galimybe terminą pratęsti, jeigu būtų toks poreikis. Studijos ir darbas šiuo laikotarpiu vyks nuotoliniu būdu – paskaitos ir seminarai universiteto patalpose nevyks“, – rašoma Vilniaus universiteto laiške bendruomenei. 

Pranešama, kad darbuotojai, esant galimybei, su vadovo žinia turi dirbti nuotoliniu būdu.

„Tokiai galimybei nesant, laikykitės visų rekomenduotų higienos reikalavimų. Laboratoriniai užsiėmimai gali vykti tik tuo atveju, jeigu jį nutraukiant padaroma itin didelė materialinė žala ar žala atliekamiems tyrimams. Taip pat informuojame, kad nuo rytojaus yra atšaukiamos visos bendruomenės narių komandiruotės į užsienio šalis. Ypatingai raginame susilaikyti nuo kelionių į viruso židinių šalis: Kiniją, Italiją, Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Pietų Korėją, Iraną, Singapūrą ir Japoniją.“, – pranešama laiške.

REKLAMA
REKLAMA

„Esant ypatingai svarbai į komandiruotę bus išleidžiama tik su akademinio arba neakademinio padalinio vadovo pritarimu. Jeigu į tokią komandiruotę yra išvykstama, 14 dienų karantinas po komandiruotės yra privalomas.

REKLAMA

Visi renginiai universitete šiam laikotarpiui taip pat turi būti perkeliami į kitą datą, vykdomi nuotoliniu būdu arba, jeigu nėra tokios galimybės, atšaukti“, – rašoma laiške.

„Studentai, grįžtantys iš ERASMUS+ programos, turi karantinuotis ne bendrabučiuose, o asmeninėje, uždaroje erdvėje, kurioje nėra bendro naudojimo patalpų, o studijas tęsti nuotoliniu būdu. Jeigu turėtumėte klausimų, komunikaciją šiais klausimais koordinuoja VU Komunikacijos ir rinkodaros skyrius. Su juo galite susisiekti el. paštu [email protected]“, – pranešama universiteto bendruomenei.

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų