REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad premjero Sauliaus Skvernelio sutuoktinė į Lenkijos naftos koncernui „Orlen“ priklausančią įmonę įsidarbino ne vadovaujamose pareigose, todėl reiškiama kritika neturi jokio pagrindo.

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad premjero Sauliaus Skvernelio sutuoktinė į Lenkijos naftos koncernui „Orlen“ priklausančią įmonę įsidarbino ne vadovaujamose pareigose, todėl reiškiama kritika neturi jokio pagrindo.

REKLAMA

Premjeras antradienį savo deklaracijoje nurodė, kad jo žmona Silvija Skvernelė dirba degalinių tinklą valdančioje įmonėje „Orlen Baltics Retail“.

R. Karbauskis teigia, kad ji dirba pagal specialybę finansų analitike ne vadovaujamose pareigose.

„Ji įsidarbino eilinėse pareigose – finansų analitikės. Kiek man žinoma, gauna paprastą atlyginimą, kuris nesiskiria nuo kitų žmonių, kurie dirba analogiškose pareigose“, – trečiadienį BNS sakė valstiečių lyderis.

„Tai paprastas darbas. Yra valytojai, yra finansų analitikai, yra buhalteriai. Čia yra paprastos pareigos“, – pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis tvirtino, kad S. Skvernelis prieš savaitę jam pranešė, jog žmona įsidarbino „Orlen Baltics Retail“. Anksčiau S. Skvernelė dirbo banke „Swedbank“. Valdančiųjų lyderis tvirtino tuomet premjerui pasakęs nematąs dėl to kokių nors bėdų.

REKLAMA

„Koks skirtumas, kur įsidarbino? Premjero žmona neturi teisės dirbti? Jei įsidarbintų įmonės ar padalinio vadove, suprantu, kad galima kurti kažkokias versijas. Bet žmogus įsidarbino pagal specialybę... Šiandien nėra problemos susirasti darbą, ne krizės laikotarpiu gyvename“, – LRT radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Mane informavo premjeras, kad žmona įsidarbino. Aš sakau: „Koks skirtumas, čia juk ne vadovaujamos pareigos, tikriausiai nekils jokių abejonių“. Bet abejonės kilo“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis sakė, kad kilęs ažiotažas jam primena kritiką susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, kai paaiškėjo, kad keletas lenkų kilmės žmonių pradėjo dirbti paštininkais jam tapus Vyriausybės nariu.

REKLAMA
REKLAMA

Premjerui papildžius deklaraciją, kai kurie žurnalistai ir politikai iškėlė versiją, kad įdarbinimas gali būti susijęs su Vyriausybės sprendimais, palankiais koncernui „Orlen“.

„Jei kas nors pasakys, kad čia reikėjo korupcinių ryšių – tai juokinga“, – sakė R. Karbauskis.

Jis sakė nematąs pagrindo S. Skverneliui kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši įvertintų, ar Vyriausybės vadovas nepakliuvo į interesų konfliktą.

„Opozicija visą laiką kreipiasi į VTEK, jie bando padaryti veiksmą, kuris skandalizuotų situaciją. Man juokinga, ką VTEK nagrinės? Kad žmona įsidarbino finansų analitike įmonėje, gaudama paprastą atlyginimą?“ – trečiadienį BNS kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia džiaugtis, kad žmogus, paauginęs vaiką, ateina padėti vyrui išlaikyti šeimą“, – sakė jis.

Valstiečių lyderis pareiškė, kad keliamas rezonansas dėl naujos sutuoktinės darbovietės gali pakenkti premjero sveikatai.

„Man gėda už tuos žmones, kurie tai daro, nes jie sąmoningai dabar kenkia Sauliaus sveikatai. Jie žino, kad jo vėžys susijęs su stresu, su nervais, ir jie sąmoningai tai daro“, – teigė R. Karbauskis. 

S. Skvernelis kol kas situacijos nekomentavo, jo tradicinis susitikimas su žiniasklaida numatomas trečiadienio popietę po Vyriausybės posėdžio.

Praėjusių metų pabaigoje naujienų portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Pats S. Skvernelis portalo teiginius pavadino sąmoningai skleidžiamu melu. Ministro pirmininko teigimu, „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ taikus ginčo sprendimas padėjo išvengti galimų šimtų milijonų eurų nuostolių pralaimėjus bylą dėl tarifų, įmonė gavo papildomų užsakymų, pagerėjo tarpvalstybiniai santykiai. Jo teigimu, „Orlen Lietuvai“ nebuvo taikomos jokios išimtys dėl vadinamojo viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) mokesčio elektros energetikos sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų