REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš populiarių būdų pasirūpinti veido oda – mezoterapijos procedūros. Jas specialiu adatiniu prietaisu galima atlikti ir namuose. Vis dėlto gydytojai neretai kraupsta pamatę netinkamai atliekamų procedūrų pasekmes.

Vienas iš populiarių būdų pasirūpinti veido oda – mezoterapijos procedūros. Jas specialiu adatiniu prietaisu galima atlikti ir namuose. Vis dėlto gydytojai neretai kraupsta pamatę netinkamai atliekamų procedūrų pasekmes.

REKLAMA

Paklausta, ar specialūs dermaroleriai, kuriais mezoterapijos procedūrą rekomenduojama atlikti namuose, yra saugi priemonė, gydytoja dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė atsako tiesiai šviesiai – rizika visada yra.

„Jeigu tai yra vienkartinės priemonės, „prabėgai“ juo per veidą ir išmetei, yra viena. Tačiau jei „įsijungia“ taupymo momentas ir nutariame tą prietaisą neva kažkur saugiai padėti ir panaudoti dar ir dar kartą, tai jau prasideda žaidimas su ugnimi. Net išsispaudus spuogą galima įnešti infekciją, o ką jau kalbėti, jei yra su adatomis atliekama tokia procedūra“, – pabrėžė pašnekovė.

Toliau gydytoja atkreipė dėmesį į tai, koks preparatas dirbant su dermaroleriu yra naudojamas.

„Svarbu žinoti, ar jis skirtas naudoti namuose. Jau nekalbu, kad preparatas turėtų būti sertifikuotas, oficialiai perkamas iš atstovų. Vis dėlto apskritai kalbant, tokias procedūras namuose atlikti gali tik besidomintis, atsargus, savo jėgomis užtikrintas žmogus. Nes ten, kur yra adatos, rizika yra visada.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė neslėpė, kad kaip gydytoja nebūtų linkusi pritarti tokiems namudiniams gražinimosi būdams.

„Ar tai gali būti efektyvu? Gali, bet tai kiekvienam individualu. Tačiau pirmiausia patarčiau bent jau įsivertinti savo odos tipą – yra kapiliarinė, rožinė oda, kuriai apskritai toks badymas, šveitimas ir kitokios agresyvios procedūros situaciją tik pablogins.

REKLAMA

Jei gydytoja ar kosmetologė rekomendavo atlikti tokią procedūrą, tai viena. Bet jei draugei tiko kažkas ir bus sekama jos pavyzdžiu, rezultatas gali tikrai nenudžiuginti. Čia panaši situacija būtų ir su namudinėmis rūgštinėmis procedūromis. Jei vienos gali sau leisti, kitos tik stipriai nusidegins odą. Taigi prieš naudojant tokius preparatus bent pasikonsultuoti su specialistu, ar apskritai tinka tokia procedūra, vertėtų“, – patarė A. Dumbliauskienė.

Jai antrindama Inovatyvios dermatologijos centro gydytoja Giedrė Tamulytė pabrėžė, kad namuose naudojamų dermorolerių adatėlių ilgis turi būti atitinkamas.

„Jos turi būti trumpesnės nei naudojamos gydymo įstaigose, kad žmogus neprisidarytų daugiau žalos nei naudos. Darantis šias procedūras visada yra didesnė rizika infekcijoms, todėl viską būtina daryti steriliomis sąlygomis. Veidas prieš procedūrą turi būti švariai nuvalytas, po to sutepamas tinkamu drėkinamuoju kremu ir t.t.", – sakė ji.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų