REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius dėl koronaviruso siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą.

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius dėl koronaviruso siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą.

REKLAMA

„Matome, kad situacija yra grėsminga, mano pasiūlymas, atsižvelgiant į tą situaciją ir kitų šalių scenarijus, stabdyti dviem savaitėms nuo rytojaus“, – ketvirtadienį Seime susitikime su Liberalų sąjūdžio frakcija sakė A. Monkevičius.

Pasak ministro, sprendimą dėl ugdymo proceso pertraukos svarstys Valstybės ekstremaliųjų situacijų komisija, teikianti siūlymus Vyriausybei. Tikimasi, kad dėl to bus apsispręsta ketvirtadienį iki pietų.

Pasak A. Monkevičiaus, svarstoma, kad moksleiviai per artimiausias dvi savaites į mokyklą neitų atostogų sąskaita, o mokyklos per tą laiką pasiruoštų tęsti ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Abiturientai iš karto pradėtų mokslą nuotoliniu būdu.

„Norime suvaldyti, kad nebūtų  panikos, yra darželiai, bendrojo ugdymo įstaigos, profesinės mokyklos, universitetai, visa tai turime surikiuoti taip, kad pirmiausia panaudotume atostogų metą, ir per tą atostogų laiką, kur jis yra, ne darželiai, bet bendrojo ugdymo sistema, galėtume pasiruošti nuotoliniam ugdymui“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Abiturientams visai kitas režimas, abiturientai iš karto toliau turės dirbti, ir jie turės nuotoliniu būdu tą daryti“, – pažymėjo A. Monkevičius.

REKLAMA

Ministras taip pat teigė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija stebi situaciją, renka duomenis, ar yra iš koronaviruso židinių grįžusių vaikų, mokytojų, darbuotojų.

„Mes turime visus duomenis, apie tai, ar yra kokių įtarimų, ar yra žmonių, kurie grįžę, ar vaikai, ar mokytojai, darbuotojai, visą situaciją mes turime, daugiau kaip 90 procentų visų šalies įstaigų dalyvauja šiame formate, renkame duomenis“, – sakė A. Monkevičius.

Lietuvoje kol kas yra nustatyti trys koronaviruso atvejai, visi trys užsikrėtusieji yra grįžę iš Šiaurės Italijos.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso pasaulyje nustatyta per 126 tūkst. COVID-19 atvejų, 4,6 tūkst. žmonių nuo susirgimų mirė, 68 tūkst. asmenų pasveiko.

Čaplinskas: koronavirusas pavojingesnis vyresnio amžiaus žmonėms:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų