REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje, pasklidus kalboms apie miesto savivaldybės planus vieną vasaros mėnesį uždaryti visus darželius, tarp tėvų kilo nemenkas sąmyšis. Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė teigia, kad iš pasipiktinusių tėvų per pastarąsias kelias dienas sulaukė krūvos laiškų ir skambučių su klausimais, kur reikės dėti vaikus. 

Klaipėdoje, pasklidus kalboms apie miesto savivaldybės planus vieną vasaros mėnesį uždaryti visus darželius, tarp tėvų kilo nemenkas sąmyšis. Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė teigia, kad iš pasipiktinusių tėvų per pastarąsias kelias dienas sulaukė krūvos laiškų ir skambučių su klausimais, kur reikės dėti vaikus. 

REKLAMA

Ir toks sąmyšis kilo ne be reikalo, mat, savivaldybės atstovų prašymu, ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai buvo įpareigoti įvykdyti tėvų apklausas, kuriose teiravosi, kurį vasaros mėnesį tėvams būtų patogiausia nevesti vaikų į darželį.

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai ramina, kad įvykdyta apklausa nieko nereiškia, nes jokie sprendimai dar nėra priimti.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši apklausa sukėlė didelį chaosą tėvų bendruomenėje, dauguma tėvų patyrė šoką. Dabar, kai šia situacija pradėjo domėtis žurnalistai, savivaldybė teigia, kad tai tik apklausa ir neva dar niekas nesisprendžia. Bet tėvai yra išsigandę ir mūsų organizacija nuo tos dienos, kai pradėjo vykti apklausos, sulaukia daugybės laiškų ir skambučių iš tėvų, nes toks sumanymas jiems sukeltų labai daug problemų“, – pasakoja Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė. 

REKLAMA

Kaip teigia forumo pirmininkė, ne visi tėvai turi galimybes pasiimti tokias ilgas atostogas, ar vaiką palikti giminaičiams. A. Zarambienė pastebi, kad jau daug metų buvo taikoma praktika, kad darželiai vasaros metu būdavo uždaromi rotacijos principu.

„Anksčiau vasaromis darželiai buvo uždaromi pakaitomis: kol uždarytas vienas, visi veda į kitą, vėliau apsikeičia. Kaip dabar bus, nėra iki galo aišku", – pasakoja A. Zarambienė. 

„Gavome ir iš verslo skundų, nes daugumai verslininkų Klaipėdoje vasara – pats darbymetis ir jie neturi galimybės tėvų išleisti tokių ilgų atostogų, o išleidus – nukentėtų verslas. 

REKLAMA
REKLAMA

Vienas verslininkas į mus kreipėsi ir teigė, kad jo skyriuje dirba aštuonios moterys, kurios turi ikimokyklinio amžiaus vaikų. Jis bijo, kad, jei bus priimtas toks savivaldybės sprendimas, jam tektų uždaryti visą skyrių, nuo ko stipriai nukentėtų verslas“, – pasakoja forumo pirmininkė. 

Naujienų portalui tv3.lt Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus atstovų pasiteiravus, kodėl buvo įvykdyta tokia tėvų apklausa ir ko jose buvo klausiama, buvo atsakyta, kad skyrius klausimų apie ikimokyklinių įstaigų darbą vasarą nepateikė, juos pateikė pačios įstaigos. Tačiau tų klausimų, kuriuos švietimo skyrius įpareigojo įstaigas paklausti tėvų, savivaldybės atstovai nepateikė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Švietimo skyriaus paprašius patvirtinti arba paneigti teiginį, kad apklausa buvo vykdoma tam, jog svarstoma vieną vasaros mėnesį uždaryti visus darželius, buvo atsakyta: „Dėl visų darželių uždarymo vieną vasaros mėnesį siūlymus teikė gyventojai, įstaigos, darbuotojai [ne savivaldybė, – aut past.]“.

Tame pačiame savivaldybės atstovų laiške nurodyta, kad planų keisti įprastos praktikos Švietimo skyrius neturi.

„Visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, išskyrus, kuriose vyks remonto darbai, dirbs birželio mėnesį. Kaip ir kiekvienais metais, dalis įstaigų dirbs liepos mėnesį,  dalis – rugpjūčio mėnesį. Tėvai, kurie neturės galimybės, galės rinktis, kokį mėnesį ar mėnesius jų vaikas lankys tą mėnesį veikiančią ikimokyklinio ugdymo įstaigą“, – rašo savivaldybės atstovai. 

REKLAMA

Pasak A. Zarambienės, vėliau, susitikus su savivaldybės atstovais, buvo tikinama, kad vasarą tikrai bus budinčių darželių ir tėvams nėra reikalo panikuoti: 

„Susirinkimo metu sulaukiau ir rūsčių žvilgsnių ir grūmojo, neva kam aš tai viešinu ir kam keliu paniką, bet juk mes negalime būti abejingi, kai tėvai išsigandę“.

„Dabar, ko gero, vyks apklausa dėl tų tėvų, kurie vasarą savo vaikus norės vesti į darželį, įvertins tą kiekį ir skirs vietas. Tad kol kas yra labai džiugios žinios. Susirinkimo metu, žinoma, savivaldybės atstovai replikavo, neva yra nesąmonė, kad tėvai neranda, kur tuos vaikus palikti, bet aš vertinu tokią poziciją, kaip negebėjimą suprasti, kad yra visokių žmonių ir visokių situacijų“, – įžvalgomis pasidalijo A. Zarambienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų