REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Prievarta

Trys jaunos moterys, kurių vardai ir pavardės redakcijai žinomi, prabilo apie garsaus fotomenininko Iridijaus Švelnio priekabiavimą fotosesijų metu. Moterų teigimu, fotografas jas lietė, bučiavo, kandžiojo, glamonėjo, kvietė į pirtį ir trynė aliejais. Nesutikus pratęsti bendravimo, menininkas įkyriai rašinėjo, siuntinėjo keistas „sutartis“, kuriose reikalavo jam paklusti, bet jo neįsimylėti. Tokį elgesį patyrė ir profesionalūs modeliai. Fotografas sako, kad nieko draudžiamo nedarė, prievartos nenaudojo, o fotosesijų metu jei ir buvo nuogas, tai dėl sugalvoto siužeto.

4

Trys jaunos moterys, kurių vardai ir pavardės redakcijai žinomi, prabilo apie garsaus fotomenininko Iridijaus Švelnio priekabiavimą fotosesijų metu. Moterų teigimu, fotografas jas lietė, bučiavo, kandžiojo, glamonėjo, kvietė į pirtį ir trynė aliejais. Nesutikus pratęsti bendravimo, menininkas įkyriai rašinėjo, siuntinėjo keistas „sutartis“, kuriose reikalavo jam paklusti, bet jo neįsimylėti. Tokį elgesį patyrė ir profesionalūs modeliai. Fotografas sako, kad nieko draudžiamo nedarė, prievartos nenaudojo, o fotosesijų metu jei ir buvo nuogas, tai dėl sugalvoto siužeto.

REKLAMA

Su portalu tv3.lt savo istorijomis pasidalijusios Šarūnė, Odeta ir Saulė (tikrieji vardai ir pavardės redakcijai žinomi – red. past.) pasakojo savo susidūrimus su žinomu menininku.

REKLAMA
REKLAMA

Pradžia gera, bet vėliau nustebo

Šarūnė portalui tv3.lt pasakojo, kad reguliariai fotografuojasi, dirba modeliu, nors tai ir nėra pagrindinis jos darbas. Todėl gavusi pasiūlymą iš fotomenininko nė kiek nenustebo, profesionaliai aptarė detales.

REKLAMA

„Man teko su juo susidurti prieš porą metų. Gavau fotosesijos pasiūlymą, jis neatrodė įtartinas, buvo aptartos detalės, sutartis. Aš sutikau, nes pasitikėjimo teikė jo darbai, tai, kad veda mokymus, daro parodas. Tai yra žinomas fotografas, o aš nesu turėjusi jokių blogų patirčių su profesionaliais fotografais. Prieš fotosesiją buvo aptarta, kad bus nuogumo, jo buvo“, – pasakojo ji. 

Tiesa, fotosesijos metu fotografas peržengė ribas, tai, kas nutiko, pasak moters, išties galima vadinti seksualiniu priekabiavimu.

„Jis pradėjo mane liesti, priėjo. Durys buvo užrakintos, raktai – pas jį. Situacija buvo labai nesmagi, jaučiausi labai pažeidžiama, nes nei tu pabėgsi, nei per langą šoksi. Niekas iki šiol apie tai nekalbėjo, prabilo tik dabar. Aš tuomet bandžiau save įtikinti, kad nieko tokio nenutiko. Fotosesija tuo ir baigėsi, aš išėjau. Vėliau gavau dar siūlymą dėl dešimties fotosesijų ciklo ir keistą sutartį, kurioje jis reikalavo visiško paklusnumo, leisti laiką su juo ir panašiai“, – pasakojo jauna moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, pirmos ir vienintelės fotosesijos metu fotografas pareiškė, kad jo studijoje negalima sakyti ne. 

„Aš tai priėmiau, kaip humorą. Bet, pasirodo, tai nebuvo juokas, toje tariamoje sutartyje, kur jis man atsiuntė, buvo reikalavimas leisti laiką kartu, kažkur kartu vykti. Net sunku patikėti, kad žmogus rašo tokius dalykus. Žinoma, aš su niekuo nesutikau, galvojau, kad tai juokas, nes išties taip negali būti. Bet sužinojau, kad kai kurios merginos sutiko su tomis sąlygomis ir tai vyko, buvo seksualinio priekabiavimo.

Aš gavau siūlymų jau po fotosesijos, kad atvykčiau į pirtį, siūlėsi atvažiuoti pas mane į namus. Bet po tos fotosesijos aš niekur nėjau, man užteko vienos fotosesijos įspūdžio. Tiesa, dar ilgai man rašinėjo, kol jį pašalinau iš savo socialinio tinklo“, – atskleidė moteris. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji prisipažino jokių blogų gandų apie šį fotografą iki asmeninio susidūrimo, negirdėjo. 

„Pirma kartą girdžiu, kad žmonės kalba. Merginos dauguma atvirai nekalba, pasisakė tik patikimiems žmonėms, fotografams. Aš prieš eidama fotografuotis taip pat pasiklausinėjau pažįstamų fotografų, ką jie žino. Bet niekam jis nekėlė jokių įtarimų, man taip pat. Pradžioje, kai tarėmės, tai net sakė, kad fotosesijoje dalyvaus ir jo draugė fotografė, bet fotosesijos metu jos, žinoma, nebuvo“, – atskleidė mergina. 

Lietė ir tepė aliejais

Odeta taip pat susidūrė su I. Švelniu ir šią šiurpią patirtį prisimena iki šiol. Prieš tris mėnesius ji pirmą kartą nuėjo pas fotomenininką. 

REKLAMA

„Pirmą kartą nuėjau pas jį į seminarą, jis įtikino, kad jo fotosesijos yra geros. Aš visuomet norėjau būti fotografė ir dabar fotografuoju, tai man buvo smalsu sužinoti, kaip vyksta tokios fotosesijos, pamatyti tai iš kitos pusės ir būti modeliu. Susitarėme dėl fotosesijos ir nuėjau pas jį. Tuo metu man buvo sunkus laikotarpis. Jis akcentavo, kad jo fotosesijos tarsi gydomosios, galėsime perlipti per save ir visa kita.

Tokiu atveju kaip mano, žmonės griebiasi visokio šiaudo, kad būsena pagerėtų. Kai nuėjau pas jį, jis iškart pasiguldė mane ant savo kelių. Pradėjo klausinėti, kokios problemos. Aiškino, kad mes pažįstami vos ne dešimt metų.

REKLAMA

Prašė kvėpuoti ir pasakoti viską. Aš jam ir išsipasakojau. Vėliau vyko pirmoji fotosesija ir viskas baigėsi kaip ir normaliai. Tiesiog atsisveikinant jis mane pabučiavo į lūpas. Tai mane suglumino, bet pagalvojau, gal tai ir nieko baisaus. Su draugėmis atsisveikinant irgi pasibučiuojame. Dar nėra buvę tokių bajerių, bet tuo metu pagalvojau, kad viskas čia nėra taip blogai ir reikia tai tiesiog priimti“, – pasakojo jauna mergina.

Odeta su fotomenininku I. Švelniu susitiko ir antrą kartą. 

„Tuomet jis atsigulė ant manęs ir pradėjo kalbėti, kad turime pasikeisti energijomis: „Aš tau perduodu išminties energiją, o iš tavęs pasiimu jaunatviškumą“. Jis gulėjo ant manęs ir žiūrėjo į akis. Vis sakė, kad atsisukčiau ir žiūrėčiau į jį. Vis bučiuoja ir bučiuoja, kad geriau energijomis apsikeistume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet vos ne su liežuviu bučiuoja ir galvoju, man to nereikia. Vis kartojo, kuo bus intymesnis ryšys, tuo mes sukursime stipresnių kadrų, apsimainysime energijomis. Vis bandžiau atsitraukti ir galvojau: ne, aš tam nepasiryžusi. 

Po to mes turėjome tarsi žodžiu užtvirtinti sutartį, kad mes einame visą fotosesijų ciklą – tai dešimt fotosesijų. Jis aiškino, kad nutraukus šią sutartį žmonėms pradeda labai nesisekti, neva velniai persekios. Dėstė, kad visiems baigiasi labai blogai, kas nutraukia šį fotosesijų ciklą. 

Aš tuomet pasimečiau, jauna mergaitė net nežinojau, kaip toliau elgtis. Pagalvojau, o jei rimtai ateityje mane persekios velniai. Su tais palyginimais buvo prieita prie kraštutinumų. Jis pasakojo, kad mano nuotraukos nuostabios, žadėjo parašyti knygą apie mane ir esą mano visos problemos ateityje išsispręs. Pasiryžau bandyti toliau“, – sakė pašnekovė.

REKLAMA

Susitikus trečią kartą, I. Švelnys išsirengė nuogas ir siūlė fotografuotis kartu. 

„Ten buvo dvi fotografijų sienelės – viena su skylėmis rankoms iškišti. Tuomet aš atsistojau prie kameros, o jis už tos sienos – per tas skyles graibaliojo mane, visur kišo pirštus, lietė lytinius organus, aš visiškai sutrikau, pasimečiau, vis bandžiau atitraukti jo pirštus. Po šios fotosesijos jis sakė atsigulti ant sofos ir atsipalaiduoti, kad mano smegenys nurimtų.

Tada jis nuogas atsigulė ant manęs. Mano kūną ištepė aliejukais ir pradėjo trintis. Mano visą kūną suparalyžiavo, balso stygas atėmė ir nebežinojau, kas dabar bus. Jis vis trynėsi į mane ir jau atrodo ant pabaigos, kai jau būsiu padaryta ant tos sofos, aš vos sugebėjau atsitraukti ir pasakyti, kad man tai netinka. Po trečio karto viskas baigėsi.

REKLAMA

Vėliau jis pradėjo manęs klausinėti, kodėl išėjau. Jis pradėjo ieškoti skaudžių temų ir teiravosi: „Ar susipykai su mama ar su šeima?“ Pasakiau, kad viskas man gerai ir nematau prasmės toliau tęsti“, – teigė nukentėjusi mergina. 

Po to laiko Odeta nebenori daugiau matyti ir bendrauti su fotomenininku I. Švelniu, bet jis vis rašė trumpąsias žinutes.

Atsisveikindamas įkando į kaklą

Vilnietė Saulė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) su I. Švelniu susitiko vienintelį kartą 2018 metų rugsėjį Kaune. Kaip pasakoja moteris, fotografas jai pats parašė per „Facebook“, atsiuntė savo fotosesijos idėją ir nuotraukų pavyzdžių, pasiūlė jam pozuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi moteris ne kartą yra pozavusi fotografams, o fotomenininko pasiūlyta idėja jai patiko, ji sutiko jam pozuoti neatlygintinai. Jiedu su I. Švelniu dar susitarė, kad Saulės nuotraukos bus naudojamos jo ketinamoje leisti knygoje.

„Jis sakė, kad čia tęstinis projektas, daug žmonių pas jį fotografavosi. Jis vis paminėdavo, kiek parodų jis surengęs, kiek jis knygų leidžia, kiek jis turi tikslą būti sielų fotografas“, – tv3.lt kalbėjo Saulė.

Kadangi fotografas jai buvo nepažįstamas, prieš atvykdama į Kauną Saulė ieškojo informacijos apie jį „Google“. Pamačiusi jo darbus ir straipsnius, kuriuose rašoma apie I. Švelnio kūrinius, mergina apsisprendė pozuoti.

REKLAMA

Tiesa, atvykus į studiją I. Švelnys su Saule pirmiausiai leidosi į ilgas filosofines kalbas, o tik po to perėjo prie fotografavimo.

„Aš žinojau, kur aš važiuoju, kad pozuosiu be drabužių, tai ne pirmas kartas. Būtų man viskas normaliai. Bet ne, ten buvo sofa, jis ant jos pasisodino mane, pradėjo kalbėti apie visą mano gyvenimą, kuo aš ten dirbu. Dirbu socialinėje srityje su šeimoms, kur vaikai. Tai jautrus darbas. Jis pradėjo labai domėtis, žavėtis mano darbu. 

Ir toks ilgas, ilgas pokalbis iki mano vos ne pačios gyvenimo. Galvoju, ką mes čia darome, bet taip maloniai žmogus šneka ir mandagiai. Ir, atrodo, kad pokalbis vyksta neperžengiant ribų. Tik sėdėjo per arti, paprastai su žmogumi nepalaikai tokio mažo tarpo“, – prisiminė Saulė.

REKLAMA

Galiausiai fotosesija prasidėjo ir Saulė pamena, kad nuotraukos jai patiko, viskas ėjosi, kaip žadėta. Tačiau I. Švelnys su ja vėl prisėdo ir ėmė kalbėti apie energijų sutapimą, transcendenciją, filosofiją. Anot moters, kiti fotografai, su kuriais jai teko dirbti, į tokias kalbas nesileisdavo. Taip pat, kaip pasakoja Saulė, I. Švelnys fotosesijos metu per daug lietėsi prie jos nuogo kūno.

„Šiaip fotografai tiesiog parodo pozą ar minimaliai pataiso ranką, bet niekada nesiliečia. O jis, toks jausmas, lietė, kada galėjo, bereikalingai ir ilgiau, negu reikia, kad mane sustatytų pozai. Bet tie lietimai buvo labai nemalonūs, nejaukūs. Jis tikrai norėjo paliesti mano nuogą kūną“, – sakė Saulė.

REKLAMA
REKLAMA

Baigus fotosesiją, I. Švelnys Saulę nuvežė į traukinių stotį ir, kaip teigia mergina, apsikabinęs įkando į kaklą.

„Tai buvo vyšnaitė ant torto“, – sakė Saulė.

Vėliau I. Švelnys Saulei siūlė susitikti dar porą kartų – 2018 metų rudenį ir 2019 metų žiemą, tačiau moteris iš karto atsisakė, pridurdama, kas jai nepatiko praėjusioje fotosesijoje. Net ir atsisakius tęsti bendradarbiavimą, I. Švelnys Saulei siuntė „Facebook“ žinutes, kuriose gyrė moters kūną ir jos nuotraukas.

„Rašė, kaip jo vyriškumas reaguoja, žiūrint į jas, kaip jam karšta ir reikia šalto vandens. Galvoju, kas čia per komentarai tokie. Jis norėjo, kad aš jam asmeniškai pozuočiau“, – prisiminė Saulė.

Moteris su portalu tv3.lt pasidalino ir savo susirašinėjimo su I. Švelniu nuotraukomis. 

I. Švelnys jai rašė tokias žinutes: „Tavo kūnas tobulas ir aš norėčiau būti jo gerbėju“, „Viskas, mergyt, man reikia šalto vandens, kosmosas tu. Jau ir mokėt galėčiau, kad pozuotum pas mane“, „Kad ir stiprus esu vyras prieš moters grožį, šis mane žudo. Atsiprašau už atvirumą, bet nesusilaikiau“.

Galiausiai Saulė jam davė suprasti, kad ankstesnė patirtis fotosesijoje jai nepatiko ir ji nebenori tęsti bendradarbiavimo: „Jaučiu, kad bendravimas iš tavo pusės vietomis nelabai kolegiškas, peržengiantis mano asmenines ribas, ir tai man nėra komfortiška“.

REKLAMA

Fotografas neigia kaltinimus

Portalas tv3.lt susisiekė su fotomenininku I. Švelniu ir paprašė jo pakomentuoti merginų metamus kaltinamus priekabiavimu.

Sulaukėme trijų merginų liudijimų, kad per fotosesijas jūs jas lietėte, gulėtės ant jų, čiupinėjote lytinius organus. Ar tikrai tai vykdavo per jūsų fotosesijas?

Tikrai ne.

Kaip jūs vertinate trijų merginų liudijimus, kad jūs išsirengdavote, guldavotės ant jų nuogas, liesdavote jas, bučiuodavote?

Neturiu paaiškinimų tokioms nesąmonėms.

Trys merginos mums prisistatė ir pasakojo panašius dalykus.

Vienas dalykas, kaip žmonės būdami kartu, gali priversti vienas kitą daryti tai, ko nenori daryti? Jei aš surišęs kažką dariau, tai sakykim.

Bet paprasčiausiai per internetą sklinda toks gandas, matosi „Facebook“ kaip bendrauja, tai dabar tą patį ir komunikuoja. Jos viena kitą gina. Manau, kad jos greičiausiai ir bus susijusios.

Jei aš fotografuoju, tai kartais liečiu ir neliečiu, tai odą ar kažką. Ir laikraščiuose tai aprašyta. Bet jei vyksta kažkokie seksualiniai aspektai, ar gali žmonės, kurie vienas ar kitas nenori to seksualinio santykio, tai įvykti. Tai yra neįmanoma. To negalėjo būti ir nebuvo.

Ar per fotosesijas tai vykdavo bendru sutarimu, pavyzdžiui, kai jūs išsirengdavote nuogas?

Aš išsirengdavau nuogas, nes turiu vieną siužetą, kuriame fotografuojuosi su žmogumi ir mes abu būname nuogi. Tai yra toks siužetas, turiu nuotraukų ir planuojama, kad bus paroda.

REKLAMA

Tas mano nuogumas yra kūrybinis kaip ir to modelio nuogumas. Tai yra tokia fotosesija. Jei reikės, galėsiu tas nuotraukas parodyti. Jos labai gražios ir neturi visiškai jokio seksualinio aspekto ar pornografijos.

Tiesiog aš apkabinęs žmogų, vienaip ar kitaip apglėbęs. Tai saugumo, energijos vaizdavimas, kai žmogus jaučia, kad jis yra apglėbtas.

Ar norėdamas užmegzti ryšį jūs nuogas ant modelio ir atsiguldavote?

Tikrai ne. Ką reiškia geresnį ryšį? Mes sėdėdavome apie valandą, kalbėdavome. Tų žmonių, kurie fotografavosi su manimi, nėra daug. Jei ir buvo, jei reikės, galėsiu parodyti tuos kadrus, pamatysite, kad ten nėra jokios pornografijos.

Kai kuriems modeliams jūs siuntėte sutartis, kuriuose reikalaujate jums paklusti ir nesakyti ne.

Nesiunčiau jokių sutarčių. Siunčiau tekstą apie siužetą, kuriame kviečiu fotografuotis, apie tą, aną, trečią, ketvirtą. Galbūt, kad reikės fotografuotis nuogam, nusiunčiau pavyzdžių, parodau.

Žmogus ateina pas mane ir visą valandą kalbamės apie tai, kas bus fotografuojama. Klausiu, ar tu gali sau tai leisti, ar tikrai to nori, nes nuogumas yra jautri tema. Šiandien mes aiškiai diskutuojame, kur riba tarp seksualumo ir priekabiavimo.

Ar jūs dirbate tik su pilnamečiais modeliais?

Tikrai taip.

Kai jūs išsirengiate, ar galėjo būti prisilietimų, kai pirštais lietėte lytinius organus ir panašiai?

REKLAMA

Prisilietimai, kur tos rankos bebuvo, tai visiškai neparemta seksualiniu aspektu. Ar ant pilvo buvo tos rankos, pečių, galvos, ar apglėbtos, ar mane apglėbė – tai tos nuotraukos yra, kokios yra.

Viena mergina sakė, kad jūs įkandote jai į kaklą.

Nekandžiojau. Neįsivaizduoju, kaip tai galėjo būti. Nebent pajuokaudami kažkas galėjo nutikti. Dabar įsivaizduokite, jūs stovite ir aš jums įkandu į kaklą, tai kokia turi būti reakcija? Jei ten kažkas įkanda, tai pašmaikštaujant.

Tai jūs galėjote taip šmaikštauti?

Jei dabar bandyčiau prisiminti, ar aš kažkam įkandau per gyvenimą, tai nežinau. Kad fotografavausi nuogas – tai yra tiesa, tai yra mano siužetas. Aš rodau, kaip du žmonės gali būti artimi vienas kitam nesiekiant seksualinio aspekto, šnekam apie energiją, kaip vyras apsikabintų moterį, kad saugumo jausmą suformuoti. Aš apie tą noriu kalbėti parodoje, kuri bus po kelių metų.

Kad fotografuotųsi su manimi, žmogus turi labai daug sau leisti ir mes apie tai labai daug kalbame. Aš tikrai nesiūlau iš gatvės bet kam, ar nori fotografuotis su manimi? Nes tai psichologinis momentas.

Kiek modelių jau nufotografavote minimai savo parodai?

Kelis. Čia labai retas projektas. Serijoje „dėžė“ jau daug fotografavosi.

Kuo šios fotosesijos skiriasi – „Dėžėje“ ir kurią planuojate dabar?

Tiesiog žmonės būna pačioje dėžėje ir žmones fotografuoju skirtinguose pozose ir jas žmonėms parodau. Parodydamas pozas prieš tai atsiklausiu, ar galiu tuos žmones liesti – rankas, kojas perstatau, galvas pasuku, plaukus pataisau.

REKLAMA

Ar šioje fotosesijoje žmonės apsirengę, ar nuogi?

Dėžėje jie yra nuogi.

Aptardami detales, ar atliekate kažkokius pratimus – pasiguldote modelį ant kelių ar dar kažką?

Ar jūs debilu mane laikote?

Klausiu apie tai, ką liudijo merginos.

Manęs debilu laikyti nereikia su tokiais klausimais. Aš to nedarau – kam man to reikia? Mes šnekame ir labai daug. Kol žmogus, kelintą kartą fotografuodamasis su manimi nepasako, kad nori tokio siužeto, nes parodau pavyzdžius, pasakau, kad po kelerių metų bus paroda, klausinėju, ar tikrai žmogus to nori.

Blaiviu protu, nes galimos pakankamai didelės pasekmės po to. Jei yra koks draugas ir panašiai.  Aš ne apšildau ir tai nėra apšildymas.

Kaip manote, kodėl merginos kalba apie jūsų priekabiavimą?

Paimsiu vieną pavyzdį, kai mergina viešai internete kalba apie priekabiavimą. Ji dabar pasakoja, kad pas mane daug kartų fotografavosi, apie dešimt kartų ją fotografavau.

Kiekvieną kartą grįžusi namo jausdavosi ypatingai negerai ir po dušu eidavo nusiplauti visa tai, ką aš jai galėdavau užnešti. Ji ateidavo kitą dieną vėl, nors esą buvo blogai jai.

Tai kodėl jos kalba apie priekabiavimą?

Jeigu aš paimčiau tos merginos nuotraukas, parodyčiau, kokias jas sukūrėme kartu – jose yra stiprumas, atvirumas. Turbūt daugiau aš ją nufotografavęs su rūbais nei nuogą.

REKLAMA

Kalėdoms jai padovanojau nuostabų kalendorių ir be galo džiaugėsi. Po Kalėdų aš esu didžiausias blogietis.

Kam joms to reikia? Toms merginoms, greičiausiai reikia kažkokios žinios, nori pasakyti, kiek jos čia vaikščiojo visus metus pas mane, koks kalendorius.

Buvo dar vienas komentaras, kad ji pas mane fotografavosi, buvo stipri, atlaikė mano psichologinį spaudimą, bet kitoms nerekomenduoja eiti. Aš jos net nebuvau fotografavęs – tai kodėl ji rašo tokią žinutę? Aš nežinau, neturiu jokio suvokimo.

Ką jos nori padaryti viešindamos tokią žinią, kurioje yra be galo daug melo, kad ji buvo pas mane ir fotografavosi, vaikščiojo pas mane dešimt kartų ir vėliau šokdavo į depresijas grįžusi.

Gal buvote užmezgęs romantinių santykių su kažkuriuo iš modelių?

Aš turiu žmoną, vaikus ir mes nuoširdžiai bendraujame. Labai gerai gyvename ir mane žmona šioje vietoje palaiko. Neturiu jokių asmeninių santykių su jokiais modeliais, tik kūrybinių.

Negaliu improvizuoti, ko tos merginos siekia. Gal kažkurioms ne tokias nuotraukas atidaviau.

Ar galėjo būti bučinių meniniais tikslais?

Kaip gali būti bučinių meniniais tikslais? Nėra jokių bučinių. Jei ateina žmogus, su kuriuo dirbame ilgiau, mes apsikabiname, pasibučiuojame. Taip yra ir tai artimas bendravimas, tie žmonės laimingi ir patys ateidavo. Į žanduką, bet modelių aš nebučiavau.

REKLAMA

Aš pabučiuodavau, jei žmogui tai artima ir su abiejų sutarimu. Taip ir būdavo – tai paprastas ir nuoširdus pasisveikinimo bučkis.

Aš tikrai tai netraktuodavau taip, kad ateitume, apsikabintume ir laižomės iki negalėjimo dėl to, kad susitikome pagaliau.

Merginos į policiją nesikreipė

Policija kol kas nesulaukė merginų kreipimosi dėl galimo fotomenininko priekabiavimo.

Portalas tv3.lt primena, kad Seksualiniu priekabiavimu prieš keletą metų per pasaulį ritantis judėjimo #MeToo bangai buvo apkaltintas ir kitas žymus fotomenininkas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Gintautas Trimakas. Vilniaus dailės akademijos studentės tvirtino, kad G. Trimakas glostė joms krūtinę, nugarą.

Pats G. Trimakas tvirtino buvęs ne taip suprastas. Fotomenininkas neteko darbo Vilniaus dailės akademijoje, nors vėliau prokurorai nusprendė, kad menininkas elgėsi neetiškai, bet nepriekabiavo.

Seksualiniu priekabiavimu Lietuvoje buvo apkaltinti ir tapytojas Jonas Gasiūnas, kino režisierius Šarūnas Bartas, teatro režisierius Jonas Vaitkus, tuometinis Seimo narys, verslininkas Kęstutis Pūkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų