REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui perduota byla, kurioje šešis kartus teistas vilnietis bendrovės vadovas kaltinamas pelnymusi iš dviejų moterų prostitucijos.

Teismui perduota byla, kurioje šešis kartus teistas vilnietis bendrovės vadovas kaltinamas pelnymusi iš dviejų moterų prostitucijos.

REKLAMA

Bylos duomenimis, vyras iš Ukrainos tuo pačiu tikslu gabeno dar vieną moterį, pirmadienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

38-erių įtariamasis Ž. J. Šiaulių Kriminalinės policijos pareigūnams įkliuvo šių metų liepą. Vyras sulaikytas Vilniuje, vieno Savanorių prospekte esančio daugiabučio kieme įtariant jį organizavus prostituciją ir iš to uždirbus pinigus.

Nustatyta, kad iš prostitucijos jis galėjo pelnytis nuo 2018 metų birželio iki 2019 metų liepos. Visos moterys kaltinamąjį susirasdavo pačios, norėdamos užsidirbti pinigų. Ukrainietės atvykdavo į Lietuvą kelioms dienoms ar savaitėms ir įvairiuose Lietuvos miestuose teikdavo lytines paslaugas.

Pagal byloje surinktą medžiagą, mergina už paslaugą iš vyro gaudavo nuo 50 iki 100 eurų ir pusę sumos atiduodavo prostitucijos organizatoriui.

REKLAMA
REKLAMA

Surinkta duomenų, kad ne kartą paslaugos teiktos dviejuose išnuomotuose butuose Šiauliuose. Ž. J. pats viešindavo pranešimus internetiniuose skelbimų portaluose apie teikiamas seksualines paslaugas, nustatydavo paslaugų įkainius, SMS žinutėmis bendraudavo su užsakovais, priimdavo užsakymus, pirkdavo priemones, atveždavo merginas prie butų ir saugodavo jas laukdamas automobilyje.

REKLAMA

Per kratą pas vyrą rankinėje rasta teleskopinė lazda, ją vyras naudojo savigynai, taip pat esant reikalui apginti moteris.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta. Anksčiau už nusikaltimus nuosavybei teistas vyras 2015 metais lygtinai paleistas iš pataisos namų.

Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų