REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministerija siūlo nedelsiant stabdyti skrydžius iš Lietuvos į Italiją ir atgal, o jei bus būtina – ir į kitas šalis bei iš jų, BNS pranešė ministerijos atstovė.  

Susisiekimo ministerija siūlo nedelsiant stabdyti skrydžius iš Lietuvos į Italiją ir atgal, o jei bus būtina – ir į kitas šalis bei iš jų, BNS pranešė ministerijos atstovė.  

REKLAMA

„Ministerija pasiruošusi nedelsiant stabdyti skrydžius į Italiją ir atgal, o reikalui esant, ir iš kitų šalių. Galutinis veiksmas bus priimtas po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimo“, – BNS sakė ministro patarėja Aldona Violeta Grinienė.      

Kol kas vienintelė Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ skraidina iš Vilniaus į Romą (ketvirtadienį) ir Bergamą (penktadienį), iš Kauno – į Milaną (kovo 14 dieną), įmonės lėktuvas ketvirtadienį turėtų atskristi iš Bolonijos.   

Italijos vyriausybei dėl naujojo koronaviruso plitimo patvirtinus griežtas karantino priemones visoje šalies teritorijoje, „Ryanair“ antradienį paskelbė nuo kovo 14-osios iki balandžio 8 dienos stabdanti visus tarptautinius skrydžius į Italiją, o Vengrijos pigių skrydžių „Wizz Air“ – nuo kovo 10 dienos iki balandžio 3 dienos. 

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį ryte sakė, kad bus imtasi sprendimų ir dėl tiesioginių skrydžių į Italiją.

„Yra ribojami skrydžiai, likusi yra viena aviakompanija ir šiandien Vyriausybė irgi priims sprendimus, susijusius su tiesioginiu susisiekimu su Italija“, – Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Pačių oro bendrovių iniciatyva iš Lietuvos atšaukiama vis daugiau skrydžių. Ketvirtadienį neįvyks skrydžiai iš Vilniaus į Kopenhagą, Stambulą, Vieną ir kai kurie skrydžiai į Londono Sautendą bei atgal. 

Lietuvos oro uostai teigia, kad tai yra oro linijų sprendimai, juos komentuoti turėtų pačios bendrovės. 

„Kviečiame keleivius stebėti oro bendrovių bilietų pardavimo puslapius, kuriuose tikrai bus matomi visi planiniai skrydžių pakeitimai ar atšaukimai. Bet kokiu atveju visą informaciją, susijusią su skrydžių pakeitimais, bilietais, kompensavimu – savo keleiviams turi ir suteikia konkreti oro bendrovė, iš kurios buvo pirkti bilietai“, – BNS komentavo Lietuvos oro uostai. 

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus ir Palangos oro uostų interneto svetainėje nurodoma, kad ketvirtadienį atšaukti bendrovės „Scandinavian Airlines“ (SAS) skrydžiai iš Vilniaus ir Palangos į Kopenhagą.  SAS Antžeminio aptarnavimo vadovas Baltijos šalyse Tadas Smaliukas patikslino, kad atšaukta po vieną skrydį ketvirtadienio rytą, tačiau po pietų skrydžiai vyks. 

Neįvyks ir „Austrian Airlines“ skrydžiai į Vieną, „Turkish Airlines“ – į Stambulą, „Wizz Air“ – į Sautendą. Tačiau „Ryanair“ skrydis į Sautendą ketvirtadienį įvyks. 

Oro linijų bendrovė „GetJet Airlines“ BNS pranešė, kad skrydžius į Italiją vykdo tik „TezTour“ ir „Novaturo“ užsakymu, kurie šį sezoną jau atšaukė visus skrydžius į Italiją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Kauno oro uosto atšauktų skrydžių kol kas nėra. 

Pasaulyje kilus koronaviruso protrūkiui, nuolat atšaukiama dalis skrydžių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų