REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norkiškės kaime nesanti autobusų stotelė ir nesantis apšvietimas – niekaip neišsprendžiama problema. Galiausiai sulaukėme Lietuvos automobilių kelių direkcijos atsakymo, kuriame teigiama, kad iniciatyvos turi imtis ne kas kitas, o savivaldybė.

Norkiškės kaime nesanti autobusų stotelė ir nesantis apšvietimas – niekaip neišsprendžiama problema. Galiausiai sulaukėme Lietuvos automobilių kelių direkcijos atsakymo, kuriame teigiama, kad iniciatyvos turi imtis ne kas kitas, o savivaldybė.

REKLAMA

Apie žiemą tamsoje mokyklinio autobuso laukiančius vaikus „Tauragės kurjeris“ rašė dar prieš metus. Tąkart nuvykome į Norkiškės kaimą kaip tik tuo laiku, kai vaikai renkasi laukti autobuso. Laukti jiems tenka aklinoje tamsoje, jokių šviesų nėra, o autobuso vairuotojas tiesiog pažeidinėja taisykles – sustoja ten, kur nėra autobusų stotelės ženklo. Viena vertus, neturėtų sustoti. Kita vertus, o kur dar sustoti ir kur vaikams laukti autobuso, jei stotelės reikalingoje kelio pusėje nėra?

Apsisukus laiko ratui ir praėjus dar vieneriems metams bei pradėjus anksti temti, vėl gavome skaitytojo žinutę – niekas nepasikeitė, vis dar tamsu, vis dar stotelės nėra. Gal laukiama, kol kaime tiesiog neliks vaikų? Gruodžio 3-iosios „Tauragės kurjeryje“ rašėme – įmonės „Kelių priežiūra“ atstovų teigimu, autobusų stotelės ženklą suprojektuoti ir įrengti gali tik Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD). Jau parengę straipsnį, užklausėme direkcijos, ką Norkiškės gyventojams daryti ir kur kreiptis, kad vaikai saugiai nuvyktų į mokyklas – juk kaimo mokyklų vis mažėja, autobusais vežamų vaikų daugėja. Direkcijos atstovas informavo, kad stotelę įrengti nebus taip paprasta. 

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal normatyvinių dokumentų reikalavimus ženklas Nr.548 „Stotelė“ turi būti naudojamas keleivinio transporto stotelėms pažymėti. Vadovaujantis šiais reikalavimais, ženklas gali būti įrengiamas tik ten, kur yra įrengta stotelė: su peronu, autobuso įvaža ir kita infrastruktūra. Jeigu minėtos infrastruktūros nėra – ženklo įrengti nėra galimybių. Taip pat pažymėtina, kad vadovaujantis keleivių vežimo taisyklėmis maršrutinio transporto vairuotojai keleivius privalo įlaipinti ir išlaipinti tik autobusų stotelėse, atsižvelgiant į tai, jeigu Jūsų konkrečioje vietoje vaikai laukia šalikelėje ir juos autobusų vairuotojai įlaipina ne autobusų sustojime, jie pažeidžia taisykles“, – dėstė LAKD Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas Evaldas Tamariūnas.

REKLAMA

Atstovo pateiktame atsakyme „Tauragės kurjerio“ skaitytojams teigiama, kad įrengti vieną žibintą neapšviestame kelio ruože net pavojinga, mat pravažiuojantys vairuotojai būtų jo šviesos apakinami. Visgi LAKD darbuotojas pasiūlė išeitį.

„Gyventojai turi kreiptis į vietos savivaldybę su prašymu įrengti keleivinio transporto stotelę su visa derama infrastruktūra. Tik tuomet, kai savivaldybė atsiųs argumentuotą prašymą, Kelių direkcija turi teisę imtis atitinkamų priemonių šiai problemai spręsti“, – informavo E.Tamariūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų