REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spręsdami dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus valdantieji pademonstruos savo politinį padorumą, teigia prezidentas.

Spręsdami dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus valdantieji pademonstruos savo politinį padorumą, teigia prezidentas.

REKLAMA

„Viskas (apie J. Narkevičių – BNS) jau yra pasakyta, visa reikalinga informacija yra perduota. Žmonės tiesiog privalo apsispręsti, ar jie yra moralės ir politinio korektiškumo, padorumo teritorijoje, ar jie tiesiog lipdo kažkokius lipdinius“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė Gitanas Nausėda.

Jis dalyvavo Laisvės gynėjų dienos minėjime parlamente.

Prezidentas teigė tokią dieną net nenorintis kalbėti apie nereikšmingus dalykus.

„Tiesą sakant, šiandien tokią reikšmingą mums dieną net nenorėčiau kalbėti apie tokias nereikšmingas mums detales. Visa tai praeina, visa tai yra, pavadinkime, tai purslais, putomis“, – G. Nausėda apibūdino situaciją dėl J. Narkevičiaus.

Tuo metu valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pirmadienį BNS pakartojo nematąs priežasčių atleisti susisiekimo ministrą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, visi ministrui mesti priekaištai ir kaltinimui nepasitvirtino.

Antradienį valdančioji koalicijos taryba turėtų priimti galutinį sprendimą dėl prezidento pareikšto nepasitikėjimo J. Narkevičiumi.

REKLAMA

Lapkričio pabaigoje G. Nausėda pareiškė nepasitikėjimą ministru ir paragino jį trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol. 

Vasarą J. Narkevičių į susisiekimo ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

J. Narkevičius per savo darbo pusmetį sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, partijos narių įdarbinimo, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento patarėjas: Nausėda negali viešinti Narkevičiaus įdarbintų partiečių

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas sako, kad šalies vadovas negali viešinti susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus įdarbintų su Lietuvos lenkų rinkimų akcija susijusių asmenų sąrašo.

„Prezidentas turi tą informaciją, tik dar kartą pasikartosiu, ne visa ji gali būti viešai teikiama“, – naujienų portalui delfi.lt pirmadienį sakė vyriausiasis prezidento patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis.

G. Nausėda praėjusią savaitę pareiškė, kad J. Narkevičius „įdarbino“ mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Mačiulio, informaciją apie J. Narkevičiaus įdarbinimus galėtų surinkti žurnalistai.

„Mano žiniomis, tas darbas vyksta“, – teigė prezidento patarėjas.

„Aš manau, kad premjeras taip pat turi šitą informaciją ir net neabejoju, kad premjeras tikrai įvertins tas naujas aplinkybes, įsigilins ir tikrai ryšis priimti politiškai teisingą sprendimą, kurio iš jo tikisi prezidentas“ – pridūrė jis.

J. Narkevičius neigia susisiekimo sektoriuje įdarbinęs su Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga susijusius asmenis ir sako, kad prezidentas buvo suklaidintas.

Lapkričio pabaigoje G. Nausėda pareiškė nepasitikėjimą ministru ir paragino jį trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol. 

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad sprendimą dėl ministro valdančioji koalicija priims antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų