REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienis buvo išbandymas valdančiajai koalicijai: Seime spręsta, ar nuleisti rinkimų kartelę, o vakare spręstas susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimas.

Antradienis buvo išbandymas valdančiajai koalicijai: Seime spręsta, ar nuleisti rinkimų kartelę, o vakare spręstas susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimas.

REKLAMA

Galiausiai paaiškėjo, kad nuleisti rinkimų kartelei pritrūko vieno balso ir, pasak valstiečių lyderio Ramūno Karbauskioprie šio klausimo šis Seimas greičiausiai nebegrįš

Jis tvirtino, kad už tai, jog prezidento Gitano Nausėdos veto būtų atmestas, balsavo visi koalicijos atstovai išskyrus keturis, kurie balsavime nedalyvavo.

„Tiesiog nebuvo Seimo salėje keturių narių. Šioje vietoje mums ir pritrūko. Vienas serga – tikrai žinau, antras nežinau kur yra, vienas ar du Seimo nariai tikriausiai turėjo kitą nuomonę, todėl nebalsavo“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis taip pat tvirtino, kad prieš pat balsavimą jam ir kitiems valdantiesiems skambino prezidento patarėjas vidaus politikai Povilas Mačiulis ir jis „siūlė, įkalbinėjo, agitavo“ palaikyti veto.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vakare koalicijos partneriai sprendė, ar susisiekimo ministras gali likti dirbti ir nutarė, kad gali, nes susipažino su jo atliktais darbais.

REKLAMA

„Išklausiusi jo ataskaitą, o tai buvo įspūdinga. <..> Jei lyginti su tuo, ką mes turėjome iš ankstesnio ministro, po dviejų su puse metų darbo, tai nė iš tolo negalima lyginti su tuo, ką dabar ministras gali papasakoti, kiek padarė per tą trumpą laiką. Mes aptarinėjome ir tai, kad mums pritrūko vieno balso dėl veto [prezidento dėl rinkimų kartelės mažinimo], aš galiu nuraminti Lietuvos žmones, kad to ketinimo kurį turi opoziciją, o jie su prezidentu aptarė galimybę panaikinti vienmandates apygardas, tai buvo parašyta, tą pasakė prezidento patarėjas Povilas Mačiulis, tai <..> šito mes, kol esame Seime, tikrai neleisime. Vienmandatės tikrai nebus panaikintos, gaila, kad mes turime rinkimų kartelę šiandien tokią, kokią turi Rusija, Kazachstanas, Kirgizija ir visos kitos šalys, panašios į šias“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Apie tai, ar valstiečių koalicija jau pradeda byrėti, naujienų portalo tv3.lt studijoje kalbame su valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų