REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia ketvirtadienį Susisiekimo ministerijai pateikusi 24 sankryžų, kuriuose siūloma grąžinti žaliąsias rodykles, sąrašą.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia ketvirtadienį Susisiekimo ministerijai pateikusi 24 sankryžų, kuriuose siūloma grąžinti žaliąsias rodykles, sąrašą.

REKLAMA

Klaipėdoje tokių sankryžų – 18, Kauno savivaldybė dar renka informaciją apie tai, kur rodykles reikėtų sugrąžinti.

Visam laikui lentelių reikėtų devyniose Vilniaus sankryžose

Sostinėje dalį lentelių norima sugrąžinti laikinai, o neterminuotai jas sugrąžinti siūloma devyniose sankryžose: nuo Saltoniškių link Sėlių gatvės ir nuo Sėlių link Vytauto gatvės; nuo A. Mickevičiaus link Vytauto gatvės; nuo A. Goštauto link Gynėjų gatvės; nuo Upės link Saltoniškių gatvės; nuo Ateities link Fabijoniškių gatvės; nuo Saulėtekio alėjos link Nemenčinės plento; nuo Geležinio Vilko link Baltupio gatvės; nuo Apkasų į Minties gatvę ir nuo T. Narbuto link Saltoniškių gatvės (link Vytauto g.) bei nuo Saltoniškių gatvės (nuo „Panoramos“) link T. Narbuto gatvės.

Dar keliose sankryžose iki pavasario jau numatyta įrengti papildomas sekcijas į dešinę, todėl trumpam pereinamajam laikotarpiui sugrąžinti lentelių su žaliomis rodyklėmis nesiūloma: Justiniškių – Lūžių gatvių, Laisvės pr. – Žemynos g., Apkasų – Ulonų gatvių, S. Žukausko – Ulonų gatvių, Savanorių pr. – Naujosios Riovonių g., Geležinio Vilko – Gerosios Vilties gatvių.15-oje šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis siūloma grąžinti ir ieškoti galimų infrastruktūros patobulinimų ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai sankryžos nuo Žirnių link Liepkalnio gatvės ir nuo Minsko plento link Liepkalnio gatvės; nuo J. Jasinskio link V. Kudirkos gatvės; nuo S. Konarskio link Geležinio Vilko gatvės; nuo Linkmenų link Konstitucijos prospekto; nuo Verkių link Kareivių gatvės; nuo Žirmūnų link Kareivių gatvės ir nuo Kareivių link Žirmūnų gatvės; nuo Kalvarijų gatvės link Konstitucijos prospekto; nuo Lvovo gatvės link Konstitucijos prospekto; nuo Saltoniškių (nuo Vytauto g.) link Narbuto ir nuo Narbuto link Saltoniškių gatvės („Panoramos“); nuo Laisvės pr. į Buivydiškių ir nuo Rygos gatvės į Laisvės pr.; nuo Kalvarijų link Žalgirio gatvės (link Geležinio Vilko g.); nuo Rasų g. (nuo „Lidl“) link Drujos g. (link stoties); nuo Račių gatvės link Savanorių pr.; nuo Savanorių pr. link Žemaitės gatvės bei nuo Jeruzalės link Ateities gatvės.

REKLAMA

Šiose sankryžose ateityje galėtų atsirasti papildomos sekcijos į dešinę ar kiti infrastruktūros pakeitimai.

Klaipėdoje probleminių sankryžų – aštuoniolika

Klaipėdos savivaldybė sudarė 18 sankryžų, kuriose po sausio 1 dienos susiduriama su problemomis, sąrašą.

Žaliąsias rodykles siūloma sugrąžinti Statybininkų pr.–I. Simonaitytės gatvių sankryžoje sukant dešinėn ir apsisukant Statybininkų prospekte; Vingio–Smiltelės gatvių sankryžoje sukant iš Vingio į Smiltelės g. link Taikos pr., iš Smiltelės g. į Vingio g. link Jūrininkų pr. ir iš Smiltelės g. į Vingio g. link Šilutės pl.; Šilutės pl. ir Statybininkų pr. dešiniajam posūkiui iš Šilutės pl. į Statybininkų pr. ir išStatybininkų pr. į Šilutės pl; Šilutės pl. ir Debreceno gatvėse dešiniajam posūkiui iš Šilutės pl. į Debreceno g. ir iš Debreceno g. į Šilutės pl.; posūkiui iš Taikos pr. į Paryžiaus Komunos g.; iš Kretingos g. į Šiaurės pr. link P. Lideikio g.; iš Smiltelės g. į Taikos pr.; iš Liepų g. į Priestočio g.; iš H. Manto g. į Naujojo Sodo g.; iš Dubysos g. į Minijos g.; iš Agluonos g. į Minijos g.; iš Trilapio g. į Liepų g.; iš Priešpilio g. į Pilies g.; iš Minijos g. į Varnėnų g.; iš Varnėnų g. į Minijos g.; iš Artojų g. į Liepų g.;iš Statybininkų pr. į I.  Simonaitytės g. ir iš I. Simonaitytės g. į Statybininkų pr.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje įrengtų per kelias dienas

Gavus Susisiekimo ministerijos ir Transporto kompetencijų agentūros patvirtinimą dėl lentelių su žaliomis rodyklėmis grąžinimo, sostinėje rangovai jas įrengti turėtų maždaug per 3–5 darbo dienas.

Šviesoforų lentelių su žaliosiomis rodyklėmis įrengimas bus atliekamas pagal „Susisiekimo paslaugų“ šviesoforų priežiūros paslaugų sutartis ir papildomai nekainuos. Bus montuojamos tos pačios lentelės, kurios mieste jau buvo naudotos.

Susisiekimo ministerija, 2014-aisiais pasiūliusi naikinti rodykles, remiasi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu, parodžiusiu, jog sankryžose su vadinamosiomis žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešinįjį posūkį leidžiančių rodyklių Lietuvos sankryžose neliko nuo sausio, tačiau didžiųjų miestų savivaldybės sako, kad tai padidino eismo spūstis, o sprendimo nauda yra abejotina.

Vyriausybė sausio 8 dieną visam laikui leido grąžinti dešinįjį posūkį automobiliams leidžiančias vadinamąsias žaliąsias rodykles sankryžose.

Žaliosios rodyklės dešinįjį posūkį automobiliams, kaip ir anksčiau, leis esant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdys pėsčiųjų saugumui, kitų transporto priemonių eismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų