REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mažiau lakt reikia ir raitytis ir nieko nebus (šypsenėlė)“, – toks užrašas ties straipsniu apie Vilniuje išžagintą merginą atsirado vieno asmens „Facebook“ istorijoje.

„Mažiau lakt reikia ir raitytis ir nieko nebus (šypsenėlė)“, – toks užrašas ties straipsniu apie Vilniuje išžagintą merginą atsirado vieno asmens „Facebook“ istorijoje.

REKLAMA

Tas žmogus, kaip viešina „Facebook“ vartotojai, yra jaunas policijos pareigūnas, kuris savo pareigą „ginti, saugoti, padėti“ išreiškė menkai apgalvotu poelgiu, kuris gali skaudžiai atsirūgti.

Savaime suprantama, kilus skandalui internete, pareigūnas pašalino šį tiek nukentėjusią merginą, tiek visą policijos sistemą žeminantį įrašą. Bet kas buvo padaryta, to taip lengvai nebeištrinsi.

Šio pareigūno palikto įrašo kopija socialiniame tinkle pirmiausia pasidalijo internautė Salomėja. Ji išsakė savo nuomonę: „Galiu tik pasakyti, kad tokie žmonės su (tokiu – aut. past.) požiūriu, kaip šis, turi būti nušalinti nuo pareigų ir privalomai lankyti terapiją.“

Netrukus merginos įrašu pasidalijo ir beveik 70 tūks. Sekėjų „Facebook“ paskyroje turintis Saugirdas Vaitulionis: „Lietuvos policija, dar vienas jūsų herojus! Jūs man gal galit pasakyt, kaip žmonės su tokiu požiūriu iš viso gali dirbti policijoje?”

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtino, kad dėl šio įrašo informacija buvo perduota įstaigos vadovui, kuris ir priims sprendimą.

REKLAMA

Gresia griežta bausmė

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad praėjusį savaitgalį Vilniaus policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Vokiečių g., naktiniame klube „Metelica“, nepažįstamas vaikinais išžagino 18 metų merginą.

Mergina į policiją kreipėsi vasario 15 d. apie 2 val. nakties, tai naujienų portalui patvirtino Vilniaus policijos atstovai.

Pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį „Išžaginimas“, 1 dalį, kuri skelbia:

„Tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų