REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus policijos kriminalistai išaiškino vyrą, kaip įtariama, klastojusį įvairių šalių asmens ir kitokius dokumentus.

Vilniaus policijos kriminalistai išaiškino vyrą, kaip įtariama, klastojusį įvairių šalių asmens ir kitokius dokumentus.

REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė Vilniaus apskrities policija, nusikaltimas išaiškėjo atliekant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu ir nusprendus patikrinti turimą informaciją dėl dokumentų padirbinėjimo.

Atlikus išsamią analizę dėl suklastotų dokumentų patekimo į nelegalią rinką, kriminalistai nustatė asmenį, kuris vertėsi dokumentų klastojimu.

Sausį sostinės kriminalistai iškrėtė namą Vilniuje bei aptiko dokumentų klastojimo laboratoriją, kurioje labai profesionaliai buvo klastojami ne tik Lietuvos, bet ir kitų daugumos Europos šalių įvairūs dokumentai.

Be to, pareigūnų duomenimis, šis asmuo „supirkdavo“ ir tikrus dokumentus, kuriuos vėliau panaudodavo dokumentams padirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus kratas sulaikyto asmens gyvenamojoje vietoje ir jo naudojamose transporto priemonėse, buvo rasta ir paimta daugiau kaip šimtas tikrų ir padirbtų Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Gruzijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos , Švedijos, Ispanijos, Kosovo, Izraelio asmens tapatybės dokumentų, automobilio registracijos liudijimų, vairuotojo pažymėjimų, mokslo baigimo diplomų, pensininko, studentų pažymėjimų.

REKLAMA

Taip pat paimti kompiuteriai, presas, spausdintuvai, atminties laikmenos, laminavimo įranga, įvairūs įrankiai, skirti dokumentams klastoti, buteliukai su skysčiais ir kiti įrodymai.

Sulaikytam asmeniui pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir jų realizavimo bei paskirta kardomoji priemonė. 

Teisėsaugos duomenimis, jis jau yra ne vieną kartą teistas už analogiškas nusikalstamas veikas.

Jam gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

„Lietuviški pasai ir asmens tapatybės kortelės yra paklausi prekė nusikalstamame pasaulyje, kur prisidengiant fiktyviais suklastotais dokumentais siekiama nuslėpti savo tapatybę ir gauti dokumentus su tikrove neatitinkančiais duomenimis“, – pranešime teigia policija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos kriminalistų, tokie dokumentai yra paklausūs tarp nelegalių imigrantų, kurie, pasinaudoję suklastotais asmens tapatybės dokumentais patenka į Lietuvos teritoriją ir iš čia mėgina išvykti į kitas Europos sąjungos šalis.

Taip pat populiarūs dokumentai, kurie suteikia tam tikrą specialią teisę, kuri būna atimta ar išvis neįgyta, pavyzdžiui, vairuoti transporto priemonę. Tokiu atveju klastojami vairuotojo pažymėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų