REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė neturėdama konkrečių paraiškų skyrė lėšų visų šešių tautinių mažumų gausiai gyvenamų savivaldybių kelių priežiūrai.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė neturėdama konkrečių paraiškų skyrė lėšų visų šešių tautinių mažumų gausiai gyvenamų savivaldybių kelių priežiūrai.

REKLAMA

Taip ministras pirmininkas kalbėjo toliau atsakinėdamas į klausimus apie Vyriausybės sprendimą skirti lėšų Vilniaus rajone esančiai Upės gatvei, kur pats gyvena, asfaltuoti.

Vilniaus rajono savivaldybė spalio pabaigoje gavo papildomų lėšų, nors nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos dėl Upės gatvės, nei konkrečios prašomos sumos.

Pasak premjero, nė viena tautinių mažumų gyvenama savivaldybė neteikė konkrečių paraiškų dėl kelių, jeigu lėšos jai skirtos pagal 2015 metų programą, numatančią papildomą finansavimą tokioms savivaldybėms.

„Pagal 2015 metų pasitarimo protokolą, pagal lėšų skyrimo programą tautinių mažumų savivaldybėms, visoms šešioms tautinių mažumų savivaldybėms buvo paskirtos papildomos lėšos su ta pačia formuluote be konkrečių kelių“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl jų sprendžia kiekviena savivaldybė“, – pridūrė jis.

Vilniaus rajono savivaldybei skirta 300 tūkst. eurų. Visi jie išleisti asfaltuoti Upės gatvę.

Ši ir Trakų rajono savivaldybė šiemet antrą kartą pasinaudojo galimybe gauti lėšų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) rezervo, kitos keturios lėšas gavo vieną kartą.

REKLAMA

S. Skvernelis teigė, kad Vilniaus rajono savivaldybei papildomos lėšos antrą kartą skirtos dėl to, kad pastaruosius dvejus metus ji iš rezervo negavo nė vieno euro.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad išasfaltuota tėra ketvirtadalis Upės gatvės, jam pačiam iki namų tenka pavažiuoti žvyrkeliu.

„Kelio ruožas yra šeši kilometrai, o išasfaltuota beveik pusantro kilometro. Keturių kilometrų žvyrkelis yra išlikęs, ir teiginiai jūsų arba vaizdai, kad premjeras dabar namo važiuoja asfaltuotu keliu, neatitinka tikrovės“, – sakė S. Skvernelis.

„Tas asfaltas nesibaigia ties premjero namais, o dar maždaug kilometrą tęsiasi į kitas gyvenvietes. Tai aš tuo net nesinaudoju“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis pakartojo niekada nesikišęs į Upės gatvės asfaltavimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų