REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorams trečiadienį pranešus apie „Ekologistikos“ byloje pareikštus įtarimus Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui, miesto meras Nerijus Cesiulis sako negalintis vertinti to, kas buvo iki gaisro.

Prokurorams trečiadienį pranešus apie „Ekologistikos“ byloje pareikštus įtarimus Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkui, miesto meras Nerijus Cesiulis sako negalintis vertinti to, kas buvo iki gaisro.

REKLAMA

„Kas buvo iki gaisro, kas buvo tikrinta, netikrinta, kas buvo daryta, nedaryta, iš tikrųjų negaliu vertinti (...) Aš galiu kalbėti tik apie tas dešimt dienų su tais žmonėmis, su kuriais praleidau gaisre, ir mačiau, kaip tie žmonės aukojosi, kad tas gaisras būtų greičiau užgesintas“, – BNS sakė N. Cesiulis.

Gaisrą padangų perdirbimo gamykloje tiriantys prokurorai trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė apie pareikštus įtarimus dėl netinkamo pareigų atlikimo Alytaus ugniagesių vadui Algirdui Bautroniui.

Įtarimai taip pat pareikšti tuometiniam Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkui, šiuo metu einančiam tarnybos vyriausiojo specialisto pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Abu pareigūnai trečiadienį buvo apklausti. Pasak prokurorų, vyriausiojo specialisto pareigas einantis asmuo parodymus davė, o tarnybos viršininkas pasinaudojo teise parodymų neduoti.

REKLAMA

Dar du Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai apklausti kaip specialieji liudytojai, aiškinantis, ar jie galėjo matyti, jog bendrovėje yra sukrautas didelis padangų kiekis ir į tai nereaguoti.

Alytaus meras N. Cesiulis abejoja, kad atsakomybę turėtų prisiimti miesto ugniagesių vadas.

„Klausimas, jeigu atsakingas vadovas, bet tikėtina, kad jis nei buvo tikrinimuose, nei jam pavaldu eiti į tikrinimus. Jeigu specialistai kažko nepadarė, tai nepadarė, bet manau, kad leiskime teisėsaugos institucijoms išsiaiškinti ir pasakyti savo nuomonę“, – teigė Alytaus meras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė galintis vertinti tik dešimt gaisre praleistų dienų, tuo metu N. Cesiulis savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos buvo paskirtas operacijų vadovu.

„Aš tuos žmones, kurie buvo gaisre, kalbant apie ugniagesių vadą, jis buvo ten nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro ar iki nakties, aš mačiau, kaip jie profesionaliai gesino gaisrą, kaip jie profesionaliai veikė, atliko savo darbus, be jokių nuostolių, kaip greitai užgesino gaisrą“, – tvirtino N. Cesiulis.

Prokurorai teigia, kad pareigūnai buvo degusioje gamykloje dar iki gaisro ir matė ten buvusią situaciją, tačiau apie galimus pažeidimus nieko neinformavo, taip pat, pasak prokurorų, „Ekologistikoje“ iki gaisro nebuvo atliekami priešgaisriniai patikrinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Gaisro priežastis vis dar aiškinasi ekspertai.

Dėl gaisro pradėtame ikiteisminiame tyrime įtarimai anksčiau buvo pareikšti penkiems asmenims.

Dėl statinių, kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, taip pat dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo įtarimai pareikšti bendrovės direktoriui ir dar dviem darbuotojams.

Dėl netinkamo pareigų atlikimo įtarimai taip pat pareikšti dviem Kauno aplinkos kokybės kontrolės vyriausioms specialistėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų