REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjerui Sauliui Skverneliui tv3.lt eteryje konservatorius išvadinus „antivalstybine partija“, europarlamentaras Andrius Kubilius premjerą viešai palygino su Vladimiru Putinu. A. Kubiliui premjero žodžiai skamba apgailėtinai ir, jo manymu, S. Skvernelį apėmė politinė desperacija.

Premjerui Sauliui Skverneliui tv3.lt eteryje konservatorius išvadinus „antivalstybine partija“, europarlamentaras Andrius Kubilius premjerą viešai palygino su Vladimiru Putinu. A. Kubiliui premjero žodžiai skamba apgailėtinai ir, jo manymu, S. Skvernelį apėmė politinė desperacija.

REKLAMA

„METŲ SUTAPIMAI. Vienas išvadino konservatorius „antivalstybine partija“. Kitas paskelbė atradęs „istorinę tiesą“ – pasirodo, Lenkija pati yra kalta dėl II Pasaulinio karo pradžios, kai Hitleris ir Stalinas ją užpuolė ir sudraskė. Abu savo vis didėjančia desperacija darosi vis labiau panašūs vienas į kitą. 

Politikos ir istorijos dėsnis yra gerai žinomas: kuo politinė pabaiga vis labiau artėja, tuo agresyvi desperacija vis labiau didėja. Apgailėtinas sutapimas. Ir sovietinio mąstymo panašumas“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrumas su Putinu

Paprašytas plačiau pakomentuoti, kodėl išvedė paralelę tarp S. Skvernelio ir V. Putino, A. Kubilius sakė matantis abiejų politikų desperaciją.

REKLAMA

„Man tokie premjero žodžiai visiškai apgailėtinai skamba ir aš kitaip, kaip tiktai politinės desperacijos, negaliu to įvertinti. O politinė desperacija dažniausiai ištinka tada, kai pradeda jausti patys, kad artėja politinė pabaiga. Tai labai panašiai šiuo metu elgiasi Vladimiras Putinas, kuris ėmėsi šiek tiek kitos, Antrojo pasaulinio karo pradžios, temos. Bet vėlgi šneka su rusiška desperacija apie tai, kad Lenkija pati kalta, kad Hitleris ir Stalinas ją užpuolė ir pasidalino“, – tv3.lt kalbėjo A. Kubilius.

Kol kas vis dar neaišku, ar S. Skvernelis bandys sėkmę 2020 metų Seimo rinkimuose, premjeras delsia pasakyti, kokį sprendimą priėmė. A. Kubilius primena, kad analogiškai S. Skvernelis elgėsi ir po nesėkmingų prezidento rinkimų, kai užsiminė, kad savo politinę ateitį sieja nebūtinai su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinote, mano manymu, tas nedaug ką bekeis, ar jis liks, ar neliks. Iš tikrųjų, mano įsitikinimu, deja, šitas ketverių metų laikotarpis yra visiškas nesėkmės Lietuvai laikotarpis. Ir to viršūnėje yra tiek Skvernelio pasisakymas, tiek šiandieninis Ramūno Karbauskio turgaus lygmens riksmas. Tai čia nėra, ką komentuoti, galima tik apgailestauti, kad Lietuvai tenka tokį laikotarpį pergyventi“, – pridūrė A. Kubilius.

„Antivalstybinė partija“

„Tai yra antivalstybinė partija, kuri skurdino žmones, niekada neįgyvendino, nepadarė nė vieno strateginio projekto, Lietuvai reikalingo“, – tv3.lt eteryje prieš šventes Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus kritikavo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas patikslinti, kodėl konservatorius vadina „antivalstybine partija“, S. Skvernelis sakė: „Jūs pasakykite, kada ji veikė už valstybę? Ji daro visus žingsnius, kurie galiausiai nukreipti prieš mūsų valstybę arba visuomenę. Žmonės buvo skurdinami, buvo įvairūs sprendimai, kurie finansinę naštą užkrovė ne vienam dešimtmečiui į priekį, padaryti nesuprantami sprendimai“.

Lenkijos „kaltė“

Gruodį Vladimiras Putinas apkaltino galingąsias Vakarų valstybes ir Lenkiją prisidėjus sukurstant Antrąjį pasaulinį karą ir atkreipė dėmesį į įvairius susitarimus, jų pasirašytus su Vokietija iki konflikto pradžios 1939-aisiais.

REKLAMA

Kremliaus vadovas atkreipė dėmesį į 1938 metais Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Italijos sudarytą Miuncheno susitarimą, leidusį A. Hitleriui aneksuoti tuometę Čekoslovakiją. Anot V. Putino, šis faktas yra Vakarų lyderių „sąmokslo“ su A. Hitleriu pavyzdys. V. Putinas kalbėjo, kad Lenkija „pati dalyvavo Čekoslovakijos padalijime“, perėmusi nedidelę dalį jos teritorijos.

Taip pat V. Putinas kaltino prieškario Lenkiją antisemitizmu ir tvirtino, kad šios šalies ambasadorius Berlyne žadėjo pastatyti Varšuvoje Adolfo Hitlerio statulą už jo pažadą išsiųsti žydus į Afriką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų