REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki tol, kol bus pradėta iš esmės nagrinėti Neringos Venckienės byla liko dar kelios savaitės. Tiesa, pirmasis posėdis numatytas jau vasario viduryje, tačiau tuomet Panevėžio apygardos teismo teisėjai spręs tik dėl naujai pateiktų prašymų.

Iki tol, kol bus pradėta iš esmės nagrinėti Neringos Venckienės byla liko dar kelios savaitės. Tiesa, pirmasis posėdis numatytas jau vasario viduryje, tačiau tuomet Panevėžio apygardos teismo teisėjai spręs tik dėl naujai pateiktų prašymų.

REKLAMA

N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė patvirtino, kad kol kas visas procesas vyksta sklandžiai: „Po Kauno apygardos teismo teisėjų nusišalinimo buvo sudaryta ir paskirta teisėjų kolegija iš Panevėžio. Mes jiems pateikėme prašymus, kurie turėtų būti svarstomi vasario viduryje. Pagrindinis prašymų akcentas – pakeisti laikinąsias apsaugos priemones, kurios šiuo metu yra taikomos N. Venckienei.“

Advokatė pabrėžė, kad šį klausimą jau galėjo išspręsti prokuratūra, bet to nepadarė. Tad toliau prašoma panaikinti intensyvią priežiūrą be jokių apribojimų bei grąžinti sumokėtą užstatą. Visą tai siekiama pakeisti rašytiniu pasižadėjimu neišvykti bei, jei matomas poreikis, dokumento paėmimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu N. Venckienės atžvilgiu yra priimtos neadekvačios priemonės. Ji link Garliavos pusės 2 km gali pavažiuoti, o Kaune ties Žaliakalniu tas 10 km apribojimas prasideda. Ji niekur negali važiuoti, nes turi apsisukti ir grįžti“, – piktinosi S. Žukauskienė.

REKLAMA

Ketina atsitraukti

Tad, ko galima tikėtis artimiausiu metu? S. Žukauskienė teigia, kad po poros savaičių turėtų būti apsvarstyti pateikti prašymai bei paskirta pirmojo teismo posėdžio data.

„Neabejoju, kad bylos nagrinėjimas užtruks. Bus apklausta apie 30 liudytojų. Tikėtina, kad pati nedalyvausiu byloje. Viską žinau, kas tada vyko ir savaip matau tą situaciją, žinau, kad Neringa yra nekalta. Tad kitas advokatas iš šono objektyviau pasižiūrės į viską“, – atskleidė S. Žukauskienė.

Anot S. Žukauskienės, niekas jos neįtikins, kad pedofilijos nebuvo: „Žinau dalykų, kurių negaliu atskleisti. Galvoju, kad šiuo metu Neringai pateikti kaltinimai yra neteisingi.

REKLAMA
REKLAMA

Praktikoje esu turėjusi daug bylų, kur būdavo nustatoma vaiko gyvenamoji vieta. Bet jei vaikas nenori, tai jo nei antstoliai, nei prokurorai negali paimti. O čia vaikas buvo plėšte atplėštas. Manau, kad visuomenei viskas bus parodyta.“

Advokatė pridūrė, kad laimėti Lietuvoje bus nepaprastai sunku: „Perspektyvos nėra nuteikiančios pozityviai. Šioje istorijoje buvo apkaltinti ir nuteisti niekuo dėti žmonės, tad aš jau nieko nebesitikiu šioje byloje. Nebent tarptautinėje plotmėje, bet ne Lietuvos teismuose.“

Įvykių chronologija

N. Venckienei pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš JAV pernai lapkričio 6 dieną pargabenta buvusi parlamentarė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą.

N. Venckienei uždėta apykojė, paimti dokumentai. Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę. N. Venckienė įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais. Ji buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų. 

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis.

REKLAMA

Jis kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

N. Venckienė ilgą laiką globojo dukterėčią, nevykdė teismų sprendimų atiduoti ją motinai L. Stankūnaitei. Mergaitė iš tetos namų Garliavoje paimta įsikišus pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų