REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno uostamiesčio daugiabučio gyventojų gyvenimą kaimynė verčia košmaru – grasina susidorojimu ir nuolat kviečia policiją. Į naujienų portalą tv3.lt besikreipusi moteris tikina, kad kaimynė jau virš 100 kartų kvietė policiją dėl neva per didelio triukšmo, net rytinis kavos puodelis neapsieina be policijos vizito.

Vieno uostamiesčio daugiabučio gyventojų gyvenimą kaimynė verčia košmaru – grasina susidorojimu ir nuolat kviečia policiją. Į naujienų portalą tv3.lt besikreipusi moteris tikina, kad kaimynė jau virš 100 kartų kvietė policiją dėl neva per didelio triukšmo, net rytinis kavos puodelis neapsieina be policijos vizito.

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi klaipėdietė, kuri pasakojo, kaip kaimynė jos šeimos gyvenimą pavertė tikru pragaru. Moters teigimu, kaimynė nuolat kviečia policiją, per nepilnus keturis mėnesius pareigūnams buvo skambinta virš 100 kartų.

Negali nė kavos išgerti be policijos

Pašnekovė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kad kaimynė terorizuoti pradėjo nuo lapkričio mėnesio, kai moters šeima įsikraustė į naują butą.

„Pas mus policija važiuoja dieną naktį, negalime net į darbą ramiai išeiti, nes ji melagingai vis kviečia pareigūnus", – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, kaimynė policiją kviečia dėl neva iš kaimynų sklindančio triukšmo, nemalonių kvapų.

„Nueini ryte kavos užkaisti, tai, žinok, kad po 20 minučių jau atvažiuos policija. Ir dėl kvapų, tai jai skalbimo miltelių kvapas, tai jai kavos kvapas, tai rūkalų kvapas...“, – kalbėjo klaipėdietė.

REKLAMA

Pašnekovė tikina, kad nuo lapkričio mėnesio iki sausio pabaigos kaimynė jiems policiją kvietė 114 kartų. Moteris su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo vieno iškvietimo metu pareigūnų surašyto protokolo kopija.

Jame pareigūnai nustatė, kad kaimynė, suprasdama, kad policijos pagalba nereikalinga ir būdama įspėta dėl bereikalingo policijos kvietinėjimo, iškvietė policiją ir skundėsi, kad kaimynai kelia triukšmą, garsiai bilda ir tranko daiktus, trukdo ilsėtis. Atvykę pareigūnai triukšmo fakto neužfiksavo.

Užsakė smogikus?

Klaipėdietė tvirtina, kad kaimynės problema yra įsisenėjusi, nes ji policiją kviesdavo ir anksčiau tame bute gyvenusiems žmonėms. Pasak moters, dėl nepakenčiamo kaimynės elgesio niekas ilgiau nei kelis mėnesius šiame bute neištveria, o butą nuomojanti savininkė kelis kartus sumažino buto nuomos kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikina, kad kaimynė jai grasino, kad susidoros, o vieną kartą ir užpuolė.

„Nuo 3 val. nakties kažkas vis trankė į mūsų duris. Patranko ir pabėga. Priėjau prie durų, žiūriu, kad čia ji. Palaukiau, kol vėl ateis ir atidariau duris. O ji mane puolė ir sužalojo“, – tvirtino moteris.

Klaipėdietė įtaria, kad nuo kaimynės neapykantos nukentėjo ir jos vyras. Moteris tvirtina, kad kaimynė grasino pasamdyti ką nors, kad susidorotų su jos vyru. Pašnekovės vyras vėliau lazdomis buvo parke sumuštas. Šeima kreipėsi dėl šio įvykio į policiją, tačiau ši nutraukė tyrimą, nes trūko įrodymų. Pašnekovės tikinimu, kaimynė buvo užpuolusi ir vaiką, tačiau atsipirko tik nedidele bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietė teigė, kad kaimynė policiją kviečia ir kitiems laiptinės gyventojams, tačiau daugiausia jos šeimai, nes jų butas yra virš nepatenkintosios kaimynės.

Moteris pasakojo, kad su kitais laiptinės gyventojais dėl problematiškosios kaimynės kreipėsi į prokuratūrą, tačiau ši prašymą atmetė, konstatavusi, kad kaimynė pavojaus nekelia.

„Norime į viešumą iškelti, kaip mūsų valdžia tvarkosi su tokiais žmonėmis, nuo kurių kenčia kiti“, – kalbėjo moteris.

Klaipėdietės teigimu, keistas ir teismų elgesys. Kaimynė yra nuolat teisiama dėl melagingų iškvietimų, tačiau, nors kaltinimai būna identiški, kartais teismai baudžia, o kartais išteisina piktavalę kaimynę.

REKLAMA

Už melagingą skambutį – kalėjimas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė dėl duomenų apsaugos negalėjo patvirtinti, ar tikrai į naujienų portalą tv3.lt besikreipusios moters kaimynė policiją kvietė 114 kartų.

Tačiau policijos atstovė atskleidė, kad į tą gatvę, kurioje gyvena moteris, nuo 2019 m. lapkričio 1 d. iki šių metų vasario 18 d. policija buvo iškviesta 383 kartus.

Anot A. Grauslienės, asmeniui, melagingai įskundusiam ar pranešusiam apie nebūtą nusikaltimą, yra taikoma baudžiamoji atsakomybė ir gresia viešieji darbai, bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų