REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune – nuogas užsienietis: pradėtas tyrimas dėl prievartavimo

papildyta 11.03 val.

Kaune pirmadienį sulaikytas ugdymo įstaigos teritorijoje nuogas vaikščiojęs užsienietis, pranešė vietos policija.

Kaune pirmadienį sulaikytas ugdymo įstaigos teritorijoje nuogas vaikščiojęs užsienietis, pranešė vietos policija.

REKLAMA

Vėtrungės gatvėje pareigūnai sulaikė blaivų 1990 metais gimusį užsienio pilietį, paimtas tyrimas narkotinių medžiagų vartojimui nustatyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo.

Policija teigia, kad įvykį galėjo matyti nepilnamečiai asmenys, todėl, siekiant apsaugoti jų interesus, daugiau informacijos neteikia.

Tado Ivanausko progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Indrė Kondrotienė BNS patvirtino, kad mokykla pirmadienį iškvietė policiją dėl nuogo vyro, vaikščiojusio šalia mokyklos. Anot jos, vyras fiziškai nekontaktavo su moksleiviais.

„Taip, įvykis buvo, mokyklos teritorijoje apsilankė suaugęs žmogus, pasiplaikstė lauke, buvo iškviesta policija – ir mes kvietėme iš mokyklos, ir, kaip įsivaizduoju, aplinkiniai žmonės, atvažiavo policija ir jį pasiėmė. Jis vaikščiojo nuogas, jokių fizinių kontaktų nebuvo“, – tvirtino pavaduotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, jog kadangi ikiteisminis tyrimas liečia mažamečius vaikus, apie jį prokurorai informacijos teikti nesutinka.

REKLAMA

Prokuratūra taip pat atsisako patikslinti, ar atliekant tyrimą buvo nustatyti nukentėję nepilnamečiai asmenys.

„Mes gavome pranešimą iš policijos vakar, pirminę informaciją. Mes nežinome mergaitės tapatybės, kol kas nebuvo niekas pateikta“, – BNS sakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto atstovė Ieva Daukšienė.

„Įvykyje yra vienas vaikas minimas, negaliu pasakyti, ar jis nukentėjo. (...) Gal ir kitiems vaikams mokykloje bus reikalinga pagalba, tai su mokyklos administracija bendrausim ir inicijuosim pagalbą“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu tarnyba bendradarbiauja su policija, prokuratūra ir aiškinasi įvykio aplinkybes. 

„Kai išsiaiškinsim, kokia reikalinga (pagalba – BNS), galbūt tai bus psichologinė šiuo atveju, tai tiek mergaitei, tiek jos šeimai, tiek mokykloje kitiems buvusiems vaikams ji bus teikiama“, – kalbėjo I. Daukšienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų