REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius trečiadienį su „Lietuvos pašto“ profesinėmis sąjungomis aptars numatomą darbuotojų atleidimą.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius trečiadienį su „Lietuvos pašto“ profesinėmis sąjungomis aptars numatomą darbuotojų atleidimą.

REKLAMA

Ministras pirmadienį išplatintame pranešime teigė, kad įmonė turėtų nuolat palaikyti konstruktyvų dialogą su darbuotojų atstovais ir vengti skubotų sprendimų dėl žmonių atleidimo.

Anot J. Narkevičiaus, bendrovės vadovai turėtų užtikrinti aukščiausius socialinės atsakomybės standartus, viešojo intereso paslaugas ir įsiklausyti į šalies žmonių poreikius.

Užimtumo tarnyba pranešė, kad „Lietuvos paštas“ apie atleidimus praėjusį mėnesį įspėjo 120 darbuotojų. 

„Lietuvos pašto“ atstovė Vaida Budrienė sako, kad pokyčiai yra susiję su mobiliojo laiškininko projektu – jį įgyvendindama, įmonė privalo stambinti etatus, nes 43 proc. „Lietuvos pašto“ darbuotojų dirba nevisu etatu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mobilaus laiškininko projektas vykdomas jau trejus metus (...) jis suderintas su darbo taryba, abejomis profsąjungomis ir esame gavę profsąjungų pritarimą“, – BNS sakė V. Budrienė.

REKLAMA

Anot jos, projekto eiga J. Narkevičiui buvo pristatyta ne kartą.

„Ministrui ne vieną kartą buvo pristatytas projektas. Pats ministras norėjo įsitikinti, ar gerai vyksta projektas ir rudenį važinėjo kartu su mobiliuoju laiškininku Molėtų rajone ir jokių priekaištų neturėjo“, – sakė „Lietuvos pašto“ atstovė.

„Lietuvos pašto“ Organizacijos vystymo departamento vadovė Inga Rinkevičienė praėjusią savaitę BNS teigė, regionuose laiškininkai ir kiti darbuotojai dažnai dirba ne visu etatu, o kuriant mobilaus laiškininko poziciją, jų etatai turi būti ne mažesni negu 0,8, jie gavo didesnį atlyginimą ir tarnybinį automobilį.

Pasak jos, per 1-3 mėnesių įspėjamąjį laikotarpį darbuotojams yra siūloma kandidatuoti į kitas pozicijas įmonėje.

Nuo rugpjūčio „Lietuvos paštas“ apie atleidimą jau įspėjo 360 paštininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų