REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso prevencijai iš valstybės rezervo Vyriausybė skyrė 1,24 mln. eurų. 

Koronaviruso prevencijai iš valstybės rezervo Vyriausybė skyrė 1,24 mln. eurų. 

REKLAMA

Šios lėšos skiriamos Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) asmeninėms apsaugos priemonėms – respiratoriams (80 tūkst. vienetų), rankų dezinfekavimo priemonėms (100 tūkst. litrų) – įsigyti. 

Dar 1,9 mln. eurų skirta Ekonomikos ir inovacijų ministerijai padengti bendrovės „Toksika“ išlaidoms likviduojant gaisro Alytaus padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ padarinius. 

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Vyriausybė vasario 26 dieną paskelbė ekstremalią situaciją. Tą pačią dieną iš Vyriausybės rezervo skirta 150 tūkst. eurų papildomoms apsaugos priemonėms įsigyti.

Lietuvoje kol kas yra nustatytas vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Antradienio popietės duomenimis, naujų užsikrėtimo atvejų nėra, pranešė Vyriausybė. Šiuo metu šalyje stebimi daugiau kaip 5,5 tūkst. žmonių, kurie grįžo iš viruso labiausiai paveiktų teritorijų užsienyje. 

REKLAMA
REKLAMA

Gaisro Alytuje padariniams atlyginti vasario pabaigoje Vyriausybė iš valstybės rezervo jau buvo papildomai skyrusi 630,3 tūkst. eurų. Iki tol ministrų kabinetas kompensacijoms ir žalai atlyginti dėl gaisro yra asignavęs iš viso beveik 1,9 mln. eurų. 

REKLAMA

Didelis gaisras Alytaus Pramonės mikrorajone esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo spalio 16-osios naktį, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę. Alytaus mieste ir rajone dėl gaisro iki šiol paskelbtos ekstremalios situacijos, jas nutraukti planuojama baigus tvarkyti gaisro padarinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų