REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

43-ejų Diana dar visai neseniai labai šiuolaikiškai galvojo, kad vestuvių nereikia, svarbu yra meilė. Dar visai neseniai moteris šalia miegantį vyrą vadino sutuoktiniu, o jo tėvą uošviu. 12 metų bendro gyvenimo, du gražūs vaikai, prabangus namas, egzotiškos kelionės – visko ir neišvardinsi. O šiandien iš namų išnešta ne tik lova, bet ir šaldytuvas, net kaitlentė. Ir dar uošvio pažadas, kad Diana netrukus gyvens prie šiukšlių konteinerio. Kas nutiko, dėl ko ėmė byrėti Dianos gyvenimas? Tai bandė išsiaiškinti laidos „Prieš srovę“ žurnalistai.

43-ejų Diana dar visai neseniai labai šiuolaikiškai galvojo, kad vestuvių nereikia, svarbu yra meilė. Dar visai neseniai moteris šalia miegantį vyrą vadino sutuoktiniu, o jo tėvą uošviu. 12 metų bendro gyvenimo, du gražūs vaikai, prabangus namas, egzotiškos kelionės – visko ir neišvardinsi. O šiandien iš namų išnešta ne tik lova, bet ir šaldytuvas, net kaitlentė. Ir dar uošvio pažadas, kad Diana netrukus gyvens prie šiukšlių konteinerio. Kas nutiko, dėl ko ėmė byrėti Dianos gyvenimas? Tai bandė išsiaiškinti laidos „Prieš srovę“ žurnalistai.

REKLAMA

Šiandien Diana neramiai dairosi pro savo namų langus. Ji bijo pravažiuojančių automobilių ir krūpčioja nuo kiekvieno neįprasto garso. Jos akys pilnos baimės ir nežinios. Diana turi didelių ir dar nebaigtų įrengti namų raktus, bet nesijaučia jų šeimininkė. Bet kurią akimirką pro duris su keiksmais ir grasinimais gali įsiveržti jos buvęs gyvenimo draugas, jų vaikų tėvas, turtingas verslininkas Marius (vardas pakeistas).

„Aš labai norėčiau tavęs paprašyti vieno. Mes kartu pragyvenome 12 metų, mes turime du nuostabius vaikus – aš juos gimdžiau, aš juos auginau ne sau vienai. Mes kūrėme santykius, mes juos turėjome. Kodėl viskas taip per akimirką sugriuvo? Kodėl tu tarsi leidi man suprasti, kad aš turėčiau išnykti iš tavo gyvenimo? Bet ar tai yra sąžininga mano atžvilgiu? Aš juk esu tavo, mūsų vaikų mama. Ar visi tie 12 metų yra tokie nereikšmingi? Aš tavęs noriu vieno vienintelio dalyko paprašyti – būk žmogiškas, būk tėviškas bent dėl vaikų“, – laidoje „Prieš srovę“ į savo buvusį gyvenimo draugą kreipėsi Diana.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris dar turi vilties prisibelsti iki jo sąžinės. Bet Marius šiandien iš Dianos nori atimti viską – kartu užgyventus namus, juose esančius daiktus, bet svarbiausia jis trokšta atimti didžiausią Dianos turtą – vaikus. Vyro grasinimai ir manipuliacijos jos ir vaikų jausmais, pasak Dianos, jau seniai tapo moters kasdienybe.

REKLAMA

„Man labiausiai gaila vaikų. Man labiausiai gaila dukters, kad jis taip elgiasi, taip šneka, ką jis jai šneka. Ji labai tai išgyvena, jai labai didelis stresas yra. Jai be proto skauda. Aš matau, kaip ji verkia. Ji yra man pasakiusi, kad labai bijo kada nors ateityje sutikti tokį pat žmogų kaip tėvas. Jis yra smurtautojas. Jis mane vadina d***** prie vaikų, jam nėra tabu. Šitam žmogui nėra nieko švento“, – pasakojo Diana.

Lyg to būtų negana, Diana laidoje „Prieš srovę“ pasidalijo ir šokiruojančiomis savo nuotraukomis. Jose matyti, kaip po moters akimi pūpso didžiulė mėlynė. Tą dieną pagautas nevaldomo įsiūčio Marius Dianą užpuolė ir sumušė iš išgąsčio klykiančių vaikų akivaizdoje. Tai, pasak moters, nebuvo pirmas kartas, kai vyras prieš ją pakėlė ranką, tačiau tai tapo paskutiniu lašu Dianos kantrybės taurėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Dukra atsigulusi ant lovos ir užsikišusi ausis klykė, mažiukas irgi klykė ne savo balsu. Savo telefono niekur neradau, kad iškviesčiau policiją, nes jis tuo metu jj paėmė. Tai vyko kažkur apie dešimtą vakaro. Sakiau, kad iškviesiu policiją, o jis sakė, kad neiškviesi – kviesk tu ką nori, aš tave išmesiu pro langą, tu invalide liksi. Jam buvo neįdomu, kad viską girdi jo vaikai“, – kraupų vakarą prisiminė Diana.

Kūno žaizdos gal ir užgyja, bet, pasak Dianos, širdies randai lieka visam gyvenimui.

„Veido man neskauda. Fizinis skausmas visada praeina. Man skauda viduje, labai man skauda. Man skauda dėl to, ką mato mano dukra, vaikai. Labiausiai skauda dėl to, ką išgyveno mano sūnus. Skauda, kad mano dukra dabar turi lankytis pas psichologą, nes ji suaugo per tą trumpą laiką tiek, kad psichologai jai duoda 17 metų pagal jos mąstymą, o jai dabar tik aštuoneri“, – skausmą dėl vaikų liejo Diana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dianos žodžius patvirtino ir buvusi jos kaimynė, žinoma menininkė Vilija Šabunkaitė. Tai, ką menininkė girdėjo savo ausimis, buvo siaubinga. Esą jis, tas Marius, nesigėdydavo ant Dianos rėkti taip, kad visa apylinkė aidėdavo. Panašu, kad jam nerūpėjo nei jų kaimynų ramybė, nei, svarbiausia, klykiantys jo paties vaikai.

„Nuolatos buvo grasinimai. Aš tai įsivaizduodavau tą konfliktą. Žodis po žodžio, įsiplieskia konfliktas, bet akivaizdžiai iš šalies buvo galima suprasti, kad Diana yra niekas, šiukšlė, kad jis ją sunaikins. Vaikai klykia“, – pasakojo žinoma moteris.

Susipažino vakarėlyje

Diana su Mariumi susipažino draugų vakarėlyje ir, kaip sako moteris, iškart vienas kitą įsimylėjo. Mariaus neišgąsdino tai, kad Diana buvo neseniai išsiskyrusi, turėjo sūnų iš pirmosios santuokos ir buvo 10 metų už jį vyresnė. Iš pradžių Dianai Marius atrodė tobulas vyras, bet vėliau ji suprato, kad jis turi ir kitą, ne tokį patrauklų veidą.

REKLAMA

Viską apsunkina tai, kad Diana ir Marius niekada nebuvo susituokę. Gyveno kartu, kaip žmonės sako, susimetę net 12 metų, susilaukė dviejų vaikų, tačiau Marius Dianos prie altoriaus taip ir nenuvedė, vestuvinio žiedo taip ir neužmovė. Kodėl? Gal kad vėliau nereiktų turto dalintis, šiandien svarsto Diana.

Bet priežasčių galėjo būti ir daugiau. Diana teigė, kad ji neįtiko turtingai Mariaus giminei, nes buvo išsiskyrusi, su vaiku ir dar vyresnė, o jie yra klestintys verslininkai, turintys prabangų namą su baseinu. Kai Diana ir Marius pamilo vienas kitą ir apsigyveno kartu buvo sušauktas net giminės susirinkimas, kuriame tetos ir dėdės įkalbinėjo Marių greičiau su Diana nutraukti visus santykius.

REKLAMA

„Aš nustebau, kai sužinojau, kad ji vyresnė. Man atrodė, kad jie vienmečiai, ji dar net jaunesnė atrodė – sportiška, graži, jaunatviška. Man į galvą net nešovė. Tik vėliau, kai sužinojau, man pasidarė keista“, – apie Dianą pasakojo menininkė Vilija Šabunkaitė.

Diana su Mariumi pragyveno 12 metų ir per juos buvo visko – ne tik smurto ir ašarų, bet ir meilės, gražių akimirkų. Tačiau gimus antrajam jų vaikui Diana suprato, kad daugiau su Mariumi gyventi nebegali. Diena iš dienos jis darėsi vis agresyvesnis ir piktesnis. Fizinis smurtas tapo paskutiniu lašu, kurio tik ir trūko, kad Dianos kantrybės taurė imtų tekėti per kraštus. Tačiau Marius, klestinčios įmonės direktorius, žinomas vietos verslininkas, kaltu, regis, nesijaučia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras, negailėdamas pinigų brangiems advokatams, siekia išmesti savo vaikų mamą į gatvę, tarsi jos jo gyvenime niekada nebuvo. Diana pasakojo, kad ji dirbo, nebuvo vyro išlaikytinė, tačiau susilaukusi vaikų, ji tapo namų šeimininke.

„2016-aisiais gimė mūsų sūnus, 2017-aisiais mes čia įsikėlėme. Tai faktas, kad aš negalėjau nėštumo metu prisidėti fiziškai, o apie finansus juk mes nekalbame. Tai buvo lyg ir normalu, kad jeigu moteris išeina į dekretines, augina mažamečius vaikus, tai vyras išlaiko šeimą, jis neša pinigus, stato namus“, – pasakojo Diana.

Diana kreipėsi į teismą bandydama įrodyti, kad per 12 bendro gyvenimo metų dalis turto priklauso ir jai. Tačiau Marius laukti teismo sprendimo nebuvo nusiteikęs.

REKLAMA

„Tu man ne žmona, todėl visas namas ir jame esantys daiktai yra mano nuosavybė“, – Dianai sakė Marius.

Iš bendrų namų nepaisydama to, kad jame gyvena ir jo vaikai, paslapčia, kol Diana buvo darbe, jis išsivežė viską, ką tik pajėgė – baldus, brangią buitinę techniką, nuo langų nudraskė net užuolaidas. Kai Diana grįžo namo, ji pagalvojo, kad į jų namus įsilaužė vagys, ją ištiko šokas.

Marius nepasivargino iš virtuvės išlupti ir indaplovės, ir orkaitės. Šiandien ten, kur buvo įmontuota kaitlentė, pūpso didžiulė skylė, pro kurią matosi stalčiuje suguldyti virtuvės įrankiai. Todėl valgį Diana priversta vaikams virti ant senos elektrinės viryklės, ant kurios telpa tik vienas puodas.

REKLAMA

„Man skaudžiausia, kad mano vaikai tai išgyvena. Man skauda, kad mano vaikui skauda“, – vos tramdydama ašaras kalbėjo Diana.

Tądien vyras iškraustė ne tik virtuvę ir svetainę. Nors vyras paliko Dianą ir iš namų išsikraustė vienas, nežinia kokiu tikslu jis išsivežė ir judviejų dvigulę lovą. Šiandien Diana su vaikais miega ant čiužinių, padėtų ant grindų.

„Jis nesijaučia vaikus nuskriaudęs. Policija atvažiavo ir man pasakė, kad jis turi pilną teisę čia įeiti, jis savininkas. Bet sakiau, kad mano sūnus žiauriai bijo, mano dukra bijo. Jis pradėjo čia vaikščioti, filmuoti su tuo savo tėvu, užlipo į antrą aukštą, filmavo. Aš sėdėjau ir irgi įrašinėjau, ir dar pas pareigūną lygiai taip pat buvo kamera, nes, kaip suprantu, jie irgi viską fiksuoja, kad neįvyktų konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš uošvio buvo vėl įžeidinėjimai. Jei nebūtų atvažiavusi policija, tai jie būtų mane turbūt suvalgę. Tai jeigu prie pareigūnų jie sugebėjo pasakyti „klausyk, dabar daiktai bus išnešti“. Sakiau, kad teismas neleidžia, o jis sako, kad „man neįdomu, čia yra mano, aš mokėjau už šitus baldus, aš juos išsivešiu“. O uošvis prieš išeidamas pasakė: „Na, nieko – greitai prie konteinerio atsirasi“, – prisiminimais pasidalijo Diana.

Laidos „Prieš srovę“ žurnalistai nusprendė išgirsti ir kitą šios šeimos dramos pusę – Marių. Tačiau jis nebuvo nusiteikęs kalbėti. Vos išgirdęs, kad jam skambina iš televizijos laidos, vyras baigė skambutį, o žurnalistei jam paskambinus dar kartą, vyras ėmė grasinti policija.

REKLAMA

„Čia yra ne jūsų reikalas. Aš jums ataskaitą turiu duoti, ar ką? Aš apie jūsų gyvenimą nesidomiu, tai ir jūs nesidomėkite. Atsikabinkite. Aš aiškiai pasakiau – viskas, kalba baigta. Neskambinėkite, nes policijai paduosiu už persekiojimą“, – žurnalistei rėkė Marius.

Kažin, ar žurnalistų pareigą išklausyti abi puses galima pavadinti persekiojimu. Bet po pokalbio su Mariumi tapo aišku, kad jo komentaro šioje istorijoje nebus.

Taip pat lieka neaišku, kodėl Marius galvoja, kad per 12 metų kartu Dianai nepriklauso nei vienas kartu užgyventas daiktas.

„Jeigu aš pradėčiau vertinti savo laiką kaip auklės, savo laiką kaip virėjos, kaip namų šeimininkės, tai neįkainojama turbūt. Visas devynių mėnesių vaiko nešiojimas gimdoje – sveikata, plaukų slinkimai, pogimdyvinės depresijos, tie du metai, kai buvau uždaryta tarp sienų su sauskelnėmis, buteliukais ir savęs realizavimo nulis visuomenėje... Keturi metai išbraukti iš gyvenimo. Tai jeigu tai nieko verta, tai nežinau, kas tada yra vertinga“, – pripažino Diana.

Visą pokalbį su Diana žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų