REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis neatvirauja dėl savo žmonos įsidarbinimo bendrovės „Orlen” dukterinėje įmonėje, nors visuomenei kyla klausimų.

Premjeras Saulius Skvernelis neatvirauja dėl savo žmonos įsidarbinimo bendrovės „Orlen” dukterinėje įmonėje, nors visuomenei kyla klausimų.

REKLAMA

Ar tokie ir kiti premjero įvaizdžio negerinantys dalykai nesutrukdys jo tolimesnei politinei karjerai, apie kurią jis pats kalba vis atviriau, TV3 Žinių Dienos komentare klausiama paties premjero Sauliaus Skvernelio.

Jeigu nenagrinėsime jūsų vaidmens santykiuose tarp Lietuvos ir „Orlen“ bendrovės, vis dėlto visuomenei kyla klausimų dėl jūsų žmonos įsidarbinimo „Orlen“ bendrovės dukterinėje įmonėje. Daug kas sako, kad premjeras įdarbino savo žmoną. Kodėl jūs taip atkakliai atsisakote papasakoti įsidarbino detales, kad visiems viskas būtų aišku ir tas klausimas išnyktų?

Jeigu aš būčiau įsidarbinęs, tai papasakočiau detales, ką klausinėjo, kaip vyko bendravimas. Bet kadangi tai liečia privatų asmenį, mano žmoną, tai jeigu ji norėtų, papasakotų, tačiau nematau čia jokio reikalo. 

REKLAMA
REKLAMA

Jūs pats teisingai pradžioje pasakėte: atmetus bendravimą tarp manęs ir „Orlen“, tai aš galiu pasakyti, kad būtent iš to sukurta arba bandoma sukurti istoriją, kuri yra šnipštas.

REKLAMA

Bet čia ne visai šnipštas. Yra du dalykai: tai interesų konfliktų regimybė ir jūsų įvaizdis.

Na, matot, ką regi? Jeigu Vyriausybė išskirtinių sąlygų asmeniškai šitai įmonei niekada nedarė, tai bet kokia regimybė būtų, kur įsidarbintų žmona, juolab kad ji ir darbą turėjo. Tai nėra bedarbis, kuriam reikėjo pakeisti darbą. Tiesiog pakeitė darbą, pasirinko kitą veiklos sritį. 

Suprantama, bet jūs esate vienas iš valstybės vadovų, jums taikomi aukščiausi skaidrumo standartai. Jums tereikia papasakoti, kaip ten buvo, kaip jį įsidarbino, kad žmonės nesakytų: „štai – premjeras įdarbino“. Papasakotumėte ir iškart išnyktų problema.

REKLAMA
REKLAMA

Na, matot, galbūt žmonės taip ir galvotų, jeigu būtų žmogus, neturintis išsilavinimo, darbo patirties, niekur nedirbęs, bet aš noriu priminti, kad mano žmona yra labai protinga moteris, turinti beveik 20 metų darbo stažą finansinėse institucijose ir bankuose, tai ji tikrai geba pasirūpinti savimi.

Bet kokiu atveju, kaip ir minėjau, kur bebūtų, ji savo posūkį padariusi. Būtumėt turbūt turėję panašią istoriją, o jeigu dar būtų, neduok Dieve, kai tokie ilgi svarstymai buvo, kalbant apie biudžetinį sektorių, tai čia būtų išvis tragedija.

Ten buvo skelbimas ar konkursas?

Pasižiūrėkite tinklapyje, kokios yra įsidarbinimo galimybės toje įmonėje ir, manau, ten atsakymus rasite. Gaila, aišku, kad aš esu ypatingai viešas asmuo. Tos viešumo ribos yra peržengtos visos: fotografuojamas, kaip aš esu namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jūs dabar pats einate sudėtingesniu keliu.

Aš einu keliu, kuris vieną kartą šalyje turi tapti įprastu keliu.

Kaip tas keliukas?

Negalima kabinėtis prie tų dalykų arba mąstyti iš tos neigiamos pusės. Jeigu aš būčiau kažką „blogo daręs“, tai jūs visi suprantate, kad tai yra vieši sprendimai, viešos deklaracijos, kurias aš pildau. Aš tiesiog būčiau to nedaręs. 

Vis dėlto „Orlen“ degalinių tinklo istorija galėjo šiek tiek pakenkti jūsų įvaizdžiui, daug kas pradėjo sakyti, kad premjeras turbūt jau nebenori būti politiku, traukiasi. Bet jūs pats neseniai leidote suprasti, kad politikoje su valstiečiais liekate ir netgi sąrašą galimai vesite į Seimo rinkimus. Kas, vesdamas valstiečių sąrašą, gautų daugiau balsų, jūsų manymu, ar jūs, ar Ramūnas Karbauskis?

REKLAMA

Čia tokias išvadas padarėte net už mane šiek tiek į priekį kai kurias. Aš pasakiau, jeigu dalyvausiu, tai tikrai tik su valstiečiais, čia yra faktas. Tos visos spekuliacijos, kurios eina iš politikų kolegų, kurie pasisako apie ultimatumus, kelia iš pradžių juoką, o paskui nesupratimą, iš kur tokias nesąmones šneka.

Jeigu aš priminsiu tokį sprendimą, tai tikrai taip bus. O kas geresnis sąrašo lyderis galėtų būti, tai, manau, šiek tiek anksti kalbėti.

Visą pokalbį su premjeru Sauliu Skverneliu kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų