REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukrečiantis įvykis Klaipėdoje – bute rastas 2,5 mėnesio mergytės kūnelis irimo stadijoje. Pirminiais duomenimis, miręs kūdikis galėjo būti paliktas bute apie savaitę. Per pirminę apžiūrą smurto požymių ant kūdikio kūnelio nenustatyta.

Sukrečiantis įvykis Klaipėdoje – bute rastas 2,5 mėnesio mergytės kūnelis irimo stadijoje. Pirminiais duomenimis, miręs kūdikis galėjo būti paliktas bute apie savaitę. Per pirminę apžiūrą smurto požymių ant kūdikio kūnelio nenustatyta.

REKLAMA

1989 m. gimusiai vaiko motinai, tv3.lt žiniomis, trūko socialinių įgūdžių, jai anksčiau jau buvo apribotos teisės net į tris vaikus, kurie gimė 2010, 2012 ir 2016 metais. Visi jie jau seniau buvo atskirti nuo motinos.

Šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvada apie galimą kūdikio mirties priežastį, taip pat renkami duomenys apie motinos ir mirusio vaiko sveikatos būklę iki gimdymo, nėštumo metu ir po jo.

Gėrė nėštumo metu

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad šeima, kurioje nutiko baisi nelaimė, vaiko teisėms buvo žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje. Kitiems trims anksčiau buvo nustatyta nuolatinė globa. Mama nė vieno jų neaugino. Vaikai buvo paimti, nes motinai trūko socialinių įgūdžių, kad galėtų juos auginti“, – pasakajo G. Bliutaitė.

REKLAMA

Anot vaiko teisių atstovės, šių metų spalio 8 d. buvo gautas pranešimas, kad moteris su kūdikiu išėjo iš ligoninės taip ir nebaigusi gydymo kurso:

„Spalio 10 d. vyko atvejo vadybos posėdis, kuris įtikino ją sugrįžti į ligoninę pabaigti gydymo kursą. Tuo metu buvo įvertintos ir gyvenimo sąlygos moters namuose, buvo nustatyta, kad jos tinkamos vaikui augti ir jam vystytis.

Moteris bendradarbiavo su mūsų specialistais, su šeima dirbo socialiniai darbuotojai. Mes kalbame tik apie vaiko mamą, apie jos sugyventinį jokios informacijos neturime. Faktas, kad jai trūko socialinių įgūdžiu, buvo pastebėta girtaujanti nėštumo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Tad jai esant nėščiai buvo taikyta atvejo vadyba. Jau tada specialistai dirbo su ta moterimi, nes ji buvo pastebėta neblaivi nėštumo metu. Po gimdymo nebebuvo fiksuotas nė vienas girtumo atvejis.“

Šokiruojantis radinys

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sekmadienį pranešė apie šokiruojantį radinį viename Minijos gatvėje esančių namų.

Gruodžio 8 d. apie 14 val. Klaipėdos pareigūnai Minijos gatvėje esančiuose namuose, lovoje, rado 2,5 mėnesio negyvą kūdikį, irimo stadijoje.

Iškart pranešta, kad pareigūnai pradėjo kūdikio mamos Alinos S., gim. 1989 m., ir jos sugyventinio Mykolo R., gim. 1987 m., paiešką.

Šio pirmadienio rytą patvirtinta, kad Telšių apskrities VPK Kelmės policijos pareigūnai sulaikė 1989 m. gimusią kūdikio motiną bei 1987 m. gimusį jos sugyventinį.

Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad pirminės apžiūros metu smurto požymių nenustatyta. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų