REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausios metų šventės dar neprasidėjo, o Palangos verslininkai jau sulaukė finansinių dovanų. Kalėdoms ir Naujiesiems metams lietuviai bei užsieniečiai jau rezervavo didžiąją dalį kurorte siūlomų kambarių. Dalies jų nebeliko dar lapkritį. Turizmo ekspertai stebisi – tokio bumo kaip šiemet, sako, dar nebuvo matę.

Gražiausios metų šventės dar neprasidėjo, o Palangos verslininkai jau sulaukė finansinių dovanų. Kalėdoms ir Naujiesiems metams lietuviai bei užsieniečiai jau rezervavo didžiąją dalį kurorte siūlomų kambarių. Dalies jų nebeliko dar lapkritį. Turizmo ekspertai stebisi – tokio bumo kaip šiemet, sako, dar nebuvo matę.

REKLAMA

Išsinuomoti kambarius siūlantys skelbimai ant Palangoje stovinčių namų langų ir sienų šiuo metu ypač populiarūs. Specialistai jau turi duomenis, anot kurių, vienai ar keletui parų smulkiųjų verslininkų nuomojamų kambarių rinkoje beveik nebeliko. Juos šluoja gražiausias metų šventes Palangoje norintys praleisti užsieniečiai.

„Užsienio turistų buvimo trukmė yra šiek tiek trumpesnė. Daugelis pasilieka dviem, trim, kartais net vienai dienai. Galvodami ir organizuodami įvairias programas, koncertus, parodas, mes tikimės ir planuojame mūsų svečius sulaikyti ilgesniam laikui“, – sako turizmo specialistė Rasa Kmitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Graibstomi ir viešbučių kambariai. Tiesa, juos labiau renkasi lietuvaičiai. Kūčioms ir Kalėdoms jau užimta per 60 procentų Palangos viešbučių kambarių. Dar populiariau kurorte sutikti naujuosius metus. Šiai šventei žmonės jau rezervavo 90 procentų viešbučiuose esančių kambarių.

REKLAMA

„Lietuviai pakankamai iš anksto, jau nuo lapkričio mėnesio, planuojasi savo naujų metų šventimą įvairiuose Lietuvos kurortuose. Populiariausias šiemet yra Lietuvos pajūris, kuriame jau rezervuota 90 procentų visos pasiūlos“, – pasakoja kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius.

„Nuotaikos yra džiaugsmingos, nes šie metai viršija visus lūkesčius, užimtumas pas mus siekia 95 procentus šiam momentui ir likus tik kelioms savaitėm iki Naujų metų, mes jau beveik nebeturime vietų“, – teigia poilsio komplekso direktorius Ričardas Jovaiša.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak specialistų, keičiasi lietuvių požiūris į Kalėdų stalą. Ypač jei trys švenčių dienos išpuola kaip šiemet – viduryje savaitės. Darbo dienomis – pirmadienį ir penktadienį pasiėmę išeigines, tautiečiai giminėmis traukia ieškoti judesio.

„Kūčių stalą daugelis keičia ne tik į Palangos kurorto vietovę, bet ir į kitas vietas. Tai mes pastebime pagal pasiūlymus, pagal įvairias programas. Mes matome, kad ši tendencija vis didėja, poreikis didėja“, – kalbėjo R. Kmitienė.

Ir vis dėlto, kodėl šventes sutikti lietuvaičiai ir užsieniečiai traukia į Palangą, o ne į kurį kitą Lietuvos kurortą. Specialistų manymu, žmones vilioja romantika – tiltas bei jūra. Taip pat renginiai bei tam tikrų paslaugų išskirtinumas – esą, kas nenorėtų Naujųjų sutikti mirkdamas baseine ir pro erdvius jo langus matyti šventinius fejerverkus arba sočią vakarienę virškinti vienintelėje pasaulyje, štai tokioje, gintarinėje pirtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, viskas kainuoja. Tad jei šiomis dienomis pakalbinti žmonės dar diskutuoja – brangu kurorte ar ne, šventiniu laikotarpių paslaugų kainos šoktelės, tvirtina ekspertai:

„Iš tikrųjų 6-metus čia nebuvome, va, vaikui 5 metai, irgi nematė jūros. Buvo įdomu pasižiūrėti kainas, tai pabrangę gerokai. Už bulvinius blynus 6 eurus sumokėjome.“

„60-50 eurų už nakvynę dviviečiame kambaryje yra visiškai prieinamos kainos. 4 žvaigždučių viešbutis. Normalu. Galima laisvai.“

„Kaip turistams, sakyčiau, gan normaliai. Bet lietuviams turistams, tai brangu. Brangu, tikrai.“

„Sakyčiau visiškai normaliai. Nes žinome, kur važiuojame, žinome, kad tai kurortas ir patys turbūt nesirenkame pačios pigiausios vietos. Viskas normos ribose.“

Remiantis ekspertų duomenimis, po žiemos švenčių, Palangos laukia ramus pavasaris, o naujas kambarių nuomos bei kainų šokis prasidės vasarą, ypač ilgųjų savaitgalių metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų