REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis paragino konservatorę Moniką Navickienę atsisakyti neužmirštuolės ženklo, paprastai segimo per Laisvės gynėjų dieną, registracijos.

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis paragino konservatorę Moniką Navickienę atsisakyti neužmirštuolės ženklo, paprastai segimo per Laisvės gynėjų dieną, registracijos.

REKLAMA

Seimo narė M. Navickienė tvirtina nusprendusi ženklo registraciją perleisti asociacijai, kasmet vykdančiai „Neužmirštuolės“ akciją.

Šis ginčas kilo Valstybiniam patentų biurui atmetus premjero Sauliaus Skvernelio prašymą registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“ kaip didelę simbolinę vertę turintį šūkį.

R. Karbauskis tvirtino, kad patentų biuro atsakymas S. Skverneliui „turėtų priversti susimąstyti ir konservatorius“.

„Jau kelerius metus stebiu, kaip konservatoriai Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną tautą vilioja neužmirštuolės simboliu“, – feisbuke antradienį parašė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Man kilo klausimas, kodėl jiems neužtenka Vyčio, Gediminaičių stulpų, Trispalvės, Istorinės vėliavos, kodėl jie bando pasiūlyti naują, su mūsų tautos ir valstybės istorija nieko bendra neturintį simbolį – neužmirštuolę“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

REKLAMA

„Nežinau, ar tai Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų marketinginis veiksmas bandant šimtus tūkstančių žmonių priversti naudoti su konservatoriais siejamą prekės ženklą, ar apmaudi konservatorės klaida? Manyčiau, kad M. Navickienė turėtų atsisakyti teisių į neužmirštuolę, nes priešingu atveju, tai dabar atrodo kaip pasinaudojimas visai tautai svarbia data“, – kalbėjo jis.

Parlamentaras pareiškė, jog jaučiasi apgautas sužinojęs, kad „neužmirštuolė – prekinis ženklas, jaučiuosi apgautas, nes patentų biuras šiandien aiškiai pasakė, jog didelę simbolinę vertę turintys žymenys negali būti registruojami“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Navickienė BNS sakė, kad skirtingai nei šūkis „Tėvynės labui“, kurį naudoja kariškiai ir statutiniai pareigūnai, neužmirštuolės simbolis registravimo 2014 metais niekam nebuvo žinomas.

„Tuo metu buvau šios idėjos ir iniciatyvos koordinatorė, prie idėjos įgyvendinimo ir sklaidos prisidėjo labai daug aktyvių ir istorinei atminčiai neabejingų žmonių. Kilo idėja, kad “Neužmirštuolė” – gėlė, kurios pavadinimas simbolizuoja atmintį, galėtų būti naudojama minint nepriklausomybės gynėjų atminties dieną“, – teigė konservatorė.

Pasak jos, ženklu „Neužmirštuolė“ niekada nebuvo ir nebus siekiama nei pelno, nei asmeninės ar partinės naudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juo gali, galėjo ir galės naudotis visi ir kiekvienas kam svarbi Sausio 13 - osios atmintis, o visos suaukojamos lėšos skiriamos Lietuvos saugumui stiprinti, paremiant Krašto apsaugos savanorių pajėgas. Tad kiekvieno prisidėjimas - svarbus ir prasmingas“, – kalbėjo politikė.

„Vengiant insinuacijų visas teises į ženklą perleidžiu asociacijai, kuri vykdė ir toliau vykdys Nežmirštuolės akciją kiekvienais metais. “Neužmirštuolė” turi būti apsaugota nuo galimybės piktavaliams naudoti ją istorinę atmintį įžeidžiantiems tikslams“, – pridūrė ji.

Gruodžio mėnesį buvo pranešta, kad S. Skvernelio advokatas pateikė prašymą registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“ politinių susirinkimų rengimui.

REKLAMA

Šis sprendimas sulaukė kritikos, o ministras pirmininkas po to pareiškė, kad registracija siekė, jog šūkiu nepasinaudotų kiti politikai.

S. Skvernelis naudojo šūkį „Tėvynės labui“ pernykštėje prezidento rinkimų kampanijoje.

Naujienų portalas tv3.lt pirmadienio vakarą rašė, kad premjeras Saulius Skvernelis paskelbė sulaukęs atsakymo iš patentų biuro dėl pavadinimo „Tėvynės labui". Argumentuojama, kad žyma turi didelę simbolinę vertę.

Ministras pirmininkas šia žinia pasidalino savo „Facebook" paskyroje ir teigė, kad sveikina tokį sprendimą.

„Valstybinis patentų biuras pranešė atsisakantis registruoti pavadinimą „Tėvynės labui" kaip didelę simbolinę vertę turintį žymenį.

REKLAMA

Džiaugiuosi ir sveikinu tokį sprendimą. Jis pagaliau baigs diskusijas apie tai, ar ši frazė gali tapti kokio nors politinio judėjimo pavadinimu. Ne, negali - ir niekada netaps.

Puiku. Toks ir buvo šio ženklo registracijos tikslas", – rašė S. Skvernelis.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar 2019 metų gruodžio 2 dieną Lietuvos prekių ženklų duomenų bazėje paskelbta, kad gauta oficiali paraiška registruoti prekės ženklą. Ji pateikta paties ministro pirmininko vardu.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas patvirtino, faktą, kad toks prekės ženklas buvo registruotas ministro pirmininko vardu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų