REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Vilniaus rajono savivaldybė penktadienį svarsto, ar pritarti 2020-2022 metų strateginiam veiklos planui. Jame numatyti ir papildomi pinigai šalia premjero Sauliaus Skvernelio namo esančiai Upės gatvei asfaltuoti. Posėdyje po pateikimo tam pritarta. 

22

Vilniaus rajono savivaldybė penktadienį svarsto, ar pritarti 2020-2022 metų strateginiam veiklos planui. Jame numatyti ir papildomi pinigai šalia premjero Sauliaus Skvernelio namo esančiai Upės gatvei asfaltuoti. Posėdyje po pateikimo tam pritarta. 

REKLAMA

Plane šiai gatvei numatyta papildomi 800 tūkst. eurų. Tiesa, suma bus išskaidyta trims metams: šiemet 200 tūkst. eurų, 2021-2022 – po 300 tūkst. eurų. 

Posėdyje apsilankęs Seimo narys Justas Džiugelis pasisakė, kad šis sprendimas turi būti skaidrus.

„Ar yra atlikti eismo intensyvumo matavimai Upės gatvės? Tai klausimas, kurį turi žinoti visuomenė ir žiniasklaida. Taip pat svarbi dalis yra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas dėl Sauliaus Skvernelio elgesio, nes sprendimas dar nėra paskelbtas. Kviečiu netęsti klausimo priėmimo, kol nėra VTEK sprendimo“, – pastebėjo J. Džiugelis.

Į J. Džiugelio klausimą, ar buvo atlikti matavimai Upės gatvėje, kurie pagrįstų tokių didelių pinigų skyrimą asfaltavimui, merė Marija Rekst atsakė: 

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu į šį klausimą atsakyti, gal atsakys specialistai. Ko gero, tie matavimai ne visur yra padaryti. Tik ten, kur buvo poreikis labai didelis – kur negalėjo pasidalinti seniūnaičiai tų pinigų“, – kalbėjo merė. 

REKLAMA

„Dėl VTEK aš manau, kad kelio remontas yra niekaip nesusijęs su Etikos komisija. Jei premjeras pažeidė įstatymą, jis turės reikalų su VTEK. Mes remontuojame, tiesiame kelius ne premjerui, o rajono ir miesto gyventojams“, – kalbėjo merė. 

Bendruomenės Neries slėnis pirmininkė Renata Gorbačevska, atstovaujanti Upės gatvę, pastebi, kad bendruomenė yra įsikūrusi nuo 2013 metų ir ji jungia senus 6 kaimus, kuriems reikia kelio.

„Dėl kelio kreipėmės jau labai seniai, ir pagrindinis mūsų tikslas yra kelias. Mes neturime pastatų, kuriais galėtų pasinaudoti bendruomenė, neturime visuomeninio transporto, neturime arti darželių ar mokyklų. Artimiausi – Zujūnų seniūnijoje, kuri yra už 20 km. Dėl to kai kurie gyventojai nėra deklaravę savo gyvenamosios vietos tam, kad gautų darželį ar mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Bet didžiausia mūsų problema yra viešasis transportas. Mes esame prisirišę prie vaikų, prie senyvo amžiaus gyventojų, mes turime juos nuvežti į mokyklas ir poliklinikas, bei juos parvežti. Viešojo transporto neturime dėl to, kad pas mus yra labai avaringų kelio ruožų, todėl mūsų negali pasiekti viešasis transportas“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Dar prieš prasidedant posėdžiui, 09:30 val., šalia Vilniaus rajono savivaldybės protestuoti susirinko neskaidriu lėšų skirstymu rajone pasipiktinusi bendruomenė.

Lindiniškių bendruomenės vadovas Igoris Repovas sako, kad jo atstovaujami gyventojai dėl maždaug 4 kilometrų kelio atkarpos tarp Bukiškių ir Riešės asfaltavimo nesėkmingai kovoja jau gerokai daugiau nei dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau virš dešimt metų tariamasi su savivaldybe, kad tą kelią būtų galima asfaltuoti. Stipresnis darbas vyksta apie ketverius metus, buvo eita į savivaldybę, į Seimą. Rezultatas kol kas – minimalus: yra pažadai, kad ketvirtadalis kelio, kur yra labai apgyvendinta, bus tvarkoma“, – žurnalistams prieš tarybos posėdį sakė I. Repovas.

Anot jo, eismas kelyje yra pakankamai intensyvus, pagal 2018-aisiais atliktus tyrimus čia per parą rieda apie 900 automobilių, kelias veda link dviejų ugdymo įstaigų – Riešės gimnazijos ir Bukiškių mokyklos, o mokyklinis autobusas, esant prastesnėms sąlygoms, čia negali pravažiuoti.

„Specialiai vakar pravažiavau Upės gatve. Ten, tiksliai nežinau atstumo, bet apie trys kilometrai yra žvyrkelio miške, nė vieno gyvenamo namo, grynai miške esantis žvyrkelis. Mūsų atveju, tai yra apgyvendintas kelias, vienur – mažiau, kitur – daugiau, bet ten gyvena žmonės“, – sakė bendruomenės atstovas.

REKLAMA

„Suprantu, kad Upės gatvėje, kur yra pati gyvenvietė – visi nori ten asfalto, tai pagrįstas jų noras. Bet prioritetai turėtų būti ne pagal tai, kad ten aukštas valdininkas gyvena, turėtų būti kažkokie aiškūs kriterijai: apgyvendinimas, eismo intensyvumas“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ir Vilniaus rajono savivaldybė kritikuojami dar nuo praėjusių metų, kai, Vyriausybei skyrus papildomus 300 tūkst. eurų Vilniaus rajono keliams, beveik visa suma buvo skirta gatvei, šalia kurios gyvena S. Skvernelis. Situaciją dėl premjero gyvenamos gatvės asfaltavimo aplinkybių tiria Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų