REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį pavedė Valstybės kontrolei iki gegužės pradžios atlikti aplinkosaugos auditą.  

Seimas antradienį pavedė Valstybės kontrolei iki gegužės pradžios atlikti aplinkosaugos auditą.  

REKLAMA

Seimas vienbalsiai pritarė, kad neplanuotas auditas būtų atliktas iki gegužės 1 dienos. Jo metu būtų vertinamas aplinkos apsaugos ir taršos prevencijos veiklos efektyvumas.

Opozicinių konservatorių iniciatyva auditas bus atliktas reaguojant į gaisrą padangų perdirbimo įmonėje Alytuje, nevalytų nuotekų išleidimą į Kuršių marias.

„Tikrai norėčiau, kad valstybė kontrolė panagrinėtų tam tikrus aspektus, kaip pavyzdžiui, įvykdytą valstybinės aplinkos apsaugos reformą, ar ta reforma, kuri šiandien yra apjungti aštuonis (regioninius aplinkos apsaugos – BNS) departamentus į vieną – kaip jinai pasiteisino?“, – Seimo posėdyje įvardijo konservatorius Paulius Saudargas. 

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigė neabejojantis, kad Valstybės kontrolė įžvelgs  papildomų įrankių ir pateiks rekomendacijų aplinkosaugininkams. 

REKLAMA
REKLAMA

„Nors man pradėjus eiti pareigas balandžio mėnesį inicijavome vidinį veiklos auditą, jo rezultatai, rekomendacijos yra įgyvendinami, bet neabejoju, kad Valstybės kontrolė galbūt įžvelgs dar ir papildomų įrankių, spragų, rekomendacijų, kurias taip pat Aplinkos apsaugos departamentas privalės įgyvendinti“, – sakė K. Mažeika. 

REKLAMA

„Kviečiu palaikyti, nesisvaidyti kaltinimais ir kažkokiais nebūtais dalykais, manau, susitelkime, padarykime veikiančią sistemą“, – pridūrė ministras. 

Valstybės kontrolė šiemet planuoja užbaigti ir du pernai pradėtus aplinkos apsaugos auditus, vienas jų susijęs su vandens tiekimu ir nuotekų tvarkymu, kitas – su daugiabučių namų atnaujinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų