REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviem Vilniaus rajono gyventojams – 39-erių Tadeušui Barkovskiui ir 35-erių Ivanui Lesnickui – teismas paskyrė įkalinimo bausmes už tai, kad jie kankindami, itin žiauriai nužudė kitą žmogų.

Dviem Vilniaus rajono gyventojams – 39-erių Tadeušui Barkovskiui ir 35-erių Ivanui Lesnickui – teismas paskyrė įkalinimo bausmes už tai, kad jie kankindami, itin žiauriai nužudė kitą žmogų.

REKLAMA

Tadeušas už grotų pasiųstas 12 su puse metų, o jo bendras įkalinimo įstaigoje praleis dar dviem metais ilgiau. Nužudytosios dviem dukroms iš sadistų priteista po 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Jų auka tapo 59-erių Tatjana, kuri, savo pačios nelaimei, tą 2018 m. liepos 10-sios vakarą dalyvavo vienoje Juodšilių sodyboje vykusiose išgertuvėse.

Su moterimi girti sadistai elgėsi itin žiauriai. Vėliau ekspertai nustatė, kad jai buvo suduota beveik 100 smūgių. Nepaisant to, ji dar sugebėjo atsigauti, nuoga sugrįžti į išgertuvių vietą, paprašyti nekreipti į ją dėmesio bei nueiti prigulti. Tačiau po tokio patirto košmaro moteris nebeprabudo.

Nusikaltimo aplinkybės

Teisme paaiškėjo daugiau šio kraupaus nusikaltimo aplinkybių. Kaip jau minėta, išgertuvės vyko 2018-ųjų liepos 10 d. Tos dienos vakarą, tarp 18-20 val., minėti du sadistai (bei dar vienas vyras, kuris byloje neįgavo kaltinamojo statuso – aut. past.) ir Tatjana paliko sugėrovus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet Baltosios Vokės gatvėje tarp kompanijos įsiplieskė konfliktas. Smurto epicentre atsidūrė būtent Tatjana. Vyrai nutempė ją nuo kelio už namo, kur moteris buvo išrengta ir sumušta.

REKLAMA

Iškrypėliai ne tik mušė moterį rankomis, spardė kojomis, bet ir išsityčiojo iš jos kišdami pagalį į išangę. Tatjanai buvo suduota mažiausiai 11 smūgių į galvą bei daugybę smūgių į kitas kūno vietas (iš viso suduoti mažiausiai 91 smūgis – aut. past.).

Moteris buvo smaugiama, labai tikėtina, kad ant jos buvo šokinėjama. Jai buvo sulaužyti šonkauliai, išsiliejo kraujas. Moteris dar rodė gyvybės ženklus, o sadistai nepasivargino iškviesti greitąją pagalbą.

Sumušę Tatjaną T. Barkovskis ir I. Lesnickas paliko ją nusikaltimo vietoje. Nors ir sunkiai sužalota, nuogai išrengta Tatjana sugebėjo grįžti į namus, kur toliau tęsėsi išgertuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Ji nuėjo prigulti, tačiau daugiau taip ir nebeprabudo. Nuo patirto krūtinės ląstos sumušimo, kuris komplikavosi ūmiais sveikatos sutrikimais, sustojus širdies veiklai, moteris mirė.

Kaltės nepripažino

Nei vienas iš kaltinamųjų teisme savo kaltės nepripažino. T. Barkovskis pasakojo, kad girtaujama jau buvo dar prieš atvykstant į Juodšilius. Sulaukę kvietimo į moterišką taip pat girtaujančią kompaniją, vyrai nusipirko dar alkoholio ir šašlykų.

Žudikas ciniškai pasakojo, kad net nebuvo su Tatjana nusikaltimo metu. Esą išvarytas iš išgertuvių vietos, jis su kompanija girtuokliavo prie parduotuvės. T. Barkovskis jokių konfliktų teigė nepastebėjęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Lesnickas apie šį nusikaltimą pasakojo visiškai kitaip. Jis teigė, kad po to, kai buvo išvaikyti, Tatjana esą pasiūlė pratęsti išgertuves pas ją namuose. I. Lesnickas tada nupirko dar alkoholio ir kartu su T. Barkovskiu bei šio broliu ir Tatjana pajudėjo moters namų link.

Einant į jos namus, anot I. Lesnicko, Tatjana ėjo  įsikibusi į T. Barkovskio parankę. Tada jie prisėjo išgerti. I. Lesnickas toliau pasakoja, kad T. Barkovskis netikėtai spyrė Tatjanai koja į veidą.

Tada esą I. Lesnickas nuėjo į autobusų stotelę pažiūrėti autobusų tvarkaraščio ir jo nebuvo apie 10 minučių. Grįžus į tą pačią vietą, jis pamatė Tatjaną gulinčią ant žemės, o T. Barkovskį ją viena ranka laikantį už kaklo, o kita mušantį per pilvą.

Smurtas tęsėsi ir toliau. Vėliau moteriai liepta grįžti namo, bet ši net negalėjo atsikelti nuo žemės. Žudikai tada paliko ją, o patys sulaukę autobuso išvyko į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų