REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje paskelbus karantiną vis daugiau oro linijų skelbia, kad atšaukia skrydžius į šios šalies oro uostus. Tačiau ne visos bendrovės skuba siūlyti keleiviams grąžinti pinigus. Pirmiausia siūlo pasikeisti skrydžio datą arba skristi kitur.

Italijoje paskelbus karantiną vis daugiau oro linijų skelbia, kad atšaukia skrydžius į šios šalies oro uostus. Tačiau ne visos bendrovės skuba siūlyti keleiviams grąžinti pinigus. Pirmiausia siūlo pasikeisti skrydžio datą arba skristi kitur.

REKLAMA

Štai oro linijos „Wizz Air“ skrydžius iš Vilniaus į Milano Malpensos oro uostą sustabdė iki balandžio 3 dienos.

Taip pat oro linijos praneša, kad nuo kovo 12 dienos sustabdo skrydžius į Tel Avivą ir Eilatą dėl paskelbto 14 dienų karantino Izraelyje siekiant suvaldyti korona viruso protrūkį.

Skrydžiai iš Vilniaus į Tel Avivą ir Eilatą sustabdyti iki kovo 23 dienos imtinai.

„Visi keleiviai, įsigiję bilietus šia kryptimi, informuojami ir automatiškai jiems siūloma skrydžio alternatyva anksčiausia įmanoma data.

Keleiviai, kurie bilietus įsigijo tiesiogiai oro linijų internetinėje svetainėje arba per bendrovės mobiliąja aplikaciją sulauks elektroninio laiško, kuriame jiems bus siūlomas nemokamas skrydžio pakeitimas, visiškas pinigų grąžinimas arba 120 procentų sumokėtos sumos sugrąžinimas į jų „Wizz Air“ sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

Keleiviai galės rinktis iš aukščiau paminėtų pasirinkimų paspausdami nuorodą elektroniniame laiške arba bendrovės savitarnos platformoje“, – teigiama bendrovės komentare.

REKLAMA

Tačiau oro linijos informuos tik tuos keleivius, kurie skrydžius užsisakė per bendrovės internetinę svetainę arba oro linijų mobiliąją programą.

„Keleiviai, kurie užsisakė per kelionių agentūras, įskaitant internetines kelionių agentūras, turėtų susisiekti su įmone, kurioje įsigijo bilietus“, – teigiama įmonės komentare.

Tačiau jeigu keleivis nusprendė nevykti į Italiją, pavyzdžiui prieš porą savaičių, kai skrydžiai į šią šalį dar nebuvo atšaukti pinigų susigrąžinti jis nebegali.

„Grąžiname už lėktuvo bilietus sumokėtus pinigus, jei skrydžius sustabdo bendrovė. Jei užsakymą atšaukia patys keleiviai, jiems pinigai negrąžinami. Tačiau keleiviai pirkdami bilietus turi galimybę įsigyti paslaugą, kuri leidžia atšaukus užsakymą susigrąžinti visus už lėktuvo bilietus sumokėtus pinigus“, – teigiama įmonės komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlo skristi kitur arba susigrąžinti pinigus

Kitos oro linijos „airBaltic“ nusprendė 4 procentais sumažinti keleivinių vietų skaičių nuo kovo 23 dienos iki balandžio 5 dienos vyksiančiuose skrydžiuose. Įmonė taip pat atšaukė 90 skrydžių ir sumažino kelionių tarp Rygos ir Milano skaičių.

„Su keleiviais, kurie yra užsakę skrydžių bilietus šioms datoms, bus susisiekta individualiai, jiems bus pasiūlytos kelionių alternatyvos.

Keleiviams, iki gegužės 31 dienos planavusiems keliauti į Milaną, bus siūloma nemokamai pakeisti skrydžio datą arba keliauti į kitus, netoliese esančius miestus – Ciurichą, Ženevą, Miuncheną ar Vieną. Jei keleivis nesutiks pakeisti savo rezervacijos, jam bus grąžinami už bilietus pinigai“, – teigiama bendrovės komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stabdo visus skrydžius

Oro linijos „Ryanair“ skelbia stabdančios visus skrydžius į Italiją.

Bendrovės pranešime teigiama, kad nuo kovo 11 dienos iki balandžio 8 dienos stabdomi visi vietiniai skrydžiai Italijoje, o nuo kovo 13 dienos iki balandžio 8 dienos visi tarptautiniai skrydžiai.

„Visi keleiviai turintys bilietus šiomis datomis, šiandien turi gauti elektroniniu paštu pranešimus, kuriuose jiems bus siūloma nemokamai pasiankstinti skrydį iki kovo 13 dienos. Taip pat keleiviams bus suteikiama galimybė susigrąžinti pinigus arba gauti oro linijų kreditą kitai kelionei, kurį bus galima išnaudoti per ateinančius 12 mėnesių“ , – teigiama oro linijų pranešime.

REKLAMA

Bendrovės teigimu apie bet kokius pasikeitimus keleiviai yra informuojami elektroniniais laiškais.

Keleivių teisės

Europos Sąjungos (ES) oro transporto keleivių teises atstovaujanti institucija skelbia, kad jeigu skrydis atšauktas, keleiviai turi teisę susigrąžinti pinigus, vykti kitu maršrutu ar grįžti, taip pat teisę į pagalbą ir kompensaciją. Ją priklauso mokėti, jeigu keleivis buvo informuotas iki numatytos išvykimo dienos likus mažiau kaip 14 dienų. Oro transporto bendrovė privalo įrodyti, kad keleivis buvo asmeniškai informuotas apie skrydžio atšaukimą ir kada tai įvyko.

Tačiau mokėti kompensacijos neprivaloma, jei vežėjas gali įrodyti, kad skrydis buvo atšauktas dėl ypatingų aplinkybių, kurių nebūtų buvę galima išvengti net ir imantis visų pagrįstų priemonių. Oro transporto bendrovė turi tai įrodyti, pavyzdžiui, pateikdama registracijos žurnalų arba pranešimų apie incidentus ištraukas.

REKLAMA

Lietuvos transporto saugos administracija skelbia, kad jeigu skrydis yra oficialiai atšauktas oro linijų iniciatyva, dėl pinigų už bilietus grąžinimo galima kreiptis į bendrovę, užpildant elektroninį prašymą internetinėje svetainėje arba kreiptis į bendrovę elektroniniu paštu.

Tačiau jeigu keleivis atsisako užsakyto skrydžio, kuris yra vykdomas, jis gali susigrąžinti pinigus pagal turimo bilieto tarifo taisykles bei oro linijų nustatytas pinigų grąžinimo sąlygas kreipdamasis į bendrovę elektroniniu paštu.

Rekomenduoja nevykti

Atsižvelgiant į naujausią informaciją, gautą iš Italijos institucijų dėl koronaviruso plitimo, Užsienio reikalų ministerija nerekomenduoja vykti į šią šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karantino zona yra paskelbta visame Lombardijos regione ir 14 Šiaurės ir Centrinės Italijos provincijų. Šiose zonose draudžiama įvažiuoti ir išvažiuoti iš teritorijos be pagrįstos neatidėliotinos priežasties, tačiau iš karantino zonos užsienio šalių piliečiai gali išvykti namo.

Karantino zonoje uždaromos švietimo įstaigos – darželiai, mokyklos, universitetai, uždrausti vieši renginiai, uždaromos viešos susirinkimų vietos – teatrai, kino teatrai, kultūros centrai, muziejai, sporto klubai, baseinai, žaidimų salės ir kita. Restoranų ir barų veikla leidžiama nuo 6 val. ryto iki 18val vakaro, jeigu užtikrinamas minimalus 1 metro atstumas tarp žmonių.

Karantino zonoje turintiems temperatūros asmenims primygtinai rekomenduojama likti namie ir neturėti kontakto su kitais asmenimis, būtina susisiekti su gydytojais.

Visiškai draudžiama judėti žmonėms, kuriems virusas jau yra nustatytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų