REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teisme ketvirtadienį atversta 17-mečio gimnazisto nužudymo byla. Teisiamųjų suole vos prieš savaitę 20-ąjį gimtadienį atšventęs jaunuolis.

Panevėžio apygardos teisme ketvirtadienį atversta 17-mečio gimnazisto nužudymo byla. Teisiamųjų suole vos prieš savaitę 20-ąjį gimtadienį atšventęs jaunuolis.

REKLAMA

Tiesa, įrodžius jo kaltę, smulkaus kūno sudėjimo žudikas išvengtų ilgos įkalinimo bausmės, nes nusikaltimą būtų įvykdęs vos mėnuo iki pilnametystės.

Itin skausmingas šis ketvirtadienis buvo nužudyto 17-mečio mamai. Ji posėdžių salėje pirmą kartą išvydo jos sūnaus nužudymu kaltinamo asmens veidą.

Moteris vos rinko žodžius, jai buvo labai sunku kažką pasakyti. Sūnaus netekusi panevėžietė tik prasitarė, kad laukia teisingumo. Ji teigė, kad skausmas ne tik nesumažėjo, bet kasdien tik didėja. Moteris iš žudiko prašo 100 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Brolio netekusi sesuo pateikė dar 40 tūkst. eurų ieškinį.

Nužudytojo artimuosius atstovaujantis advokatas Arvydas Penelis teigė, kad yra pasitikima teismu, nes susipažinus su ikiteisminio tyrimo medžiaga išlieka tam tikrų abejonių, neužtikrintumo: „Mes negalime pasakyti, kas yra kaltas. Pasitikime teismu.“

REKLAMA
REKLAMA

Bylą apsunkina tai, kad iki šiol nerastas nusikaltimo įrankis. O pats kaltinamasis teigia nieko nežudęs. Teismo posėdžio jis laukė laisvėje su apykoje.

REKLAMA

Atvykęs į teismą, jis liepė žurnalistams palikti jam erdvės. Itin aktyviai savo klientą užstojo jo advokatė, kuri žurnalistams priminė apie nekaltumo prezumpciją. Esą teismas turi įrodyti jo kaltę.

Verta paminėti, kad sunkiu nusikaltimu kaltinamas jaunuolis – jau teistas. Teistumas iki šiol nėra išnykęs.

Tyrimo eiga

Naujienų portalas tv3.lt anksčiau rašė, kad Panevėžyje išaiškinta prieš 2 metus žiauriai peiliu gatvėje nudurto 11-toko gimnazisto žmogžudystė. Prieš teismą stoja 20-metis vaikinas, kuris iki šiol savo kaltės nei pripažįsta, nei neigia.

REKLAMA
REKLAMA

17-metis vienos Panevėžio gimnazijos 11-tokas dūriu į krūtinę nužudytas vėlų vakarą visai netoli savo namų Dariaus ir Girėno gatvės aikštelėje 2017 metų gruodį.

Negyvą kraujo klane gulintį jaunuolio kūną šalia daugiabučių pastebėjo ir pareigūnus iškvietė praeivis. Prabėgus lygiai dvejiems metams visuomenę sukrėtusio nužudymo byla pagaliau pasiekė teismą.

„Kaltinimai dėl tyčinio nužudymo yra pareikšti vienam asmeniui. Tyrimo metu apklausta daugiau kaip 120 liudytojų iš kurių dauguma buvo nepilnamečiai“, – sako prokuroras Donatas Skrebiškis.

Dėl gimnazisto nužudymo, į kaltinamųjų suolą sėdo 20-metis panevėžietis, kuris nusikaltimo metu dar buvo nepilnametis. Vaikinas savo kaltės ne tik nepripažįsta, bet iki šios dienos atkakliai tyli dėl visko. Nerastas ir nužudymo įrankis – peilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjus ikiteisminį tyrimą asmuo ne iškart buvo nustatytas padaręs šį nusikaltimą. Tiek visuomenė, moksleiviai teikė daug info, kuri turėjo būti kruopščiai tikrinama. Jis pasinaudojo savo teise neduoti parodymų“, – pasakoja D. Skrebiškis.

„Ginklas nerastas, bet šis tyrimas pareikalavo daug jėgų, nes dėkingi ir visuomenei buvo pateikta daug informacijos. Ir kiekvieną info reikėjo nuodugniai patikrinti, ištirti. Taip pat ir ginklas buvo ieškomas“, – teigia policijos kriminalistų vadas Orlandas Butkus.

Nuo pat pradžių pareigūnams tyrimas strigo. Net 4 mėnesius niekaip nesisekė užčiuopti įtariamojo pėdsakų. Pagaliau radus buvo sulaikyti net du tame pačiame kvartale gyvenantys įtariamieji, bet greitai vieną jų teko paleisti kaip liudytoją. Areštinėje neužsibuvo ir pagrindinis įtariamasis – jis šiuo metu teismo laukia laisvėje su apykoje. Dėl vagysčių žinomas jaunuolis niekur nesimoko ir nedirba.

„Tyrimo metu buvo dėtos pastangos siekiant nustatyt nusikalstamą motyvą, tačiau tas motyvas šiai dienai nėra aiškus. Nes atsisako duoti parodymus, tik prielaida yra, kad duos parodymus teisme ir aplinkybės paaiškės visos“, – kalbėjo D. Skrebiškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų