REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Pablo Escobaro našlė Victoria (nuotr. tv3.lt)

Vienu pavojingiausiu ir turtingiausiu pasaulio nusikaltėliu laikyto Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao lankosi Lietuvoje. Į tarptautinę Vilniaus knygų mugę atvykusi moteris pristato knygą apie savo gyvenimą su Pablo. Dar nepilnametė už būsimo narkotikų barono ištekėjusi dabar 58 metų Victoria Eugenia Henao tikino, kad 17 metų santuokoje su pavojingiausiu Kolumbijos nusikaltėliu pragyvenusi, nes jį mylėjo, o gyvenimo pradžia buvo graži ir idiliška. 

26

Vienu pavojingiausiu ir turtingiausiu pasaulio nusikaltėliu laikyto Pablo Escobaro našlė Victoria Eugenia Henao lankosi Lietuvoje. Į tarptautinę Vilniaus knygų mugę atvykusi moteris pristato knygą apie savo gyvenimą su Pablo. Dar nepilnametė už būsimo narkotikų barono ištekėjusi dabar 58 metų Victoria Eugenia Henao tikino, kad 17 metų santuokoje su pavojingiausiu Kolumbijos nusikaltėliu pragyvenusi, nes jį mylėjo, o gyvenimo pradžia buvo graži ir idiliška. 

REKLAMA

Interviu portalui tv3.lt moteris sakė, kad dar ir šiandien baiminasi dėl savo saugumo, ilgus metus tylėjo ir lankėsi pas psichologus tam, kad pagaliau prabiltų ir pasauliui papasakotų, ką reiškia būti pavojingiausio narkobarono žmona, o vėliau ir našle. 

Kodėl po tiek metų tylos nusprendėte parašyti knygą apie savo gyvenimą su Pablo Escobaru?

Man prireikė 25 metų, kad atsistočiau ant kojų ir ryžčiausi rašyti knygą. Tam, kad galėčiau papasakoti, tai, ką išgyvenau. Padedama specialistų, psichologų, išgyvenusi potrauminio streso sindromą, aš atrandu savyje jėgų, kad pradėčiau kalbėti ir galėčiau žmonėms papasakoti tai, ką teko patirti. 

REKLAMA
REKLAMA

Ką teko patirti gyvenant su Pablo Escobaru?

Pirmasis gyvenimo etapas buvo įsimylėjimas. Pablo norėjo didelės ir gražios šeimos, daug vaikų. Pirmasis įspūdis buvo toks. Vėliau viskas keitėsi. Savo gyvenimą galiu skirstyti į dvi dalis, prieš ir po Kolumbijos teisingumo ministro Rodrigo Lara nužudymo [nužudymą organizavo P. Escobaras]. Graži šeimos idilė truko, kol gimė dukrytė, kurios gimimas sutapo su ministro nužudymu. Nuo tada viskas ėmė ristis žemyn. 

REKLAMA

Ar būdama P. Escobaro žmona žinojote apie jo veiklą? Nusikaltimus?

Nieko nežinojau, kol valstybė nepradėjo tirti, kas jis yra ir kuo užsiima. Aš užaugau ir gyvenau mačistinėje kultūroje, kur merginas ir moteris auklėja ir verčia paklusti vyrams. Neklausinėti, kuo šie užsiima, bet būti geromis namų šeimininkėmis. 

Ar žinodama tai, ką žinote dabar, ką nors keistumėte savo gyvenime?

Mano senelis sakydavo, jei žinosi, kur nukrisi, eitum keturiomis. Tai labai žmogiškas klausimas, kuris kyla daugeliui. Ką mes pakeistume, jei žinotume..?

REKLAMA
REKLAMA

Koks buvo gyvenimas po tai, kai buvo nužudytas Pablo? Kas buvo sunkiausia? Kaip išgyvenote?

Sunkiausia tai, kad mus bet kada galėjo nužudyti. Priešai galėjo susidoroti. Antras nelengvas dalykas buvo – visiškas nesaugumo jausmas. Nebuvo nieko, kas galėtų mus apsaugoti ir padėti. Be to, reikėjo ginti vaikus ir Pablo motiną. Meilė, vaikas man davė tiek stiprybės, kiek nemaniau turinti. Derėtis su karteliais, priešais padėjo žinojimas, kad darau tai dėl vaikų. Taip pat norėjosi padėti šaliai, norėjosi, kad prievarta ten baigtųsi. 

Kaip klostėsi Jūsų gyvenimas, kai 1995 metais išvykote iš Kolumbijos?

Pirmiausia, mes išvažiavome į Mozambiką, vėliau – Braziliją ir tik paskui apsistojome Argentinoje. Finansiškai mums padėjo Kolumbijos vyriausybė, nes Kolumbijai mes kėlėme problemų [nenorėta, kad šeima liktų šalyje]. Na, o vėliau aš pradėjau domėtis koučingu, suaugęs sūnus ėmė dirbti universitete (vos atvykus į Kolumbija Victoria dirbo nekilnojamojo turto srityje aut. past.). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano sūnus šiuo metu yra paskelbtas Jungtinių Tautų taikos ambasadoriumi. Jis rengia konferencijas, skaito paskaitas, ypatingą dėmesį kreipia į jaunimą. Ragina juos nesirinkti tam tikro žalingo gyvenimo kelio. Jis gyvena iš knygų rašymo, yra atsidavęs savo misijai.

Mano duktė Manuela yra labai privatus asmuo. Ji baigė renginių organizavimą universitete, bet nenori, kad apie ją kas nors žinotų, nori likti šešėlyje. Ji taip pat skaito paskaitas, užsiima koučingu, daug dėmesio skiria moterų švietimui, parašė knygą, ketina rašyti dar vieną. 

Ar pavojinga būti Pablo Escobaro žmona?

Pavojus visada yra. Po to, ką padarė mano vyras, pavojus mums niekada nedingo. Jis visada šalia. 

REKLAMA

Ar ilgitės Kolumbijos? Turite galimybę ten nuvykti?

Taip, tokią galimybę turiu. Pirmą kartą ten vykau po 12 metų pertraukos nuo išvykimo, 2007 metais, į savo mamos laidotuves. Bet grįžus į gimtinę grįžta ir prisiminimai, liūdnos patirtys, todėl savo šalies lankymu aš itin nesižaviu.

Ar matėte serialus ir filmus apie savo vyrą, šeimą? Ką apie tai manote?

Mano sūnus savo knygoje yra išvardijęs 40 punktų, kurie filmuose neatitinka tikrovės. Aš tikrai nepritariu viskam, ką rodo, ne viskas yra tiesa. 

Kokių reakcijų sulaukėte parašiusi šią knygą? Kokių reakcijų anksčiau sulaukė Jūsų sūnus prieš porą metų parašęs knygą apie tėvą?

REKLAMA

Sulaukiau daug reakcijų, žmonės, ypatingai moterys, buvo sujaudintos. Aš drįsau papasakoti savo istoriją taip, kaip ją mačiau. Papasakojau apie lyčių diskriminaciją, kurią patyriau, nors daug metų to net nesupratau. 

Kokį įspūdį Jums paliko Lietuva?

Čia jauku. Jaučiuosi lyg pas močiutę namie, norėčiau pažinti šį miestą, žmones. Aš čia dar labai trumpai, bet man čia išties patinka. 

Dėkui už interviu ir sėkmės knygų mugėje. 

Portalas tv3.lt primena, kad Pablo Escobaro gyvenimas neseniai buvo plačiai prisimintas populiariuose filmuose ir televizijos serialuose (Narcos, Pablo Escobar, The Drug Lord). Vienų pačiu šėtonu vadintas nusikaltėlis visgi dalies Kolumbijos tautos buvo dievinamas, o jo laidotuvėse dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuose filmuose galima rasti skirtingų biografinių detalių apie garsiausio pasaulyje narkotikų prekeivio gyvenimą. Tačiau tik vienas asmuo žino daugiausia paslapčių už kitus – tai moteris, kuri už Pablo Escobaro ištekėjo būdama penkiolikos metų ir nuo to laiko tylėjo. Iki dabar. Jos gyvenimas, kuris priminė rojų su nuosavais lėktuvais, zoologijos sodais ir privačiomis boulingo alėjomis, iš tiesų buvo pragaras.

Praėjus dvidešimt penkeriems metams po vyro mirties, V. E. Henao parašė knygą „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“. Tai knyga-išpažintis. Apie tai, kas buvo nutylėta ir laikoma didžiausioje paslaptyje, apie visas skausmingiausias gyvenimo detales. 

Knyga „Mano laimė ir pragaras su Pablo Escobaru“ bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje, vykstančioje „Litexpo“ centre vasario 20-23 d. Šeštadienį, vasario 22 d., 20.00, 5.1 salėje, autorę kalbins rašytojas Dailius Dargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų