REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimo poilsio sodyboje nepilnametę merginą pasikėsinęs išžaginti ir žiauriai sumušęs jurbarkietis kovos menų specialistas pasirodė Tauragės teisme. Neseniai aštuoniolikos sulaukęs kaltinamasis prieš teisėjus braukė ašaras ir viskuo prisipažino. Prokurorai siūlo jam skirti 5 metus kalėjimo.

Kaimo poilsio sodyboje nepilnametę merginą pasikėsinęs išžaginti ir žiauriai sumušęs jurbarkietis kovos menų specialistas pasirodė Tauragės teisme. Neseniai aštuoniolikos sulaukęs kaltinamasis prieš teisėjus braukė ašaras ir viskuo prisipažino. Prokurorai siūlo jam skirti 5 metus kalėjimo.

REKLAMA

Poilsio sodyboje Tauragės rajone nepilnametę pernai gegužę žiauriai sumušęs kovinio sporto propaguotojas iš Jurbarko patempęs lūpą eina į teismo salę. Rudenį aštuoniolikos sulaukusio jaunuolio veidą nuo filmavimo kamerų ir fotoaparatų slepia jo tėvai. Vaikinas verkia. Vos neišžagintos nukentėjusios merginos advokatas sako, kad ašaros nenuoširdžios, esą atgailauti vaikinas pradėjo ir merginos atsiprašė tik prispaustas įrodymų.

„Kai pamatė, kad nėra kito kelio ir siekiant sušvelninti savo atsakomybę, buvo parašytas atsiprašymo laiškas, tačiau akivaizdu, kad tai tėra siekis švelninti savo padėtį“, – sako nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Smurtu, pasikėsinimu išžaginti ir seksualiniu prievartavimu kaltinamas jurbarkietis su žurnalistais nebendrauja. Niūriais veidais stovi ir jo tėvai. Jo mama buvusi Darbo partijos rajono politikė. Kaltinamojo advokatas taip pat labai lakoniškas: „Teismui viskas bus pasakyta.“

REKLAMA

Ką jurbarkiečio advokatas sakė teismui, visuomenei nepavyks sužinoti – teismo posėdis uždaras. Aišku tik tiek, kad gegužę, jaunimo vakarėlio sodyboje metu, tarpusavyje pažįstami vaikinas ir mergina paėjėjo į šalį, o kiek vėliau, išgirdusios klyksmus ir atbėgusios nepilnametės draugės, išvydo žiauriai sumuštą merginą.

Policijos duomenimis, jurbarkietis merginą mėgino išžaginti, o šiai pasipriešinus, sumušė. Pasekmes nepilnametė jaučia net praėjus beveik metams. Merginai medikai nustatė žandikaulio lūžius, psichologinę traumą, potrauminį sindromą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano atstovaujama nukentėjusioji tik vakar išėjo iš klinikų, jai buvo konstatuota, kad net fiziniai sužalojimai nėra išgiję, nekalbant jau apie psichologinę būklę, mergaitė toliau gydoma“, – pasakoja M. Vasiliauskas.

Merginos šeima iš jurbarkiečio reikalauja ir turtinės, ir neturtinės žalos atlyginimo. Kokia tai suma, nukentėjusieji išduoti nenori. Dalį pinigų jaunuolis jiems jau yra sumokėjęs, esą žada tai daryti ir ateityje. Dabar jis savo kaltę visiškai pripažįsta, tačiau, advokatų teigimu, parodymus duoda labai abstrakčiai, sako daug ko iš to vakaro neprisimenantis.

Vis dėlto, tyrimui vadovaujanti prokurorė pasiūlė byla nagrinėti pagreitinto proceso tvarka. Toks siūlymas suerzino merginos advokatą. Jo teigimu, tokiu atveju bausmę jurbarkiečiui teismas gali sušvelninti net trečdaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų nuomone, akivaizdžiai buvo neaiškios visos aplinkybės, kaltinamojo prisipažinimas tebuvo formalus. Jis negalėjo atsakyti į daugelį klausimų ir visgi prokuroras sutiko atlikti sutrumpintą įrodymų tyrimą“, – teigia M. Vasiliauskas.

„Įstatymo leidėjas yra numatęs, jeigu kaltinamasis pripažįsta savo kaltę, o šiuo atveju kaltinamasis jam inkriminuoto nusikaltimo, inkriminuotų kaltinimų kontekste pripažino savo kaltę visiškai, buvo taikomas sutrumpintų įrodymų tyrimas“, – kalbėjo prokurorė Edita Mikalainienė.

Prokurorė teismo prašo merginos skriaudikui skirti, jos teigimu, griežtą bausmę, net atsižvelgiant į tai, kad nusikaltimo įvykdymo metu jaunuolis buvo nepilnametis, 5 metus kalėti.

REKLAMA

„Šiandien paprašiau kaltinamajam skirti realią laisvės atėmimo bausmę, tai yra 5 metus laisvės atėmimo už jo įvykdytas nusikalstamas veikas, tai yra pasikėsinimą išžaginti, seksualinę prievartą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą“, – sako E. Mikalainienė.

Kokį nuosprendį priims teismas, paaiškės vasario 27 dieną. Jo kaltinamais lauks laisvėje, dėvėdamas jo buvimo vietą rodančią apykoję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų