REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 8-ąją vyrai gėlėms netaupo: populiariausios išlieka tulpės

Kovo 8-oji šiais metais – sekmadienis, tad tai puiki proga vyrams ne tik pasveikinti moteris, bet ir skirti joms dėmesio visą dieną. Panevėžiečiai nuo pat ankstaus ryto šturmuoja gėlių parduotuves, turgelius ir keliauja stebinti savo damų.

Kovo 8-oji šiais metais – sekmadienis, tad tai puiki proga vyrams ne tik pasveikinti moteris, bet ir skirti joms dėmesio visą dieną. Panevėžiečiai nuo pat ankstaus ryto šturmuoja gėlių parduotuves, turgelius ir keliauja stebinti savo damų.

REKLAMA

Paklausti, ar ketina nustebinti tik mylimąsias, vyrai atsako, jog planuoja gėles dovanoti ne tik antrosioms pusėms, bet ir mamoms, seserims, kolegėms ar kitoms savo gyvenime svarbioms moterims.

Nusives ir į restoraną

„Taip, ketinu sveikinti ne tik su gėlių puokšte, bet ir vakare nusivesti į restoraną“, – apie dienos planus pasakoja gėlių parduotuvėje sutiktas pirkėjas Rytis bei priduria, jog tulpes perka ne tik žmonai, bet ir mamai, močiutei, seserims, uošvienei.

„Pripažįstu, kad reikėtų gėles dovanoti dažniau, bet tiesiog užsimiršta“, – atvirauja panevėžietis Arvydas, paklaustas, ar dažnai stebina merginą gėlių žiedais.

REKLAMA
REKLAMA

Perkamiausios – tulpės

Ieva Vinkšnelytė, viena iš Panevėžyje esančios gėlių parduotuvės vadovė naujienų portalui JP teigė, kad Kovo 8-ąją, tradiciškai perkamiausios yra tulpės.

REKLAMA

„Spalvos neišskirsčiau, nes prekiaujame įvairių spalvų tulpėmis. Jos būna pilnavidurės, karpytais krašteliais, įprastos, kai kurios nenatūraliai išgautomis spalvomis. Šią dieną tulpių pasirinkimas būna didžiausias. Artėjant Kovo 8-ajai ieškome išskirtinių, nestandartinių tulpių. Kokybę išbandome dar iki Kovo 8-osios ir tuomet klientams pateikiame pačius geriausius, atrinktus variantus“, – sako I. Vinkšnelytė.

Kainos keičiasi

Parduotuvės vadovė taip pat pabrėžia, jog gėlių kainos tokių švenčių metu tikrai keičiasi. „Galbūt ne visų gėlių, bet pagrindinių, populiariausių – taip, keičiasi. Deja, tai priklauso ne nuo mūsų, gėlių pardavėjų. Tokios dienos, kaip Šv. Valentino diena ar Kovo 8-oji, yra tarptautinės, todėl gėlių augintojai pakelia kainas, tad šventiniu metu mes jas gauname brangesnes. Žinoma, tai pajaučia ir pirkėjai“, – sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar vyrai išbando ką nors naujo, vietoje tulpių, I. Vinkšnelytė pasakoja, kad pastebimų naujų tendencijų nėra – dažniausiai vyrai renkasi skintas gėles arba jų puokštes. Bet vis dažniau pasirenka azote šaldytas „miegančias“ gėles bei jų kompozicijas.

„Vyrus žavi tai, kad nors ir brangesnė, viena gėlė gali išsilaikyti nuo 6 mėnesių iki kelių metų be jokios priežiūros. Taip pat džiugu, kad vyrai drąsiai eksperimentuoja ir perka ne tik raudonas rožes. Dabar jie renkasi ir tas gėles, kurių nepažįsta, maišo jas su klasikinėmis rožėmis ar tulpėmis ir taip paįvairina kasdienybę sau bei savo moterims“, – džiaugiasi parduotuvės vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikino ir policijos pareigūnai

Panevėžio apskrities policijos pareigūnai tradiciškai Kovo 8-osios rytą vairuotojoms dalino šventinius tulpių žiedus.

Daliosios lyties vairuotojas pareigūnai su netikėtomis staigmenomis stabdė Elektros gatvėje. Ankstyvą rytą skubančios moterys buvo maloniai nustebintos, džiaugėsi pareigūnų dėmesiu ir gražia akcija.

Linkėdami, kad tokia nuoširdi šypsena jas puoštų kasdien bei greičiau ištirpdytų sniegą, pareigūnai nepamiršo priminti, kad ir saugiai vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų