REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Naujagimis (nuotr. stop kadras)

Vilkaviškio rajone smurtą patyręs vos 3 mėnesių kūdikis šiuo metu gydomas ligoninėje. Dėl šio nusikaltimo už grotų atsidūrė 1993 m. gimęs vyras, o dėl kūdikio motinos policija kol kas apsiribojo tik jos apklausa.

7

Vilkaviškio rajone smurtą patyręs vos 3 mėnesių kūdikis šiuo metu gydomas ligoninėje. Dėl šio nusikaltimo už grotų atsidūrė 1993 m. gimęs vyras, o dėl kūdikio motinos policija kol kas apsiribojo tik jos apklausa.

REKLAMA

Vilkaviškio ligoninės atstovai patvirtino, kad sumuštas kūdikis pirmiausia pateko į jų priežiūrą:

„Buvo įtariama, kad kūdikis buvo sumuštas ir supurtytas. Vaiko teisių darbuotojai atsivežė tą mergaitę į ligoninę. Ją apžiūrėjo pediatras, traumatologas, neurologas – ten buvo nustatyta mėlynių ant kūdikio veiduko ir galvos srityje.

Padaryta išvada, kad negalima atmesti sukrėsto vaiko sindromo atvejo. Dėl tikslesnės diagnozės nuspręsta kūdikį pervežti į Kauno klinikas. Neoficialiomis žiniomis, kūdikis ten galėjo būti operuotas. Buvo net įtarimai dėl kaulo lūžio bei hematomos.“

Apie tai, kad galėjo būti smurtaujama prieš kūdikį paaiškėjo tada, kai vaikas buvo atvežtas į polikliniką dėl skiepų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno klinikų Komunikacijos skyriaus atstovė Eglė Audickaitė patvirtino, kad 3 mėnesių kūdikiui buvo atliktos medicininės intervencijos, siekiant stabilizuoti jo būklę: „Šiuo metu kūdikio būklė yra stabili. Artimųjų nėra šalia kūdikio. Plačiau kažko komentuoti negaliu.“

REKLAMA

Vaiko teisėms buvo žinomi

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus specialistė Vija Kudzienė teigė, kad Vaiko teisėms šeima buvo žinoma, nes buvo nustatyta, kad  kūdikio besilaukiančiai moteriai trūksta socialinių įgūdžių, jai buvo taikyta atvejo vadyba (nuo 2019 liepos 4 d.), tačiau tai buvo daroma ne Vilkaviškio rajone, o kitame Lietuvos rajone, kur tuo metu gyveno šeima.

„Persikrausčius šeimai į  Vilkaviškio rajoną, atvejo vadyba šeimai tęsiama Vilkaviškio rajone.  Gimus vaikui buvo nustatytas I grėsmės vaikui lygis, nes motinai trūksta tėvystės įgūdžių, tęsiama atvejo vadyba Vilkaviškio r., savivaldybės institucijos teikė reikalingas paslaugas“, – pabrėžė V. Kudzienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, šių metų gruodžio 5 d. po apsilankymo šeimoje, Marijampolės Vaiko teisių apsaugos specialistai pateikė Vilkaviškio r. savivaldybės administracijai ir socialinės pagalbos centrui raštą dėl galimai nepakankamos ir neveiksmingos pagalbos šeimai.

„Šiuo metu Vilkaviškio rajone šeimai teikiamos socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos. Iki 2019 gruodžio 13 d. įskaitytinai bus įvertintas grėsmės vaikui lygis (renkama vaiko situacijos vertinimui reikšminga informacija iš medikų, ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir kt). Šiuo metu vaikas yra medikų priežiūroje“, – sakė V. Kudzienė.

Vienas asmuo sulaikytas

Naujienų portalas tv3.lt ketvirtadienio rytą rašė, kad policijai apie sumuštą kūdikį pranešta gruodžio 11 d. 12 val. 28 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijoje buvo gautas Vaikų teisių apsaugos tarnybos pranešimas, kad Vilkaviškio rajone, namuose, rastas 3 mėnesių kūdikis su kraujosruvomis ant kūno.

Kūdikis buvo skubiai pristatytas į ligoninę. Vyras (g. 1993 m.) uždarytas į areštinę, o 2000 m. gimusi moteris apklausta.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė mažamečiui asmeniui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino yra baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Žiaurus tyrimas

Dar šio mėnesio pradžioje tv3.lt rašė apie kitą sukrečiantį ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdoje praėjusio sekmadienio popietę Minijos gatvėje esančio namo bute rasto 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio lavonėlio.

REKLAMA

Praėjusio antradienio popietę Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius kreipėsi į teismą dėl kardomųjų priemonių, kaip įtariama, nužudyto kūdikio mamai Alinai S. (gim 1989 m.) ir jos sugyventiniui Mykolui R. (gim. 1987 m.) paskyrimo.

Teisme paaiškėjo daugiau šokiruojančių šio įvykio detalių. Dar lapkričio 28 d. šeimos gerovės centro specialistai lankėsi namuose Minijos gatvėje ir tada nieko įtartino nepastebėjo.

Teigiama, kad viena iš versijų yra tokia, jog lapkričio 30 d. moters sugyventinis verkiantį vaiką supurtė, kas galėjo lemti kūdikio mirtį. Tuo metu tiek vaiko motina, tiek jos sugyventinis buvo išgėrę, todėl abu spruko iš buto, palikdami jame kūdikį. Šias aplinkybes atskleidė moterį atstovaujantis advokatas Vaclovas Ruškys. Esą kūdikio motina per apklausą pateikė tokią įvykių versiją.

REKLAMA

Mykolą R. prokuroras siūlo teisti pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 dalies 3 punktą – artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymą. Už tai gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Kūdikio motiną siūloma teisti pagal 158 str. – vaiko palikimą. Už tai numatyta bausmė iki 2 metų.

Šiuo metu abu įtariamieji yra suimti. Kūdikio motina 10 dienų terminui, o nužudymu įtariamas moters sugyventinis – mėnesiui. Plačiau apie šį nusikaltimą – TV3 žinių vaizdo reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų