REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vykstančiame suvažiavime buvusi Pensininkų partija pasivadino Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai, jos pirmininku išrinktas buvęs kandidatas į prezidentus, filosofas Arvydas Juozaitis.

Šeštadienį vykstančiame suvažiavime buvusi Pensininkų partija pasivadino Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuvai, jos pirmininku išrinktas buvęs kandidatas į prezidentus, filosofas Arvydas Juozaitis.

REKLAMA

„Pavadinimas yra labai tikslus: kartų solidarumas man labai patiko, kai jį pakeitėte. O Santalka Lietuvai ir yra kartų solidarumas“, – šeštadienį Kauno rajone vykstančiame suvažiavime į partiečius kreipėsi A. Juozaitis.

„Tai yra tas pats“, – pridūrė jis.

Kartų solidarumo sąjungoje yra 3 tūkst. narių, A. Juozaičio judėjime – apie tūkstantį. 

„Mes tikimės apie 20–30 Seimo narių turėti, norime daryti realią politiką, o ne šiaip sau tik žodžiais kažką neaiškiai kalbėti“, – BNS prieš suvažiavimą sakė A. Juozaitis.

Stiprins smulkųjį verslą ir šeimas

Kalbėdamas apie idėjas, kurias partija planuoja kelti, A. Juozaitis kalbėjo apie planą įvesti Senatą, kuris stabdytų, A. Juozaičio žodžiais, „įstatymų nuodingą lietų“: mažintų Seime kasmet priimamų įstatymų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Partija taip pat telksis į šeimos ir regionų politiką, sieks gaivinti smulkų ir vidutinį verslą.

Taip pat bus siekiama įvesti pensijų indeksavimą įstatymu ar konstitucine pataisa.

„Ši partija – ne ideologinė. Visos kitos yra dėl idėjų, o čia – dėl socialinės-ekonominės padėties“, – pabrėžė A. Juozaitis.

REKLAMA

Jis teigė, kad pensinio amžiaus žmones į partiją subūrė vargas, Lietuvoje vyraujant „nesąmoningam, pražūtingam jaunimo kultui“.

Pasak naujojo partijos lyderio, matydami, kaip elgiamasi su vyresnio amžiaus žmonėms, viltį praranda ir jaunesni žmonės, kurie nebenori likti Lietuvoje.

„Visi nori mirti po vieną“

Pasak A. Juozaičio, jau po prezidento rinkimų tapo aišku, kad norėdamas pasiekti savo politinių tikslų jis turės vienytis su kokia nors kita politine jėga. Į šį kvietimą atsiliepė tik Kartų solidarumo sąjunga.

„Mes nuo pat birželio su įvairiomis partijomis bendravome, bet Lietuvoje visi nori mirti po vieną, vienijasi žmonės labai sunkiai“, – kalbėjo A. Juozaitis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Juozaitis tikisi, kad atsinaujinusią partiją ir jos idėjas palaikys pensinio amžiaus žmonės, taip pat jų artimieji.

„Čia didžiausia balsuotojų grupė po šiai dienai Lietuvoje. Mes tikimės labai didelės paramos“, – sakė jis.

Jis tikisi, kad prie partijos, pamačiusios kylančius reitingus, prisijungs ir kitos politinės jėgos.

Buvęs kandidatas į prezidentus A. Juozaitis anksčiau planavo steigti naują partiją, tačiau nepavyko surinkti būtino – ne mažiau kaip 2 tūkst. – steigėjų skaičiaus.

A. Juozaitis per prezidento rinkimus pernai surinko 4,69 proc. balsų ir liko penktas.

Lietuvos pensininkų partija įkurta 2007 metais, prieš trejus metus ji pakeitė pavadinimą į Kartų solidarumo sąjungą. Spalį ji deklaravo turinti 3012 narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų