REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda pasitiki specialistais, kurie Lietuvoje šiuo metu rūpinasi koronaviruso plitimo stabdymu ir ragina šalies gyventojus laikytis specialistų išplatintų rekomendacijų.

Prezidentas Gitanas Nausėda pasitiki specialistais, kurie Lietuvoje šiuo metu rūpinasi koronaviruso plitimo stabdymu ir ragina šalies gyventojus laikytis specialistų išplatintų rekomendacijų.

REKLAMA

„Prezidentas pasitiki Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centre dirbančių specialistų kompetencija ir gebėjimu suvaldyti ekstremalią situaciją. Svarbu išlaikyti rimtį, elgtis atsakingai, vadovautis esamomis rekomendacijomis ir apie jas papasakoti artimiausiai savo aplinkai. Privalome prisiimti atsakomybę už mus supančių asmenų sveikatą“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Taip pat šalies vadovas pasiūlė prezidentūros specialistų pagalbą Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui, jeigu jos prireiktų.

REKLAMA
REKLAMA

Apsisprendė dėl pirminių priemonių

Penktadienį susirinkusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija nusprendė nedrausti viešų masinių renginių, tačiau gyventojams rekomenduoja jų vengti. Taip pat oro uostuose ir pasienyje pasitelkiami kariai, kurie rinks kontaktus iš žmonių, kurie atvyksta iš viruso paveiktų regionų.

REKLAMA

Taip pat nuspręsta įpareigoti savivaldybes parinkti gydymo įstaigą, kuri bendradarbiaus su penkiomis pagrindinėmis ligoninėmis, taip pat savivaldybės turės pasirūpinti izoliuotais asmenimis, aprūpinti juos maistu. Jeigu prireiks, izoliuotųjų dėl koronaviruso priežiūra rūpinsis policija.

Pirmasis atvejis

Penktadienio naktį koronavirusas nustatytas iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39-erių metų pacientei. Šiuo metu ji yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra. Teigiama, kad moteris jaučiasi gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninėje yra stebimi keturi pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė. Šiaulietė, grįžusi iš Italijos, išvengė kontakto su kolegomis darbe ir kitose viešose vietose, pranešė Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Moteris iš Veronos grįžo pirmadienį, antradienį pasijuto blogai, o ketvirtadienį greitosios pagalbos medicinos automobiliu buvo atvežta į ligoninę. Ligoninės direktorius sakė, kad pajutusi simptomus – aukštesnę temperatūrą, kosulį, sunkesnį kvėpavimą – moteris nusprendė neiti į darbą ir izoliavo save.

Ketvirtadienį Lietuvoje buvo stebimi iš rizikos šalių grįžę ar atvykę 2787 žmonių. Specialūs koronaviruso tyrimai atlikti 70 žmonėms, laukiama dar 6 mėginių tyrimo rezultatų, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu teritorijoms, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, priskiriamos šios: Kinija (visos provincijos), Šiaurės Italijos regionas (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras. Užsienio reikalų ministerija pateikė rekomendaciją šiose vietose nesilankyti.

Kinijoje sausį kilus COVID-19 viruso protrūkiui, jis išplito daugiau nei 30 pasaulio valstybių, ketvirtadienį paskelbta apie pirmąjį atvejį Estijoje. Pasaulyje registruota daugiau nei 83 tūkst. susirgimų, mirė 2,8 tūkst., pasveiko daugiau nei 36 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų