REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsiau ar tyliau girdimi vidiniai konfliktai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) lydi nuo pat pergalės 2016 m. Seimo rinkimuose. Premjeras Saulius Skvernelis nesutarimus su partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu vadina tik išsiskiriančiomis nuomonėmis, tačiau pripažįsta, kad tai turi neigiamos įtakos šių politikų ir visos partijos reitingams.

Garsiau ar tyliau girdimi vidiniai konfliktai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) lydi nuo pat pergalės 2016 m. Seimo rinkimuose. Premjeras Saulius Skvernelis nesutarimus su partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu vadina tik išsiskiriančiomis nuomonėmis, tačiau pripažįsta, kad tai turi neigiamos įtakos šių politikų ir visos partijos reitingams.

REKLAMA

Pranašų apie galimą frakcijos skilimą ir partijos lyderio Ramūno Karbauskio ir premjero Sauliaus Skvernelio konfliktus netrūko ir partijos viduje, ir oponentų gretose.

Konfliktų gausa

2017 m. parlamentaras Bronislovas Matelis tvirtino, kad valstiečių frakcija skyla, nes skirtumai tarp premjero ir partijos lyderio siekių ir planų jau neišsprendžiami.

2019 metais praūžus trejiems valstiečiams nesėkmingiems rinkimams, valstiečių kandidatas prezidento rinkimuose S. Skvernelis ragino LVŽS atsinaujinti, nes nuo to gali priklausyti, ar jis toliau dirbs su šia jėga.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų rudenį Seimą purtė neramumai dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ateities. R. Karbauskis planavo trauktis iš frakcijos seniūno pirmininko posto į Seimo vadovybę, tačiau žlugus V. Pranckiečio atstatydinimo procedūrai, pastarosios idėjos atsisakė.

REKLAMA

Netrukus po to liberalas Eugenijus Gentvilas tvirtino žinantis, kad dar anksčiau premjeras S. Skvernelis, kartu su V. Pranckiečiu, planavo pasitraukti iš LVŽS frakcijos ir kurti naują.

Degutu medaus statinėje tapo ir kalbos apie galimą S. Skvernelio flirtą su Lietuvos socialdemokratų partija bei premjero vardu įregistruotas prekės ženklas „Tėvynės labui“. Tiesa, pats premjeras viešai tikino, kad ženklą registruoja tam, kad juo politinėje veikloje nepasinaudotų kiti, „ypač dabar, kai artėja rinkimai“.

Ne konfliktai, o skirtingos nuomonės

S. Skvernelis pripažįsta, kad nesutarimai partijos viduje bei konfliktai tarp jo ir R. Karbauskio turėjo stiprios neigiamos įtakos partijos populiarumui.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pakartoti ir šiandien, kad vidiniai konfliktai, vidinis karas nereikalingas. Ir su pačiu Seimo pirmininku – dabar tikrai nėra vienos teisios pusės, abi pusės yra neteisios, bet reikėjo ieškoti kitokių sprendimų, kitaip spręsti tuos klausimus. Tas kartais užsispyrimas iš vienos ar kitos pusės tikrai kenkia. Daug, aišku, pakenkė ir tie žmonės, kurie buvo kartu, po to perbėgo į, manydami, geresnę perspektyvą. Bet tokių žmonių nėra daug. Bet tai irgi nepridėjo pliuso“, – tv3.lt kalbėjo S. Skvernelis.

Vis dėlto rietenų su R. Karbauskiu S. Skvernelis nevadina konfliktais.

„Taip, buvo nuomonių išsiskyrimo. Kai kurie dalykai iš esmės skiriasi dėl kai kurių konceptualių klausimų. <...> [Partijoje] žmonės labai skirtingi yra ir nuomonės yra skirtingos. Svarbiausia, kad mes jaučiame atsakomybę už valstybę ir priimame sprendimus. Dažnai jų reikia kompromisinių. Man, pavyzdžiui, norisi greičiau, ryžtingiau, kardinaliau daryti. Kitiems galbūt daugiau procesas patinka. Man reikia rezultatų, kai nematau rezultatų – yra nusivylimas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skandalas dėl kelio

Atsidūręs skandalo dėl šalia jo namo už valstybės lėšas asfaltuojamo kelio sūkuryje, S. Skvernelis pripažįsta, kad ši istorija taip pat neigiamai paveiks jo populiarumą.

„Kritiškai mąstantys žmonės turi suprasti, kad tai nėra premjero keliukas, kaip bando vienas iš politinių oponentų visada kartoti. Ten nėra kelias į mano namus, ten yra bendruomenė, keli kaimai. Skandalas yra pučiamas, jis tikrai pakenkė pakenks, natūralu. 

Visi keliai asfaltuojami už biudžeto pinigus, bet ten, kur gyvena premjeras, prezidentas ar Seimo pirmininkas taip neturi būti? Parodykite man nors vieną politiką, kurio kelias išasfaltuotas už jo pinigus, skirtingai nuo mūsų bendruomenės, kur mes dalį kelio tvarkėme už savus pinigus“, – tvirtino S. Skvernelis

REKLAMA

Primename, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Vyriausybės vadovo patarėjai tvirtina, kad premjeras, balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo perskirstytos lėšos kelių priežiūrai, nežinojo, jog dalis šių pinigų skiriama ir konkrečiai jo gyvenamajai gatvei.

Kviečiame žiūrėti visą pokalbį su premjeru Sauliumi Skverneliu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų