REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Vilniuje didžiulės policijos pajėgos ieško pagrobtos mergaitės (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti žinia, kad Vilniaus Karoliniškių rajone pagrobta mergaitė. 

30

Trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti žinia, kad Vilniaus Karoliniškių rajone pagrobta mergaitė. 

REKLAMA

Naujiena pasirodė įvairiose grupėse, kuriose žmonės teigia, kad policijos pareigūnai visame mieste ieško automobilio užsienietiškais numeriais.

„Pagrobė mergaitę Karoliniškėse, todėl visame mieste daug policijos. Reikia ieškoti mašinos užsienietiškais numeriais“, – rašoma viename iš pranešimų.

Policija sukelta ant kojų po gauto pranešimo apie galimą pagrobimą. Policijos pareigūnai tikrina išvažiavimus iš miesto. 

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su budinčiais Vilniaus policijos pareigūnais daugiau informacijos atskleista nebuvo. Informuota, kad tikrinamos įvairios versijos, tačiau budintis pareigūnas nepatvirtino, kad tai – pagrobimas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrinamos įvairios versijos, turime daug darbo. Kai ką nors žinosime – informuosime“, – teigė pareigūnas.

Papildyta 21.22 val.

Kiek vėliau Vilniaus VPK išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame trumpai apibūdina esamą padėtį ir prašo visuomenės pagalbos.

REKLAMA

„Sausio 15. D. apie 19. 14 min gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta nepilnametė (11-12 metų). Pastebėję minėtą automobilį ar įtartinus asmenis, prašome nedelsiant apie tai pranešti tel. 112.“

Visų tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo greičiau kreiptis į policiją.

Papildyta 21.37 val.

Į Vilniaus miesto gyventojus savo „Facebook“ paskyroje kreipėsi ir miesto meras Remigijus Šimašius. Jis tikino, kad Vilnius – saugus miestas, tačiau gyventojų prašė pagalbos. 

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniečiai, mūsų miestas saugus, ir tokie įvykiai, kaip ką tik galimai įvykdytas vaiko pagrobimas, negali pakeisti mūsų gyvenimo. Bet dabar labai svarbu ir labai prašau jūsų - kas tik galite, atidžiai apžiūrėkite savo aplinką (kiemus, užkampius, akligatvius ir kt.), galbūt ten pastebėsite policijos apibūdinimus atitinkantį automobilį (auksinės arba šviesios spalvos, geltoni numeriai - užsienio arba taksi, galbūt BMW arba Audi)“, – rašo R. Šimašius.

Meras įsitikinęs, kad šį atvejį kuo greičiau išaiškinti padės ir mieste įdiegtos vaizdo stebėjimo kameros, ir pareigūnų veiksmai. 

„O miesto saugumas priklauso ir nuo policijos, ir nuo stebėjimo kamerų, kurias kaip tik įdiegėme ir dar diegiame, ir nuo visų mūsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu tikras, kad policija padarys viską, kad šis įvykis būtų išaiškintas ir daugiau nesikartos mūsų mieste."

Papildyta 22.18 val.

Pagalbos prašymu socialiniame tinkle pasidalino ir Seimo narys Robertas Šarknickas.

„Vilniuje pagrobta mergaitė. Prašau visų, prisidėkite prie pagalbos. Informuokite policiją, kad ir apie mažiausią įtarimą.

Vyriškis pranešė, kad prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė, kad kažkas pagrobė jų draugę. Nepažįstamasis mergaitę įgrūdo į šviesios ar auksinės spalvos automobilį ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais (neaišku ar tai taksi, ar užsienietiški numeriai)", – rašoma Seimo nario pranešime.

REKLAMA

Papildyta 23.02 val.

„Facebook“ pasirodžius nuotraukoms, jog netoli galimo įvykio vietos rasta mergaitės piniginė. Patikrinus šią versiją paaiškėjo, kad piniginės savininkė mergaitė saugi – namuose.

Naujienų portalui tv3.lt Vilniaus VPK Komunikacijos poskyriaus vedėja Julija Samorokovskaja pranešė, kad netoli įvykio vietos rastas angliškų cigarečių pakelis – pareigūnų akiratyje. Tikrinamos visos įmanomos versijos.

Patvirtinta, kad policijos pareigūnai apklausia absoliučiai visus žmones, kurie užsimena apie įvykį, tačiau kol kas niekas nėra aišku.

Iki šiol dingusios mergaitės artimieji neatsirado. 

Papildyta 00.15 val.

Maždaug 15 minučių po vidurnakčio Vilniaus VPK išplatino dar vieną pranešimą žiniasklaidai, kuriuo vėl kreipiasi į visuomenę. Šį kartą prašoma atsiliepti vairuotojų, kurie nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais.

REKLAMA

„Policija kreipiasi į visuomenę ir prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. 

Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

Kontaktinis asmuo Eglė Šut, tel. Villniuje  271 5060, arba el. paštu [email protected]

Jūsų suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį“, – rašoma pranešime.

Dėl galbūt pagrobtos mergaitės policija jau apklausė keturis galimus liudininkus, tarp jų – du berniukai, moteris bei vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra du berniukai, kurie pateikė informaciją pranešėjui, ir moteris. Pranešėjas yra vyras, kuris irgi yra apklausiamas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

„Dar dirbama su jais, kol kas keturi žmonės, bet tai nereiškia, kad tik tiek nuveikta policijos. Policija tikrina visus pranešimus, kurie ją pasiekia“, – teigė ji.

Policijos atstovė teigė, kad visuomenė labai aktyviai teikia informaciją, tad liudininkų daugėja.

„Pareigūnai dirba visame mieste, liudininkų jau gali būti ir daugiau, jų daugėja, nes labai aktyviai visuomenė teikia informaciją“, – sakė J. Samorokovskaja

Po vidurnakčio ir toliau tęsiama trečiadienio vakarą sostinės Karoliniškių mikrorajone galbūt pagrobtos mergaitės paieška.

„Bendradarbiaujama su kitomis apskritimis vykdant policines priemones“, – teigė J. Samorokovskaja.

Ji taip pat teigė, kad ieškant mergaitės bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilnaus miesto savivaldybe, Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų