REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pirmadienį paskelbė, kad yra atsisakoma komercinės medžioklės plotus.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pirmadienį paskelbė, kad yra atsisakoma komercinės medžioklės plotus.

REKLAMA

Ministro teigimu, toks sprendimas priimtas, nes pastaruoju metu tai susilaukė neigiamo visuomenės dėmesio.

„Priėmiau sprendimą, kad atsisakoma komercinių medžioklės plotų. Įvertinus paskutinių kelių metų pajamas. Manome, kad ta veikla, juolab kad tikrai nemažai dėmesio, ir tikrai neigiamo dėmesio, sulaukė iš visuomenės pusės. Manome, kad Valstybinė miškų urėdija turi stiprinti kitas savo sritis“, – teigė jis.

K. Mažeikos teigimu, valstybė šiuo metu turi apie 15 medžioklės plotų. Anot ministro, pernai iš komercinės medžioklės Valstybinė miškų urėdija gavo 65 tūkst. eurų pajamų.

Visuomenėje daug dėmesio sulaukė medžioklė, kurios metu buvo sumedžiota stumbrė. Ją sumaišęs su šernu sausio 3 dieną vykusioje medžioklėje prisipažino nušovęs Utenos tarybos narys „valstietis“ J. Slapšinskas, jam už tai anksčiau skirta 12,2 tūkst. eurų bauda. Ją politikas sumokėjo. Tačiau paaiškėjus, kad patelė buvo neseniai atsivedusi jauniklį, kuris vėliau nugaišo, bauda politikui turėtų padidėti iki 36,6 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Stumbro patelė sumedžiota Valstybinių miškų urėdijai priklausančiame Krekenavos-Naujamiesčio profesionalios medžioklės ploto vienete varyminės medžioklės metu.

REKLAMA

Tyrimą dėl nušautos stumbrės atlieka Panevėžio apskrities policija, ji vertina Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmus. Tačiau aplinkosaugininkai žadėjo kreiptis į prokuratūrą, kad tyrimas būtų pradėtas ir dėl pačio stumbrės sumedžiojimo.

Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos saugomų gyvūnų sąrašą kaip saugomas žinduolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų