REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos tarnybos antradienį karantinavo kruizinį laivą, plukdantį 3 711 žmonių, ir pradėjo tikrinti jų būklę po to, kai Honkonge vienam buvusiam keleiviui buvo diagnozuotas naujasis koronavirusas.

Japonijos tarnybos antradienį karantinavo kruizinį laivą, plukdantį 3 711 žmonių, ir pradėjo tikrinti jų būklę po to, kai Honkonge vienam buvusiam keleiviui buvo diagnozuotas naujasis koronavirusas.

REKLAMA

Pirmadienį į Jokohamos įlanką atplaukusiame laive aštuoniems žmonėms pasireiškė karščiavimas, sakė vyriausybės atstovas Yoshihide Suga.

Per televiziją buvo parodyta, kaip pirmadienio vakarą į „Diamond Princess“ įlipo keli karantino pareigūnai, ruošdamiesi patikrinti visus 2 666 keleivius ir 1 045 įgulos narius.

Tokių priemonių imtasi po to, kai 80 metų keleiviui, išlaipintam sausio 25 dieną Honkonge, buvo diagnozuotas virusas, Kinijoje pražudęs jau 425 žmones.

Tas vyras „nesilankė laivo viduje esančiame medicinos punkte, kol plaukė su mumis“, nurodoma kruizinių kelionių operatorės „Carnival Japan“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasak ligoninės, į kurią jis paguldytas, jo būklė yra stabili, o ligos požymių nebuvo aptikta tarp jo šeimos narių, kurie plaukė kartu su juo“, – priduriama pranešime.

REKLAMA

Viena jauna moteris išvykusi į kruizą kartu su motina antradienį pranešė privačiam transliuotojui TBS, kad visų keleivių buvo paprašyta pasilikti savo kajutėse ir laukti, kol jiems bus atliktas tyrimas.

Laivo išplaukimas iš Jokohamos bus atidėtas mažiausiai vienai parai iki trečiadienio ar ilgiau, nurodė „Carnival Japan“.

„Karantino stotis“

Kruiziniam laivui šeštadienį jau buvo atlikta karantino procedūra piečiausios Japonijos Okinavos prefektūros Nahos uoste, o karantino pareigūnai išdavė pažymėjimus, leidžiančius išlipti keleiviams ir įgulai, pažymėjo Y. Suga.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas teigė, kad tuo metu niekas laive neturėjo jokių simptomų, o apie Honkonge išsilaipinusio vyro ligą tuomet nebuvo žinoma.

Paaiškėjus, kad jis užsikrėtė, laive antrąkart buvo paskelbtas karantinas.

Pareigūnai dabar tikrina visų laive esančių asmenų būklę, o naujojo koronaviruso ir kitų infekcinių ligų, tokių kaip maliarija ir Dengės karštligė, simptomų turintiems žmonėms atlieka tyrimus, naujienų agentūrai AFP sakė kitas ministerijos pareigūnas.

Sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato parlamente pareiškė, kad tyrimai bus atliekami trims žmonių grupėms: turintiems simptomų, išsilaipinusiems Honkonge ir artimai kontaktavusiems su užsikrėtusiu keleiviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol laukiama rezultatų, „visi laive esantys žmonės... liks ten“, pabrėžė ministras.

Sprendimas, ar leisti laivui prisišvartuoti Jokohamos uoste ir leisti keleiviams išsilaipinti Japonijos teritorijoje, „bus priimtas karantino stotyje“, atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) 10 dienų inkubacinio laikotarpio vertinimą, pranešė Y. Suga.

Japonija nuo šeštadienio neįsileidžia užsienio piliečių, kurie pastarosiomis savaitėmis lankėsi Kinijos Hubėjaus provincijoje – epidemijos epicentre. Taip pat neįleidžiami žmonės, kuriems išduoti pasai toje Kinijos dalyje.

Kitiems naujojo viruso simptomų turintiems atvykstantiesiems taip pat gali būti uždrausta kirsti Japonijos sieną.

REKLAMA

Iš viso į šalį iki šiol nebuvo įleisti 11 užsieniečių, antradienį patvirtino šalies imigracijos tarnyba.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki pirmadienio Japonijoje koronavirusas buvo diagnozuotas 20 žmonių; keturi iš jų neturėjo jokių simptomų.

Japonija taip pat parskraidino daugiau nei 500 savo piliečių iš Uhano miesto, iš kur kilęs mirtinas užkratas.

Be to, vietiniai vežėjai laikinai nutraukė skrydžius į protrūkio epicentrą, o oro linijos „All Nippon Airways“ antradienį informavo pratęsusios reisų įšaldymą iki kovo 28 dienos. Bendrovė taip pat pareiškė, kad bus sumažintas skrydžių skaičius į Pekiną iš Tokijuje įsikūrusių Hanedos ir Naritos oro uostų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų