REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį apkaltino nacionalinį transliuotoją LRT paskelbus melagingą informaciją apie jo dalyvavimą 1991-ųjų sausio įvykiuose.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį apkaltino nacionalinį transliuotoją LRT paskelbus melagingą informaciją apie jo dalyvavimą 1991-ųjų sausio įvykiuose.

REKLAMA

LRT teigia, kad paskelbti teiginiai buvo „nuomonė, išsakyta nepriklausomo politikos apžvalgininko“. 

S. Skvernelis: tai negarbinga

Portalas lrt.lt ir LRT radijas pirmadienį skelbė apžvalgininko Ramūno Bogdano komentarą, kuriame autorius teigia, jog ministras pirmininkas Sausio 13-osios nakties įvykiuose nedalyvavo.

S. Skvernelis sako, kad Sausio 13-osios naktį buvo prie parlamento.

„Sausio 13-osios naktį kartu su tūkstančiais žmonių buvau prie parlamento. Tą vakarą atvažiavau į Vilnių iš Marijampolės autobusu, kuris buvo skirtas specialiai vežti žmones ginti mūsų valstybės. Mus atvežė kaip tik prie dabartinio Lietuvos radijo ir televizijos pastato. Ten liko autobusas ir asmeniniai daiktai. Su draugu nuėjome prie Seimo, kur budėjome iki pat ryto. Autobusas su daiktais buvo panaudotas kaip barikada“, – feisbuke parašė premjeras.

Komentaro paskelbimą S. Skvernelis pavadino nacionalinio transliuotojo siekiu pažeminti jį asmeniškai, taip pat ir nemažą dalį Lietuvos žmonių „skaldant, trykštant neapykanta ir melu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – sunkiai suvokiama, negarbinga ir vargu ar daug ką turi bendro tiek su žurnalistine, tiek su žmogiškąja etika. Galiu tik apgailestauti, kad už šį šmeižtą susimokėjo kiekvienas Lietuvos mokesčių mokėtojas“, – rašė premjeras.

REKLAMA

Pasak premjero atstovo Tomo Beržinsko, S. Skvernelis sprendžia, ar dėl LRT išplatintų faktų kreiptis į institucijas.

„Kol kas premjeras dar nėra priėmęs sprendimo dėl tolesnių veiksmų“, – BNS teigė premjero atstovas.

R. Bogdanas komentare teigė, kad S. Skvernelis ir sovietų agresijos metu, ir dabar rūpinasi tik savo asmenine ateitimi.

„Dabar valdžioje turime žaliavalstiečių partiją. Abu jos lyderiai buvo jauni vyrai tais lūžio prie Baltijos metais. Daugybė jų bendraamžių, ypač studentų, dalyvavo akcijose, savanoriavo, budėjo prie svarbių objektų įvairiose Lietuvos vietose, kad jų neužgrobtų pradėjusi siautėti okupacinė kariuomenė“, – teigė R. Bogdanas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieno politiko biografiją papuoštų sakinys apie savo bent kokį indėlį atgimstančios Lietuvos labui. Kuklumas šiuo atveju netinka, kadangi reitingai politikus iškelia, ir reitingai juos pribaigia“, – sakė apžvalgininkas.

„Deja, premjeras S. Skvernelis tuo metu sprendė tik savo asmeninės ateities klausimą – iš, jo žodžiais, „sausų“ fizikos studijų pereidinėjo į daug labiau apčiuopiamus autoūkio mokslus. Man atrodo, kad ir šiandien jis tebelikęs toks pats žmogus, besirūpinantis tik savo asmenine ateitimi. Jei ponas Saulius sėdi norimose vežėčiose, nesvarbu, ar per atgimimą, ar per betvarkę rieda valstybė. Svarbu, kad jo kelias išasfaltuotas“, – tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LRT: tai – apžvalgininko nuomonė

Nacionalinio transliuotojo LRT atstovė Jovita Bazevičiūtė teigė, kad komentarą parengė ne LRT žurnalistas, ir jį pavadino apžvalgininko nuomone. 

„Visuomeninis transliuotojas LRT visada siekia pateikti nešališką, patikrintą informaciją ir savo žurnalistams kelia aukščiausius žurnalistinio darbo kokybės ir etikos standartus. Norime atkreipti dėmesį, kad minimas komentaras nėra parengtas LRT žurnalistų. Tai yra nuomonė, išsakyta nepriklausomo politikos apžvalgininko Ramūno Bogdano“, – BNS atsiųstame komentare teigė LRT atstovė.

Ji taip pat pridūrė, kad portale paskelbtas komentaras po premjero reakcijos socialiniame tinkle „Facebook“ buvo papildytas S. Skvernelio pozicija.

REKLAMA

„Siekdami užtikrinti ir atspindėti nuomonių įvairovę, LRT nuolat skelbia įvairias politikų, politikos apžvalgininkų, visuomenininkų nuomones“, – teigė J. Bazevičiūtė.

Ji vėliau antradienį BNS pranešė, kad premjero S. Skvernelio viešai išsakytas skundas dėl R. Bogdano komentaro bus nagrinėjamas LRT etikos komisijoje.

Tuo metu komentaro autorius R. Bogdanas sako, kad apie premjero nedalyvavimą 1991-ųjų sausio įvykiuose darė prielaidą susipažinęs su oficialia S. Skvernelio biografija.

„Turint omenyje šio įvyko svarbą, kiekvienas politikas primintų rinkėjams savo indėlį šių įvykių metu. Kaip ir rašiau savo tekste, kuklumas čia nedera, nes normalus politiko elgesys būtų pasigirti (gražiąja prasme) savo jaunystės darbu“, – LRT perduotame komentare cituojamas R. Bogdanas.

„Tokią prielaidą padariau susipažinęs su oficialia premjero Sauliaus Skvernelio biografija ir su išsamiu premjero žiniasklaidai duotu interviu apie savo veiklą Lietuvos nepriklausomybės metais. Tokia yra mano nuomonė“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų