REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl neaišku kur ir kada dingusio mobilaus ryšio telefono 2016-ųjų Kūčių vakarą buvo surengta savo žiaurumu pribloškianti egzekucija. Smurtavo tuomet vos 19 metų sulaukęs Tomas Vaicenavičius ir minėto telefono pasigedęs 20 metų Audrius Subačius.

Dėl neaišku kur ir kada dingusio mobilaus ryšio telefono 2016-ųjų Kūčių vakarą buvo surengta savo žiaurumu pribloškianti egzekucija. Smurtavo tuomet vos 19 metų sulaukęs Tomas Vaicenavičius ir minėto telefono pasigedęs 20 metų Audrius Subačius.

REKLAMA

Nors nusikaltimas įvykdytas prieš kiek daugiau kaip 3 metus, tačiau byla buvo atversta tik 2019-ųjų liepą. Žudikai ilgą laiką slapstėsi, bet jau praėjusių metų lapkričio 18-ąją jie išgirdo pelnytas bausmes. Abu buvo nuteisti dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų.

A. Subačiui buvo paskirta 14 metų ir 6 mėnesių bausmė, o jo bendrininku tapusiam T. Vaicenavičiui – tik kiek trumpesnis 14 metų įkalinimas. Vis dėlto, žudikai pasinaudojo įstatymuose numatyta galimybe apskųsti nuosprendį. Jų skundas šiuo metu yra nagrinėjamas Lietuvos apeliaciniame teisme.

Apeliacinės instancijos teisme baudžiamoji byla nagrinėjama pagal nuteistųjų gynėjų skundus, prokuratūros skundas nėra gautas. Nuteistieji prašo sumažinti jiems paskirtas bausmes. Taip pat prašoma atmesti arba bent jau sumažinti nukentėjusiesiems priteistą neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Kraupus išpuolis

Bylos duomenimis, nužudymas įvykdytas 2016 metų Kūčių vakarą. Jų auka tapęs 26-erių pažįstamas nemalonę užsitraukė dėl to, kad esą galėjo pavogti A. Subačiaus telefoną. Bent taip kitą dieną po kartu vykusių išgertuvių pagalvojo A. Subačius.

REKLAMA

Siekdamas atkeršyti jis pasikvietė savo draugą T. Vaicenavičių. Abu nuvyko prie buto, kuriame gyveno tariamas telefono vagis. Šį išgėrę jauni vyrai pasikvietė į lauką pasikalbėti.

Asmuo neigė kaltę dėl telefono vagystės. To pakako, kad budeliai tiesiog įsisiautėtų. Iš pradžių 26-erių vyras buvo mušamas kumščiais ir spardomas kojomis. Vėl sadistai pagriebė lentą ir pradėjo daužyti su ja.

Tęsdami savo nusikalstamą sumanymą, abu atvedė nukentėjusįjį į Kleboniškio mišką. Ten egzekucija buvo pratęsta. Sadistai sudavė nukentėjusiajam daugybinius smūgius kumščiais į galvą, pilvą ir krūtinę, šokinėjo ant nukentėjusiojo galvos, kojų bei rankų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat esant vos 3 trijų laipsnių oro temperatūrai privertė nukentėjusįjį nusiauti batus ir nusivilkti megztinį. Daiktus išmėtė, o žiauriai sutalžytą vyrą paliko numirti miške.

Bylos duomenimis, po kurio laiko abu sugrįžo į nusikaltimo vietą. Su savimi atsinešė kastuvą, nes ketino paslėpti nužudytojo kūną. Tad abu puikiai suprato, ką padarė ir kokios už tai gresia pasekmės.

Norėjo tik pagąsdinti?

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad abu nuteistieji suvokė savo brutalų, priešingą teisei elgesį ir sąmoningai norėjo taip elgtis.

Taip pat teismas iš dalies patenkino nužudytojo motinos ir sesers civilinius ieškinius, priteisdamas joms po 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors abu žudikai siekė, kad jų veiksmai būtų traktuojami tiesiog kaip nužudymas. Mat už tai potencialiai būtų grėsusi švelnesnė bausmė.

Teisme jie kartojo, jog norėjo tik pagąsdinti auką, o ne nužudyti. Sunkinančia aplinkybe teismas pripažino abiejų žudikų girtumą nusikaltimo metu. Taip pat veikimą bendrininkų grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų