REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai gruodžio pradžioje Vilniaus rajono Rukainių gimnazijos bendruomenę sukrėtė skaudi nelaimė – per kūno kultūros pamoką pirštą susižalojo antrokas. Dėl incidento vaiko tėvas kreipėsi į policiją, tačiau policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pernai gruodžio pradžioje Vilniaus rajono Rukainių gimnazijos bendruomenę sukrėtė skaudi nelaimė – per kūno kultūros pamoką pirštą susižalojo antrokas. Dėl incidento vaiko tėvas kreipėsi į policiją, tačiau policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Kaip portalui tv3.lt pasakojo antroko septynmečio tėvas Marius (tikrasis vardas redakcijai žinomas), incidentas įvyko Rukainių gimnazijoje, Vilniaus rajone. Mokykla privačiai įmonei nuomoja rūsį, kuriame pastaroji laiko suaugusiems žmonėms skirtus treniruoklius. Kol mokykla vykdė remontą, treniruokliai pernešti į pradinės mokyklos sporto salę.

Susižalojo su treniruokliu

„Su vienu iš šių treniruoklių pernai gruodžio 5 dieną Rukainių pradinės mokyklos sporto salėje mano 7 metų sūnus susižeidė – buvo beveik amputuotas pirštas. Jis patyrė operaciją su pilna nejautra. Gal sulaužytas kaulas ir nutrauktos sausgyslės sugis. Dar neaišku“, – laiške tv3.lt rašė Marius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyro teigimu, moksleivius prižiūrėjusi mokytoja su direktoriaus leidimu leido vaikams susipažinti su treniruokliais, tačiau nepravedė jokio instruktažo ir neaptarė saugumo klausimų.

REKLAMA

„Šie įrenginiai neturėjo būti pradinės mokyklos sporto salėje, nes jie nepriklauso mokyklai ir NĖRA skirti septynių metų vaikui“, – laiške pridūrė Marius.

Policija nepradėjo tyrimo

Dėl incidento Marius kreipėsi į policiją, tačiau gavo oficialų atsakymą, kad atsisakoma pradėti ikiteisminį tyrimą, nes „nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“.

Kaip Vilniaus apskrities policijai pasakojo mokyklos direktorius Olegas Nikončikas, gimnazija pradėjo vidinį tyrimą dėl nelaimingo atsitikimo. Apie incidentą informuotas ir Vilniaus rajono savivaldybės švietimo skyrius. 

REKLAMA
REKLAMA

Policijos Mariui atsiųstame rašte rašoma, kad pareigūnai bendravo ir su moksleivius per kūno kultūros pamoką prižiūrėjusia mokytoja. 

„[Ji] per fizinio ugdymo pamoką mokinius nusivedė į pradinės mokyklos sporto salę. Joje stovi treniruokliai, su kuriais mokytoja norėjo supažindinti mokinius. Treniruokliai sporto salėje buvo uždengti ir aptverti suolais. Mokiniams mokytoja paaiškino, kam skirti treniruokliai ir parodė keletą pratimų“, – rašoma policijos rašte.

Mokytoja policijos pareigūnams paaiškino moksleivius informavusi, kad su treniruokliais reikia elgtis atsargiai, kad jie gali susižeisti.

„Kol mokiniai atliko pratimus, mokytoja visą laiką buvo šalia ir stebėjo. [Mariaus sūnus] atsisėdo ant treniruoklio, skirto mankštinti kojas. Anot mokytojos, ji buvo greta jo ir jį stebėjo, o taip pat ir kitus mokinius. Apie 12.05 val. mokytoja išgirdo, kaip jis sušuko, kad prispaudė pirštą, kad jam skauda“, – teigia policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pareigūnams paaiškino mokytoja, vaikas susižalojo norėjęs treniruoklyje „kažką pasukti ar pataisyti, savarankiškai nusprendė pastumti ar pajudinti treniruoklį“. Septynmečiui susižalojus, mokytoja jį nuvedė į Rukainių ambulatoriją ir paskambino jo mamai. Vėliau berniukas išgabentas į Santaros klinikas Vilniuje.

Santaros klinikos mokyklos direktorių informavo, kad vaiko patirta trauma nėra priskiriama prie sunkių.

Ne tik šeimos, bet ir bendruomenės nelaimė

Portalas tv3.lt pabendravo ir su Rukainių gimnazijos direktoriumi Olegu Nikončiku, kuris patvirtino, kad gruodžio pradžioje mokykloje iš tikrųjų įvyko toks incidentas.

„Mokytoja nenorėjo. Treniruoklius iš tikrųjų iš vieno pastato pernešėme į kitą. Niekas net neplanavo, kad gali įvykti tokia trauma vaikui. Čia nelaimė, čia ir mūsų gimnazijos nelaimė, ir nelaimė tos šeimos. Man gaila to vaiko. Šiandien atėjo vaikas į mokyklą, teko bendrauti su vaikeliu, jis sakė, kad pirštelio neskauda. Bet labai nemalonus atvejis, čia yra faktas. Niekas nenorėjo specialiai padaryti“, – pasakojo O. Nikončikas.

REKLAMA

Jis taip pat patvirtino, kad mokykla sudarė atvejo tyrimo komisiją, į kurią įtraukta ir vaiko mama. Tiesa, pats mokyklos direktorius nežino, kuo tyrimu siekia vaiko tėvas, juo labiau, kad mama jau bendravo su mokyklos administracija ir mažylio mokytoja, situaciją išsiaiškino.

„Labai nemalonus atvejis. Man pačiam labai nemalonu ir visai mūsų bendruomenei. Atsitiko nelaimė. Noriu, kad tas pirštelis pasveiktų ir nebūtų jokio skausmo“, – dar pridūrė mokyklos direktorius, iškart po nelaimės kartu su mokytoja aplankę moksleivį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų