REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Remigijus Šimašius (Fotodiena/Arnas Strumila)

Vilniaus meras prašo žmonių pagalbos: padėkime ieškoti

Pagalbos prašymu pasidalino ir Seimo narys Šarknickas

Trečiadienio vakarą Vilniuje policija sukelta ant kojų. Buvo gautas pranešimas, kad Karoliniškių rajone galimai pagrobta 11-12 metų mergaitė. Visuomenės pagalbos ieškant įtartinų asmenų ar automobilių kreipėsi ne tik policija, bet ir Lietuvoje gerai žinomi žmonės.

30

Trečiadienio vakarą Vilniuje policija sukelta ant kojų. Buvo gautas pranešimas, kad Karoliniškių rajone galimai pagrobta 11-12 metų mergaitė. Visuomenės pagalbos ieškant įtartinų asmenų ar automobilių kreipėsi ne tik policija, bet ir Lietuvoje gerai žinomi žmonės.

REKLAMA

Į Vilniaus miesto gyventojus savo „Facebook“ paskyroje kreipėsi miesto meras Remigijus Šimašius. Jis tikino, kad Vilnius – saugus miestas, tačiau gyventojų prašė pagalbos. 

„Vilniečiai, mūsų miestas saugus, ir tokie įvykiai, kaip ką tik galimai įvykdytas vaiko pagrobimas, negali pakeisti mūsų gyvenimo. Bet dabar labai svarbu ir labai prašau jūsų - kas tik galite, atidžiai apžiūrėkite savo aplinką (kiemus, užkampius, akligatvius ir kt.), galbūt ten pastebėsite policijos apibūdinimus atitinkantį automobilį (auksinės arba šviesios spalvos, geltoni numeriai - užsienio arba taksi, galbūt BMW arba Audi)“, – rašo R. Šimašius.

Meras įsitikinęs, kad šį atvejį kuo greičiau išaiškinti padės ir mieste įdiegtos vaizdo stebėjimo kameros, ir pareigūnų veiksmai. 

REKLAMA
REKLAMA

„O miesto saugumas priklauso ir nuo policijos, ir nuo stebėjimo kamerų, kurias kaip tik įdiegėme ir dar diegiame, ir nuo visų mūsų.

Esu tikras, kad policija padarys viską, kad šis įvykis būtų išaiškintas ir daugiau nesikartos mūsų mieste."

REKLAMA

Pagalbos prašymu pasidalino ir Seimo narys Robertas Šarknickas

„Vilniuje pagrobta mergaitė. Prašau visų, prisidėkite prie pagalbos. Informuokite policiją, kad ir apie mažiausią įtarimą.

Vyriškis pranešė, kad prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė, kad kažkas pagrobė jų draugę. Nepažįstamasis mergaitę įgrūdo į šviesios ar auksinės spalvos automobilį ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais (neaišku ar tai taksi, ar užsienietiški numeriai)", – rašoma Seimo nario pranešime.

Žinia ėmė plisti feisbuke

Naujiena pasirodė įvairiose grupėse, kuriose žmonės teigia, kad policijos pareigūnai visame mieste ieško automobilio užsienietiškais numeriais.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrobė mergaitę Karoliniškėse, todėl visame mieste daug policijos. Reikia ieškoti mašinos užsienietiškais numeriais“, – rašoma viename iš pranešimų.

Policija sukelta ant kojų po gauto pranešimo apie galimą pagrobimą. Policijos pareigūnai tikrina išvažiavimus iš miesto. 

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su budinčiais Vilniaus policijos pareigūnais daugiau informacijos atskleista nebuvo. Informuota, kad tikrinamos įvairios versijos, tačiau budintis pareigūnas nepatvirtino, kad tai – pagrobimas. 

„Tikrinamos įvairios versijos, turime daug darbo. Kai ką nors žinosime – informuosime“, – teigė pareigūnas.

Kiek vėliau Vilniaus VPK išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame trumpai apibūdina esamą padėtį ir prašo visuomenės pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sausio 15. D. apie 19. 14 min gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta nepilnametė (11-12 metų). Pastebėję minėtą automobilį ar įtartinus asmenis, prašome nedelsiant apie tai pranešti tel. 112.“

Visų tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo greičiau kreiptis į policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų