REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Teisme – įtariamieji žiauriu Garliavos gyventojo nužudymu (nuotr. TV3)

Kauno apygardos teisme penktadienį vienas po kito pristatomi keturi įtariamieji 30-mečio Garliavos gyventojo nužudymu. Sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.

11

Kauno apygardos teisme penktadienį vienas po kito pristatomi keturi įtariamieji 30-mečio Garliavos gyventojo nužudymu. Sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.

REKLAMA

Nužudyto vyro kūnas buvo surastas praėjusį ketvirtadienį Kalinavos miestelio apylinkėse. Žudikai bandė paslėpti nusikaltimo pėdsakus užkasdami kūną. Tik aptikus aukos kūną, buvo iškart sulaikyti keturi įtariamieji gimę – 1970 m., 1984 m., 1987 m. ir 1992 metais.

Vienas jų, 1970 m. gimęs vyras, vedamas į teismą žurnalistams teigė, kad nežudė, tik padėjo paslėpti kūną. Paklaustas, kodėl taip pasielgė, vyras atsakė: „Kad nebūtų atsakomybės.“

Ieškojo kaip dingusio be žinios

Nusikaltimo auka tapęs 1989 m. gimęs V. B. iš namų išėjo ir be žinios pradingo 2019 m. gruodžio 17-sios rytą. Tiesa, artimieji apie jo dingimą policijos pareigūnus informavo tik 2020-ųjų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, sausio 16-ąją, Kauno rajone, Garliavoje, policijos pareigūnai surado nužudyto vyro kūną. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė iš pradžių patvirtino tik patį faktą, kad buvo rastas kūnas.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad tuo metu kaip tik buvo sulaikomi įtariamieji, tad policijos atstovai siekė, jog informacija apie rastą kūną nepasklistų per anksti.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą pareigūnai jau atskleidė daugiau šio kraupaus nusikaltimo detalių.

„Po intensyvių viešų ir neviešų paieškos veiksmų, buvo nustatyta, kad vyras galimai nužudytas ir paslėptas (užkastas) Kauno rajone.

Kriminalistams suradus vyro kūną Kalinavoje, Kauno r., netrukus buvo sulaikyti ir trys vyrai (gim. 1984 m., 1992 m., 1970 m.).

Apie 19 val., kriminalistams pasitelkus ir kolegas iš Patrulių rinktinės, Kauno r., kelyje Prienai–Kaunas, sulaikytas ir ketvirtasis vyras (gim. 1987 m.)“, – tokią informaciją paviešino Kauno pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėtas tyrimas dėl nužudymo. Už šią nusikalstamą veiką vyrams gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Vienas teistas už nužudymą

Tyrimą kontroliuojantis ir jam vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas žurnalistams teigė, kad po to, kai buvo atlikti intensyvūs tyrimo veiksmai, pavyko surasti dingusiojo lavoną:

„Visi įtariamieji yra sulaikyti. Jų parodymai yra fiksuoti. Bet jie dar bus tikrinami ir nusikaltimo vietoje, nes yra tam tikrų nesutapimų. Prašiau visiems skirti kardomąsias priemones suėmimą dviem mėnesiams.“

Prokuroras pridūrė, kad labai tikėtina, jog asmuo buvo nužudytas kilus buitiniam konfliktui:

„Galima sakyti, kad kilo buitinis konfliktas. Du įtariamieji iki šiol nebuvo teisti, vienas – kartą, o dar vienas – penkis kartus. Pastarasis teistas už vagystes ir du kartus už nužudymą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 žiniomis, tas asmuo buvo teistas už tėvo ir motinos nužudymą.

Suimti keturi įtariamieji nužudymu

Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir dviejų mėnesių terminui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą A. M., M. P., Mi. P., ir T. R., įtariamiems žodinio konflikto metu, bendrais veiksmais, nužudžius V. B.

Teismo nutartyse pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimai A. M., M. P., Mi. P., ir T. R., dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo, pareikšti pagrįstai, tačiau kardomosios priemonės kiekvienam iš įtariamųjų paskirtos nustačius skirtingus jos pagrindus.

Įvertinus byloje esančius bei įtariamuosius charakterizuojančius duomenis, teismas nustatė, kad įtariamieji suvokdami gresiančios atsakomybės bei galimos realios laisvės atėmimo bausmės neišvengiamumą, būdami laisvėje, gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo. Be to teismas konstatavo, jog įtariamieji Mi. P. ir M. P., būdami laisvėje, gali daryti įtaką liudytojams ar sunaikinti daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti  art nagrinėti, taip sutrukdydami procesui., o A. M. – ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

REKLAMA

Įtariamiesiems kardomoji priemonė (suėmimas) paskirta, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, užkirsti kelią naujų nusikalstamų veikų darymui, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

Šią nutartį  proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų