REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio popietę Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje prireikė skubios policijos pareigūnų pagalbos – į darbą atvykusios valytojos kaip reikiant susikivirčijo. Teigiama, kad darbuotojų konfliktas baigėsi smurtu, vienai jų prireikė medikų pagalbos. 

Trečiadienio popietę Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje prireikė skubios policijos pareigūnų pagalbos – į darbą atvykusios valytojos kaip reikiant susikivirčijo. Teigiama, kad darbuotojų konfliktas baigėsi smurtu, vienai jų prireikė medikų pagalbos. 

REKLAMA

Ketvirtadienį su „Vakarų ekspresu“ susisiekė moteris, prisistačiusi vienos iš mokykloje dirbančių valytojų dukra. Ji pateikė savo įvykio versiją – esą dėl konflikto kalta kita valytoja. Tačiau Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė įvykį linkusi vertinti kritiškai – kol nėra atliktas tyrimas, kas kaltas dėl kilusio konflikto, jos teigimu, nėra aišku.

„Man paskambino mama ir viską papasakojo“, – aiškino su žurnalistu susisiekusi moteris.

Ji teigė, kad jos mama „Ąžuolyno“ gimnazijoje valytoja dirba jau 20 metų. Esą vadovybė yra nustačiusi darbuotojų grafiką, kada šios turi ateiti į darbą. Tačiau neva ne visos darbuotojos to grafiko laikosi, tad, pasak moters, jos mama siekė užfiksuoti daromą pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atėjusi į darbą ji nufotografavo kolegę, o ji puolė ją medine šluota ir fiziškai sužalojo. Buvo iškviesta policija, surašytas pareiškimas, dabar vyksta ikiteisminis tyrimas. Abi darbuotojos apklaustos“, – kalbėjo valytojos dukra.

REKLAMA

Moteris teigė, kad jos mama medikus išsikvietė ne iš karto – esą tai, kad nebegali pareiti namo, suprato tik jau baigusi darbą.

„Buvo stiprus galvos sutrenkimas, sutino nosis, ji išsikvietė greitąją pagalbą, kuri išvežė ją apžiūrėti. Buvo sukilęs kraujospūdis“, – sakė ji.

Moteris teigė, kad yra įtariamas smegenų sukrėtimas, medikų išvados bus pateiktos ir policijos pareigūnams.

„Kyla klausimas, ar saugu vaikams mokytis mokykloje, ar saugu kitiems darbuotojams, kurioje darbuotojas fiziškai smurtauja“, – dėstė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė V. Prižgintienė „Vakarų ekspresui“ patvirtino apie mokykloje kilusį konfliktą. Ji dėstė, kad įvykio vaikai nematė.

„Jos nesusimušė. Pirmiausia jos susiginčijo ir tęsiantis kivirčui viena, nežinau, tyčia ar netyčia, užgavo su šluota“, – kalbėjo direktorė.

Tačiau, anot jos, į klausimą, kas išties įvyko, atsakyti gali tik policijos pareigūnai. Tiesa, mokykloje taip pat pradėtas vidinis tyrimas, kadangi viena iš darbuotojų patyrė traumą.

„Šitas atvejis įvertintas kaip nelaimingas atsitikimas darbe“, – aiškino V. Prižgintienė.

Ji teigė, kad darbuotojos dėl įvykio jau pateikė paaiškinimus. Direktorė pasakojo, kad konfliktas įvyko apie 15.30 val. mokyklos sveikatos priežiūros specialistės kabinete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Prižgintienė teigė žinanti, kad kivirčas įsiliepsnojo dėl esą padarytos fotografijos.

„Nukentėjusioji eina per mokyklą ir paveiksluoja kitas valytojas be jų sutikimo teigdama, kad nori pranešti apie darbo drausmės pažeidimus vadovams, tai yra man. Jau ji kartą buvo įspėta, kad be sutikimo to daryti negalima“, – kalbėjo direktorė.

Tiesa, V. Prižgintienė pabrėžė, kad smurto protrūkio, jei toks buvo, tokia aplinkybė jokiu būdu nepateisina. „Aš nepateisinu jokių smurto atvejų. Mes tą išsiaiškinsime. Tačiau aš nežinau, kas tarp jų nutiko. Aš sutinku, kad smurtauti yra mažų mažiausia neetiška. Tai yra nusikaltimas. Bet tai reikia išsiaiškinti“, – kalbėjo V. Prižgintienė.

Ji teigė, kad anksčiau tokių atvejų, kai darbuotojai vienas į kitą paleidžia kumščius, nėra buvę.

Šaltinis: www.ve.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų