REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių rajone – absurdiška situacija. Į avariją patekęs užsienietis vilkiko vairuotojas techninės pagalbos laukė net tris paras. Vyriškis nakvojo sudaužytame vilkike, o jį maitino jo pagailėję Kėdainių kelininkai.

Kėdainių rajone – absurdiška situacija. Į avariją patekęs užsienietis vilkiko vairuotojas techninės pagalbos laukė net tris paras. Vyriškis nakvojo sudaužytame vilkike, o jį maitino jo pagailėję Kėdainių kelininkai.

REKLAMA

„Rinkos aikštė“ rašė apie vasario 5-osios popietę kelyje „Via Baltica“ įvykusį eismo įvykį, kurio metu vilkikas nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į pakelės medžius. Eismo įvykis įvyko dėl to, kad vairuotojas užmigo arba jam trumpam sušlubavo sveikata.

Vaizdas kraupus

Tuomet Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, automagistralės „Via Baltica“ Panevėžys–Sitkūnai 38-ajame km, važiuojant nuo Truskavos Lančiūnavos link, dešinėje pusėje, nuo kelio nuvažiavęs vilkikas. Į įvykio vietą buvo pasiųsti Okainių ir Kėdainių ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos medikai, policijos pareigūnai.

Į įvykio vietą atskubėjus gelbėtojams paaiškėjo, kad vilkikas „Volvo FH12“ įvažiavo į pakelės medžius. Eismo įvykio metu vairuotojas sunkiau nenukentėjo.  Estijos pilietį apžiūrėjo medikai, jo į ligoninę vežti nereikėjo. Policijos pareigūnai patikrino vairuotojo blaivumą – jis buvo blaivus.  

REKLAMA
REKLAMA

Atsakinga įmonė

Suteikusios pagalbą specialiosios tarnybos išvyko palikusios vilkiko vairuotoją saugoti krovinio, mat buvo sutarta, kad esto gelbėti atvyks jo įmonės technika. Tą patį vakarą pro šalį važiavę vairuotojai, išvydę eismo įvykį ir aplink vilkiką vaikštantį vairuotoją, vėl iškvietė specialiąsias tarnybas. Atvykus pagalbai paaiškėjo, kad tai anksčiau įvykęs eismo įvykis. 

REKLAMA

Kvietė ir vėl

Penktadienio rytą Bendrajame pagalbos centre 08:30 val. ir vėl buvo gautas pranešimas, kad Truskavos seniūnijoje, ties Padėgių kaimu važiuojant Kėdainių link, į medį įvažiavęs vilkikas. Į įvykio vietą ir vėl sulėkė visos specialiosios tarnybos. Joms atvykus paaiškėjo, kad pagalbos nereikia. Vilkiko vairuotojas paaiškino, kad laukia technikos, kuri ištrauktų transporto priemonę į kelkraštį.

Laukė tris paras

Šeštadienio naktį, 01:49 val., Bendrajame pagalbos centre ir vėl gautas pranešimas, kad Truskavos seniūnijos Užvalkių kaime nuo kelio nuvažiavęs vilkikas. Į įvykio vietą sulėkusios specialiosios tarnybos ir vėl išvydo aplink vilkiką vaikštantį estą. Šis paaiškino, kad pagalbos jam nereikia, kad įvykio vietoje jis vis dar laukia atvykstančios techninės pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagalbos reikėjo

Visgi estui pagalbos tikrai reikėjo. Po eismo įvykio sulūžusios tvoros tvarkyti į įvykio vietą atvykę bendrovės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos vyrai nustėro – estas visas tris paras nakvojo suknežintoje vilkiko kabinoje. Visas tris paras vyras šildėsi tik autonominiu šildymu, mat įjungti variklio negalėjo dėl to, kad avarijos metu aušinimo skystis buvo išbėgęs. Estas nerišlia rusų kalba skundėsi Kėdainių kelininkams, kad neturi ko valgyti. Vyrams pagailo svetimšalio ir šie nupirko estui maisto produktų. Estas kelininkams skundėsi, kad jis nelabai rūpi savo vadovams, mat jo įmonė yra nekokios reputacijos. Esą vadovai vis žada atsiųsti techninę pagalbą, o kada ji atvyks – neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirūpino sveikata

Pašaliniai asmenys susirūpino esto sveikatos būkle ir gyvenimo sąlygomis. Netrukus informacija pasiekė ir „Rinkos aikštės“ žurnalistus. Tačiau pirmadienio rytą atvykus į nelaimės vietą paaiškėjo, kad esto vilkikas visgi buvo išvilktas ir arba savo eiga nuvažiavo, arba buvo nutemptas iš nelaimės vietos.

Vis dėlto tenka apgailestauti, kad tikrai nėra normalu, kai Lietuvoje į nelaimę patekęs vairuotojas techninės pagalbos laukia tris paras.

Šaltinis: www.rinkosaikste.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų