REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Panevėžiečių išpuoliai: degina, gadina ir laužo šiukšlių konteinerius (nuotr. jp.lt)

Panevėžiečių išpuoliai: degina, gadina ir laužo šiukšlių konteinerius

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai šventiniu laikotarpiu net keliolika kartų skubėjo gesinti mieste degančių buitinių atliekų konteinerių.

7

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai šventiniu laikotarpiu net keliolika kartų skubėjo gesinti mieste degančių buitinių atliekų konteinerių.

REKLAMA

Nustatyti padegėjus – sudėtinga

Įmonės „Panevėžio specialus autotransportas“ Atliekų tvarkymo skyriaus viršininkė Judita Vingilytė naujienų portalui JP teigė, kad negalinti teigti, jog panevėžiečiai specialiai degina šiukšlių konteinerius.

„Gavome iš ugniagesių informaciją, kad šventiniu laikotarpiu degė keliolika šiukšlių konteinerių. Tačiau negalima teigti, kad jie buvo padegti specialiai. Gal vienus ir padegė, bet kiti galėjo užsidegti nuo fejerverkų, kiti – nuo įmestos cigaretės arba įpiltos kokios nors degios medžiagos. Per metus sudega 20-30 konteinerių, bet nustatyti padegėjus retai pavyksta. Ištirti nėra galimybės“, – sakė J. Vingilytė ir teigė, kad konteineriai dažniausiai užsiliepsnoja naktį.

Gadina ir naujus konteinerius

Pasak bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Atliekų tvarkymo skyriaus viršininkės, panevėžiečiai jau yra sugadinę ir naujuosius požeminius konteinerius.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemuno gatvėje buvo padegtas požeminio konteinerio plastikinis dangtis, o Topolių alėjoje, prie 4 namo, įlenktas požeminio konteinerio korpusas. Gal kas netyčia įvažiavo neatsargiai į konteinerį. Beje, panevėžiečiai neatkreipia dėmesio, kad kai kurių požeminių šiukšlių konteineriuose sukeistos rūšiavimo vietos. Jie neperskaito užrašų ir į stiklui skirtą vietą meta mišrias atliekas arba atvirkščiai. Taip atsitiko Vilniaus, Nemuno gatvėse“, – informavo apie sugadintus šiukšlių konteinerius J. Vingilytė, o pasiteiravus, ar visi panevėžiečiai vienodai rūšiuoja atliekas, svarstė:

„Visų Panevėžio gyvenamojo rajono gyventojai rūšiuoja šiukšlės panašiai. Negalėčiau išskirti, kurio nors rajono – panevėžiečiai vis geriau rūšiuoja atliekas.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų